Nejste přihlášen/a.
sehnal jsem tuhle krásnou retro láhev kterou jsem jako děcko používal,chci se zeptat kde se dají koupit bombičky a pak jen na výměnu,díky
Jak už jsem tu již jednou uvedl,tyto sifonlahve jsem dlouhá léta používal.Když však se bombičky zdražily na čtyřnásobek původní ceny,vychází mnohem levněji koupě hotové perlivé vody v Kauflandu v PET flašce.(2 l / 4.-Kč.).
Do této lahve je potřeba dát 2 bombičky,cena 1ks je až 5 Kč.
JABRAKA
Proboha, rozhodně NE dvě bombičky, dává se tam vždy pouze jedna. Stejně jako do láhve šlehačkové. Naplnění sifonových bombiček v domácích potřebách vyjde cca na 2,40 Kč za kus, u šlehačkových (s oxidem dusným) je to zhruba dvojnásobek.
a) na sodovku se používají (samozřejmě) bombičky s CO2, nesplést s jinou náplní do šlehačkové sifonové láhve, to je jiný plyn.
b) bombičky kupovat vždy s výměnou prázdných za nové, asi jako lahvové pivo na zálohu. Samotné bombičky od vás nikdo neodkoupí, takže při koupi dejte prázdné a požadujte cenu pouze za naplnění
c) je dobré si prázdné vracet do krabičky vrchem dolů, aby byl přehled, které jsou ještě plné a které už prázdné
Právě, že do litrové lahve patří jedna bombička, viz např. TADY. Mezi šlehačkovými a sifonovými bombičkami je pochopitelně rozdíl v obsaženém plynu, to snad ví každý. A že každý, kdo v domácnosti používá obě lahve, to už někdy popletl, je také zcela zřejmé
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.