Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevěný sud

Od: fanca* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám dotaz na vás šikovné kutily, kteří si umíte opravit vše sami. Mám na zahrádce dřevěný sud s kovovými obručemi, který se občas rozesýchá( když není voda) a potom než se zase zatáhne uteče hodně vody. Nevíte jestli se dá něčím natřít, aby se udržel v původním nerozechnutém stavu?

Děkuji Fanča

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

4x
Leda v nem drzet stale hladinu. Nebo dat dovnitr igelitovy vak. Sesychani je vlastnost dreva.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, také si myslím, že nejlepší pro udržení pevnosti sudu je voda. Tak to funguje po staletí a nějaký nátěr není potřeba, resp. mohl by tu samosvornost spíše zhoršit. Nevím, jak by se ten sud choval, kdyby byly ty styčné plochy natřeny lepidlem - asi bych to ani nezkoušel a ctil přírodu - takže, voda (nebo pivo či víno - podle použití sudu a financí). Zdravím!

doplněno 01.07.14 09:03:

fanca - držme se zkušeností prověřených časem. Patrně to mistři přes sudy věděli, proč to jinak nejde. Ovšem, snad se používala i smola - pojem vysmolený sud znám.

fanca*
hodnocení

Děkuji vám všem za radu, myslela jsem si to. Jenom jsem se chtěla ujistit že asi jiný způsob není. Ještě jednou děkuji.

Fanča

jabraka*

Jeden způsob utěsnění sudu je nalití vody,druhým způsobem,kterým se zvýší těsnost,je posunutí ocelových obručí.

JB

milanluhovy
hodnocení

0x

Dobrý den, já jsem si na zahrádku pořídil tento krásný sud také s kovovými obručemi pestuj.cz/... , ale naštěstí podobný problém nemám. Dříve jsem ale četl (někde to i doporučovali) vystlat sud igelitem nebo něčím podobným. Hlavně ale nezapomenout na odtokový otvor a nepřekrýt i ten.

Posunutí kovových obručí ale nebude "jen tak".

hodnocení

0x

dejte foto, řešením je opravdu posunutí obručí, jak radili rádcové výše; pokud teče jen tehdy, když do vyschlého nalejete vodu, posunutí obručí tečení vyřeší; dělal to tak děda, dělám to tak i já...a kdyby to u dna na 100% nepomohlo, je dalším krokem mírné zmenšení průměru dna po částečném rozebrání sudu, dobrý kutil i toto zvládne...ale doufejme, že tento krok už nebude třeba...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]