Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych udělat třešňovou marmeládu (džem), ale nenapadá mě, jak rychle třešně vypeckovat. Nemáte nějaký fígl? Děkuji.
Dobrý den, znám dva způsoby - první je použití ručního lisu na česnek, kde je i vypeckovávač.
Druhý způsob pecky vůbec neřeší - je to takový chytrý trojdílný hrnec, kde nahoru vložite ovoce, dole vaříte vodu a šťáva vytéka hadičkou mimo, kde se jíme do pekáče a v něm se potom dělá marmeláda. Zdravím!
doplněno 01.07.14 12:14:dakon - jo, to je on. Tento je tedy luxusnější - dříve se to dělalo z hliníku. Je to dělník a nemusí se nic odpeckovávat a ani odšťopkovávat. A udělá se čistá marmeláda nebo sirup.
Ano,prodávají dva typy vypeckovače.Jeden je mohutnější cca za 180 a druhý něco jako louskáček za 85. Ten druhý odpovídá ceně.Uchycení nástavce,který má protlači pecku není pevné a je nutné jej držet druhou rukou,jinak sjede po pecce mimo a pokus je nutné opakovat. Po vypockování 12 kilo třešní tento levnější NEDOPORUČUJI
znám to spínacím špendlíkem. Tou nerozevírající část vrazíte do třešně v místě po stopce, podeberete pecku a vydloubnete jí ven. Chce to cvik
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.