Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na vypeckování třešní

Od: starena* odpovědí: 11 změna:

Chtěla bych udělat třešňovou marmeládu (džem), ale nenapadá mě, jak rychle třešně vypeckovat. Nemáte nějaký fígl? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jsem pro ten odstavnovaci hrnec. Zrovna jsme to delali pred par dny. Bez prace ;)

katpro.cz/...

myse*

vařím i s peckami, potom přes cedník přepasíruji... ted o víkendu jsem dělala třešně s rybízem :)

jabraka*

Stejně tak dělám jamy -džemy i já.Do skleněné mísy dám třešně do mikrovlnky a asi 10 min.povařím.Pak přes řídké síto pecky přecedím.

JB

hodnocení

1x

Prodávají se odpeckovávače, jde to s tím hodně dobře.

luciet*
hodnocení

1x

Dobrý den, já právě dneska použila prostřední díl z propisky, potřebovala jsem na odpeckování něco jako tvrdé brčko, tak jsem rozmontovala propisku, prostřední díl umyla a použila, šlo to krásně a nemusím žádný odpeckovávač kupovat...

tak třeba jsem poradila

mějte se :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, znám dva způsoby - první je použití ručního lisu na česnek, kde je i vypeckovávač.

Druhý způsob pecky vůbec neřeší - je to takový chytrý trojdílný hrnec, kde nahoru vložite ovoce, dole vaříte vodu a šťáva vytéka hadičkou mimo, kde se jíme do pekáče a v něm se potom dělá marmeláda. Zdravím!

doplněno 01.07.14 12:14:

dakon - jo, to je on. Tento je tedy luxusnější - dříve se to dělalo z hliníku. Je to dělník a nemusí se nic odpeckovávat a ani odšťopkovávat. A udělá se čistá marmeláda nebo sirup.

pohanka*
hodnocení

0x

Je to jako louskáček na ořechy, ale uprostřed jedné mističky tvaru, velikosti třešně je dírka na pecku a naproti je hrot /není ostrý/, který do té dírky tu pecku protlačí.

Ideální je zakoupení odpeckovávače. Jde to s ním rychle. V bojových podmínkách může posloužit trychtýř a vařečka.

jmhad*
hodnocení

0x

Ano,prodávají dva typy vypeckovače.Jeden je mohutnější cca za 180 a druhý něco jako louskáček za 85. Ten druhý odpovídá ceně.Uchycení nástavce,který má protlači pecku není pevné a je nutné jej držet druhou rukou,jinak sjede po pecce mimo a pokus je nutné opakovat. Po vypockování 12 kilo třešní tento levnější NEDOPORUČUJI

hodnocení

0x

jednoduchá varianta jak vypeckovávat je toto:

hodnocení

0x

znám to spínacím špendlíkem. Tou nerozevírající část vrazíte do třešně v místě po stopce, podeberete pecku a vydloubnete jí ven. Chce to cvik :)

doplněno 19.06.15 15:50: Před týdnem jsem také odpeckovaval, asi jen 2kg třešní. Spínací špendlík nebyl, tak jsem použil menší šroubovák. Jen ho zarazit a tou samou cestou vyndat pecku. Kupodivu to šlo rychle a dobře, po pulkilu už jsem měl cvik. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]