Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz na vás šikovné kutily, kteří si umíte opravit vše sami. Mám na zahrádce dřevěný sud s kovovými obručemi, který se občas rozesýchá( když není voda) a potom než se zase zatáhne uteče hodně vody. Nevíte jestli se dá něčím natřít, aby se udržel v původním nerozechnutém stavu?
Děkuji Fanča
Dobrý den, také si myslím, že nejlepší pro udržení pevnosti sudu je voda. Tak to funguje po staletí a nějaký nátěr není potřeba, resp. mohl by tu samosvornost spíše zhoršit. Nevím, jak by se ten sud choval, kdyby byly ty styčné plochy natřeny lepidlem - asi bych to ani nezkoušel a ctil přírodu - takže, voda (nebo pivo či víno - podle použití sudu a financí). Zdravím!
doplněno 01.07.14 09:03:fanca - držme se zkušeností prověřených časem. Patrně to mistři přes sudy věděli, proč to jinak nejde. Ovšem, snad se používala i smola - pojem vysmolený sud znám.
Děkuji vám všem za radu, myslela jsem si to. Jenom jsem se chtěla ujistit že asi jiný způsob není. Ještě jednou děkuji.
Fanča
Dobrý den, já jsem si na zahrádku pořídil tento krásný sud také s kovovými obručemi pestuj.cz/... , ale naštěstí podobný problém nemám. Dříve jsem ale četl (někde to i doporučovali) vystlat sud igelitem nebo něčím podobným. Hlavně ale nezapomenout na odtokový otvor a nepřekrýt i ten.
Posunutí kovových obručí ale nebude "jen tak".
dejte foto, řešením je opravdu posunutí obručí, jak radili rádcové výše; pokud teče jen tehdy, když do vyschlého nalejete vodu, posunutí obručí tečení vyřeší; dělal to tak děda, dělám to tak i já...a kdyby to u dna na 100% nepomohlo, je dalším krokem mírné zmenšení průměru dna po částečném rozebrání sudu, dobrý kutil i toto zvládne...ale doufejme, že tento krok už nebude třeba...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.