Nejste přihlášen/a.
Zravim mam menši problem stary znami mi zapojil na pude el. zasuuvku a vypinač na světlo ale jak to vyada mam z toho strach ale je vyučen eletřikař ale u to nejaky ten patek nedela přikladam fot jestli to je dobře zapojene radši sem jestě nenahodil pojistky :D protože se bojim a nejhorši je že jak to delal mel neco vypite. ja nejsem velky odbornik na to tak se radši ptam předem děkuji za odpoved a omlouvam se a horši kvalitu snimku
ta zásuvka bude relativně ok,mslm,že vlevo nahoře má ochranou nulu,žz,vpravo pracovní,modrou a vlevo černá fáze. to je asi ten černý kábl. ze zásuvky odchází hnědý asi jako pracovní nula snad až do světla, a černý jako fáze přes ten vypínač. fungovat by to mohlo. co je ta boule uprostřed žlutozelené izolačky? čokoláda? snad to bude fungovat,ale ten elektrikář měl v krvi 3,9!
Ta do toho bych nešel.
1. Váš elektrikář měl vše vyzkoušet a přeat vám i s nahozeným jističem.
2. Ta propojka mezi vypínačem a zásuvkou je nehoráznost.
3. Pravděpodobně jste kupoval zásuvku a vyrábí se dvojité provedení zásuvka vypínač. Tím by ten propoj odstranil.
Taktéž doporučuji vyměnit elektrikáře.
ješte jak si pamatuji tak hnedy kablik jde přimo na světlo a černy jde na vypinač tak asi proto tam ma tu izolaci mezi zasuvkou a vypinačem ale ted sem se odhodlal a zapnout jistič a když sem přemeřil zasuvku zkoušečkou tak me obe zdiřky sviti a když zapnu vypinač nic se nerozsviti a žarovka je dobra tak teda nevim bud mi tu nekdo poradi jak to předelat a neradte prosim at si zavolam elekrikaře to udelam tak i tak at to po me zkontroluje
Pravděpodobně to máte zapojeneé jak to nakreslil @magor. Takže vám to nemůže fungovat. Musíte jít do krabice a z ní připojit zásuvku.
doplněno 30.06.14 22:16:@requied máte pravdu, jen jsem to v rychlosti proběhl a do vypínače jde fáze a to spánám na žárovku, kde je nula. Pak jsem předpokládal, že připojil zásuvku paralelně ke svorkám vypínače. Nikde není vidět, že je ze světla přivedena nula, tak jsem s ní nepočítal. prostě je nafocena jen část a kabel ke světlu může nýt třížilový. Pokud je ze světla přivedena nula, tak to fungovat bude. Takže se omlouvám.
Ale ono to bude asi úplně jináč, když tazatel rozsvítí a nic se neděje. Pak mu svítí fázovka v obou zdířkách. Neví napětí, tak bych hádal, že na jednu jde fáze a na druhou indukované napětí, které vznikne na nepřipojeneém drátu. Ale je to jen hádání.
Proč by to podle zapojení viz @magor nemělo fungovat?
Že je to hezká tvořivost a být to tak nemá, je už jiná otázka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.