Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sifon-kde seženu bombičky do láhve

Od: ujendys* odpovědí: 13 změna:

sehnal jsem tuhle krásnou retro láhev kterou jsem jako děcko používal,chci se zeptat kde se dají koupit bombičky a pak jen na výměnu,díky

Sifon-kde seženu bombičky do láhve

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V domácích potřebách a některých železářstvích. :-D Stejně by mě zajímalo, jaký je rozdíl mezi sifonem a sodastreamem.

2kedar*

Hlavně v ceně.!

alusska*
hodnocení

0x

U nás to mají běžně v domácích potřebách v Prioru.

hodnocení

0x

Už se to řešilo #sodastream, zkuste něco z toho pročíst a uvidíte.

hodnocení

0x

Tady

http://www.sifos.cz/

a nejen tyhle, plní tam i ty předražený ,,sodastýmy´´

jabraka*
hodnocení

0x

Jak už jsem tu již jednou uvedl,tyto sifonlahve jsem dlouhá léta používal.Když však se bombičky zdražily na čtyřnásobek původní ceny,vychází mnohem levněji koupě hotové perlivé vody v Kauflandu v PET flašce.(2 l / 4.-Kč.).

Do této lahve je potřeba dát 2 bombičky,cena 1ks je až 5 Kč.

JABRAKA

Tu cenu 5 Kč/ks jste poněkud přemrštil, jednorázové bombičky sice stojí okolo 6 korun, ale ty se po použití vyhodí. Bavíme li se o ceně náplně, tak ta bude podstatně nižší !

weman
hodnocení

0x

Proboha, rozhodně NE dvě bombičky, dává se tam vždy pouze jedna. Stejně jako do láhve šlehačkové. Naplnění sifonových bombiček v domácích potřebách vyjde cca na 2,40 Kč za kus, u šlehačkových (s oxidem dusným) je to zhruba dvojnásobek.

host*

Chtělo by to originální návod k sifonové láhvi 1 litr. Zřejmě se do litrové nádoby dávaly 2 bombičky a do šlehačkové pouze jedna...? Jedna bombička je do litru sodovky málo... pokud se pamatuju.

host*
hodnocení

0x

a) na sodovku se používají (samozřejmě) bombičky s CO2, nesplést s jinou náplní do šlehačkové sifonové láhve, to je jiný plyn.

b) bombičky kupovat vždy s výměnou prázdných za nové, asi jako lahvové pivo na zálohu. Samotné bombičky od vás nikdo neodkoupí, takže při koupi dejte prázdné a požadujte cenu pouze za naplnění

c) je dobré si prázdné vracet do krabičky vrchem dolů, aby byl přehled, které jsou ještě plné a které už prázdné

weman
hodnocení

0x

Právě, že do litrové lahve patří jedna bombička, viz např. TADY. Mezi šlehačkovými a sifonovými bombičkami je pochopitelně rozdíl v obsaženém plynu, to snad ví každý. A že každý, kdo v domácnosti používá obě lahve, to už někdy popletl, je také zcela zřejmé :)

my*
hodnocení

0x

mám jiný sifon ale bombičky jsou stejné . dají se koupit v domácích potřebách

nebo v železářství . ( pozor nezaměňte sifonové bombičky za šlehačkové)

Sifon-kde seženu bombičky do láhve #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]