Rolování rolády

Od: Datum: 02.07.14 19:29 odpovědí: 8 změna: 03.07.14 11:02

Peču roládu na pečicím papíru,ale nedaří se mi ji srolovat. Když roluju hned po upečení, tak se mi rozláme, když později, tak se mi přilepí na papír. Jaká je Vaše zkušenost? Děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 02.07.14 19:34
avatar

Pročpak se Vám láme? Mně ne.Také ji roluji horkou.Asi máte špatný poměr těsta.Já dávám kolik vajec,tolik lžic mouky a cukru:-P A pečící papír prvně vymažu máslem nebo herou a posypu moukou.Nelepí se vůbec nic ;)

doplněno 02.07.14 19:35:

Samozřejmě do těsta žloutky a z bílků tuhý sníh :-P

doplněno 02.07.14 19:41:

Samozřejmě,že rolovat i s papírem !

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.07.14 19:39

srolujte ji i s papírem a nechte prochladnout a pak opatrně rozbalte naplňte - pokud máte dobrý recept, nemůže se lámat

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 02.07.14 20:04

Roládu dělám jako nouzovku, když za půl hoďky má někdo přijít na kafe a já nemám co k tomu. Roluji za studena, neláme se , nelepí, vejce šlehám dohromady, ne bílky zvlášť, prostě je to rychlovka s minimum špinavého nádobí. Pečící papír pomačkám v ruce a namočím pod tekoucí studenou vodou, trochu vymačkám a narovnám na suchý plech. Důležité je upečenou roládu stáhnout z horkého plechu na studený podklad /koupelna dlaždičky). Než začnu studenou roládu rolovat,. tak jemně podeberu nožem okraje rolády od pečícího papíru. Zde je recept, jen dávám méně cukru.

http://www.labuznik.cz/recept/rolada-s-kremem/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.07.14 20:39
avatar

Piškotová rodláda-4 vejce-4 lžíce cukr krupice-vyšlehat, přidat 8lžic polohrubé mouky , 1-2 plnou lžíci teplé vody, trochu prášku do pečiva, rozleju na pečící papír potřený sádlem nebo jiným tukem (máslo, hera, olej), vytáhnu z trouby a smotám, vychladlé naplním kysanou smetanou s rozšlehanýma jahodama, rybízem..) pocukruju. Sní se ke kávě a můžu péct znovu.

doplněno 03.07.14 10:46:

Babička mi řekla, že jakmile se při pečení roláda (jakýkoliv piškot) odlepí od kraje plechů, je hotovo.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.07.14 21:58
avatar
Zdravím, take ji pecu na papire a neláme se, po upeceni ji sroluji na necisto;) příště zkuste zkratit dobu peceni, stačí o chvíli déle pect a uz se lame.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: myse®
Datum: 03.07.14 10:09
avatar

já ještě když ji vyndám, na chvíli přikryju utěrkou (neuteče tolik páry, zůstává vláčná = neláme se...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.07.14 22:11
avatar
Doporučuji vyzkoušet můj oblíbený recept viz. odkaz. Nemusí se balit za horka a neláme se a když ji uděláte ještě i malovanou, tak nebude mít chybu!
http://www.brydova.cz/recepty…/moucniky/854-malovana-rolada
Moje dopadla takto:
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.07.14 11:02

musí tam být cukr?díky

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.