Jak na vypeckování třešní

Od: Datum: 01.07.14 09:24 odpovědí: 11 změna: 19.06.15 15:50

Chtěla bych udělat třešňovou marmeládu (džem), ale nenapadá mě, jak rychle třešně vypeckovat. Nemáte nějaký fígl? Děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 01.07.14 09:26
avatar

Prodávají se odpeckovávače, jde to s tím hodně dobře.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: ben®
Datum: 01.07.14 09:32
avatar

Dobrý den, znám dva způsoby - první je použití ručního lisu na česnek, kde je i vypeckovávač.

Druhý způsob pecky vůbec neřeší - je to takový chytrý trojdílný hrnec, kde nahoru vložite ovoce, dole vaříte vodu a šťáva vytéka hadičkou mimo, kde se jíme do pekáče a v něm se potom dělá marmeláda. Zdravím!

doplněno 01.07.14 12:14:

dakon - jo, to je on. Tento je tedy luxusnější - dříve se to dělalo z hliníku. Je to dělník a nemusí se nic odpeckovávat a ani odšťopkovávat. A udělá se čistá marmeláda nebo sirup.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.07.14 09:32
avatar

Je to jako louskáček na ořechy, ale uprostřed jedné mističky tvaru, velikosti třešně je dírka na pecku a naproti je hrot /není ostrý/, který do té dírky tu pecku protlačí.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.07.14 09:36

Ideální je zakoupení odpeckovávače. Jde to s ním rychle. V bojových podmínkách může posloužit trychtýř a vařečka.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.07.14 09:44

Ano,prodávají dva typy vypeckovače.Jeden je mohutnější cca za 180 a druhý něco jako louskáček za 85. Ten druhý odpovídá ceně.Uchycení nástavce,který má protlači pecku není pevné a je nutné jej držet druhou rukou,jinak sjede po pecce mimo a pokus je nutné opakovat. Po vypockování 12 kilo třešní tento levnější NEDOPORUČUJI

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.07.14 09:53

jednoduchá varianta jak vypeckovávat je toto:


Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.07.14 10:01
avatar

znám to spínacím špendlíkem. Tou nerozevírající část vrazíte do třešně v místě po stopce, podeberete pecku a vydloubnete jí ven. Chce to cvik :)


doplněno 19.06.15 15:50: Před týdnem jsem také odpeckovaval, asi jen 2kg třešní. Spínací špendlík nebyl, tak jsem použil menší šroubovák. Jen ho zarazit a tou samou cestou vyndat pecku. Kupodivu to šlo rychle a dobře, po pulkilu už jsem měl cvik.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.07.14 10:15
avatar

Jsem pro ten odstavnovaci hrnec. Zrovna jsme to delali pred par dny. Bez prace ;)

http://www.katpro.cz/katpro/e…vac-mostovaci-hrnec-8-l-parni

Ohodnoceno: 3x
 
Od: myse®
Datum: 01.07.14 10:17
avatar

vařím i s peckami, potom přes cedník přepasíruji... ted o víkendu jsem dělala třešně s rybízem

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 01.07.14 15:26
avatar

Stejně tak dělám jamy -džemy i já.Do skleněné mísy dám třešně do mikrovlnky a asi 10 min.povařím.Pak přes řídké síto pecky přecedím.

JB

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.06.15 13:13

Dobrý den, já právě dneska použila prostřední díl z propisky, potřebovala jsem na odpeckování něco jako tvrdé brčko, tak jsem rozmontovala propisku, prostřední díl umyla a použila, šlo to krásně a nemusím žádný odpeckovávač kupovat...

tak třeba jsem poradila

mějte se :)

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.