Nejste přihlášen/a.
V bytě v paneláku není plyn. Sporák je elektrický. Chtěl bych zavést do bytu plyn a koupit plynový sporák a kamna.
Ve vedlejším bytě plyn je. Panelák je jednovchodový, 8 pater. Jedna polovina je bez plynu (byty 1+1), druhá polovina s plynem (byty 2+1).
Plyn by tedy teoreticky bylo možné nějak natáhnout. Otázka je, kolik by mě to stálo. Panelák je SVJ, byt je v osobním vlastnictví. Byt je v 1. patře.
Dobrý den, takže plyn je do domu zaveden a stoupačka je někde na chodbě? Vy jste majitel bytu - budete potřebovat stavební povolení. To nedostanete bez projektu a vyjádření plynařů, Začal bych projektem, s tímto za plynaři a nakonec na stavební odbor na radnici pro stavební povolení. Kolik bude toto stát nevím. Pokud vše dopadne dobře, tak potom si už jen vyberete nejlevnější firmu, která to udělá (a tak, aby to prošlo kolaudací). Zdravím!
doplněno 01.07.14 22:47:hop - nenavádějte k "černotě" .
Plyn by bylo možné natáhnout prakticky lépe než teoreticky.
Prakticky přijdu, někde říznu soupačku a udělám tam odbočku s kohoutem a přípravou na plynoměr a budu pokračovat s rozvodem ke Wawkám a ke sporáku, když sebou hnu tak mám (pokud nebude třeba vrtat a sekat) za půl dne vyděláno.
Teoreticky si nejdřív musíte vyběhat papíry, že domovní přípojka je dostačující na připojení dalších spotřebičů, aby se na tom vůbec mohlo začít dělat. A pak mít na veškerou provedenou práci revize. Ale to je vlastně také praxe a ne teorie...
Ještě - omlouvám se, že jsem neřekl odhadovanou cenu, ale zaprvé ja jsem v naší firmě ty "ruce" a ceny pro zákazníka neřeším. A zadruhé, je známo málo podrobností ke spočítání odpovídající cenové nabídky...,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.