Nejste přihlášen/a.
Peču roládu na pečicím papíru,ale nedaří se mi ji srolovat. Když roluju hned po upečení, tak se mi rozláme, když později, tak se mi přilepí na papír. Jaká je Vaše zkušenost? Děkuji.
Pročpak se Vám láme? Mně ne.Také ji roluji horkou.Asi máte špatný poměr těsta.Já dávám kolik vajec,tolik lžic mouky a cukru A pečící papír prvně vymažu máslem nebo herou a posypu moukou.Nelepí se vůbec nic
Samozřejmě do těsta žloutky a z bílků tuhý sníh
Samozřejmě,že rolovat i s papírem !
Roládu dělám jako nouzovku, když za půl hoďky má někdo přijít na kafe a já nemám co k tomu. Roluji za studena, neláme se , nelepí, vejce šlehám dohromady, ne bílky zvlášť, prostě je to rychlovka s minimum špinavého nádobí. Pečící papír pomačkám v ruce a namočím pod tekoucí studenou vodou, trochu vymačkám a narovnám na suchý plech. Důležité je upečenou roládu stáhnout z horkého plechu na studený podklad /koupelna dlaždičky). Než začnu studenou roládu rolovat,. tak jemně podeberu nožem okraje rolády od pečícího papíru. Zde je recept, jen dávám méně cukru.
Piškotová rodláda-4 vejce-4 lžíce cukr krupice-vyšlehat, přidat 8lžic polohrubé mouky , 1-2 plnou lžíci teplé vody, trochu prášku do pečiva, rozleju na pečící papír potřený sádlem nebo jiným tukem (máslo, hera, olej), vytáhnu z trouby a smotám, vychladlé naplním kysanou smetanou s rozšlehanýma jahodama, rybízem..) pocukruju. Sní se ke kávě a můžu péct znovu.
doplněno 03.07.14 10:46:Babička mi řekla, že jakmile se při pečení roláda (jakýkoliv piškot) odlepí od kraje plechů, je hotovo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.