Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová podlaha

Od: oloda odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

psal jsem zde ( dříve ) , že bych chtěl udělat novou podlahu u 100 let stareho domu. Jenže po včerejším odstranění starých prken jsem zjistil, že jsou prkna suchá a nikde se mi neobjevuje vlhkost. škvára, která je pod nimi, je také suchá. nikde žádný problém. podlahy mám cca 100 cm nad zemí. bydlím ve městě, nikde žádná spodní voda a okolo baraku je beton. napadá mě jedna věc a zajímá mě váš názor. místo nové podlahy - beton, polystyren, beton.směs, bych nechal škváru a na to přibyl OSB desky. je toto dobrá volba? nebo že bych škváru vybral několik cm, na to dal polystyren a nechal si přivést namíchanou směs a zalil to. jaký je váš názor, jak tuto podlahu udělat? jedná se mi o kuchyni v rodinném domku, kde bydlíme.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, snad nejsem barbar, ale podle Vašeho popisu je ta podlaha zcela v pořádku. A jestli není vlhkost ani ve zdech v místnosti, tak bych vrátil i ta (snad zdravá) prkna. Na ně potom jen vyrovnávací desky (nevím, zda se ještě vyrábí sololit, ale ten byl na toto dobrý) a lino nebo korek.

Zdravím!

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Na samotnou škváru bych desky nedával.Obyčejnou izolaci a 5-7 cm betonu.Pak ty desky.

honzajs
hodnocení

0x

Bacha na to, škvára může s betonem nehezky reagovat a zničit ho...nějaká kyselá reakce

asd*
hodnocení

0x

Buď bych okopíroval původní (znova prkna) s tím že by nebylo špatné škváru nahradit např. Liaporem,

nebo bych přidal tepelnou izolaci podlahy, tam je ale riziko že přidáním hydroizolace stoupne vlhkost podloží a začne vzlínat stěnama (stejný problém by byl i položením samotného betonu. = Buď to udělat včetně hydroizolací zdí (podříznout), nebo odvětrávanou podlahu (u vás by mohl stačit podél stěn odvětrávaný kanál)

OSB jedině pokud je podloží opravdu suché, jinak jsou lepší prkna - ty vydrží dalších 100 let (pokud se nezmění podmínky v domě)

olda*
hodnocení

a na tu škvaru dát polystyren a na to vylit ( nevím jak se to jmenuje ) směs betonu. dává se cca 3 cm. to by byl problem? prkna potřebuji odkopad kvuli tomu, že chci podlahou vést topení ( napříč mistnosti ) - ne klasické topení do podlahy. nyní mám tyto trubky podél celé mistnosti a chci je jenom protáhnout podlahou. jsou to cca 3 metry napříč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]