Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes jsme zjistili, že bojler kupovaný zhruba před rokem od firmy Dražice se jaksi zdeformoval. Původní kruhový tvar je ve vrchní přední části zdeformovaný jaksi do špičky. Nevíte, čím to může být? A zda je vhodné ho reklamovat,
Děkuji.
doplněno 29.06.14 21:21:Snad to je z fotek poznat. Druhá fotka ukazuje vrchní gumu, která je nyní bojleru malá z důvodu deformace.
Zdravím . Bojler je tlaková nádoba a tak bych si s tim moc nezahrával. Já osobně jsem se s tímto u bojleru ještě nesetkal a že už jsem jich za svoji praxi viděl. Dražice považuji za jedny z nejlepších . Skoro s jistotou bych řekl , že ho zdeformoval zvýšený tlak , ale PROČ?
1. zkontroloval bych čidlo provozního a bezpečnostního termostatu.
2. zkontrolovat pojišťovací ventil.
3. oslovil bych firmu Dražice. Kontakt by jste měl mít na záručáku.
U bojleru bych okamžitě snížil teplotu a zapínal ho ručně na nezbytně dlouhou dobu a pod dohledem. Nevím jak ten váš bojler vypadá a ani do jaké míry se zdeformoval , ale jeho výměnu bych neodkládal a jednal bych okamžitě. Nechci vás strašit , ale dejte si do vyhledávače třeba ---výbuch bojleru. Hodně zdaru.
Původně zde byl bojler od Aristonu a bez problémů fungoval několik let. Na vodoinstalaci se žádné změny neprováděly, takže tlak vody je předpokládám stejný. Proto mi to nejde do hlavy. Instalaci bojleru dělal instalatér (včetně bezpečnostního ventilu), takže v instalaci si myslím také problém nebude. Teplota byla nastavena někde kousek před koncem stupnice, ale nepředpokládám, že i kdyby byl nastaven na nejvyšší teplotu, že by se měl tímto bojler deformovat. Kdyby to bylo nějak upravené na vyšší výkon, tak neřeknu, ale do bojleru nikdo nijak nezasahoval. Bojler jsme raději odpojili a vypustili, nechci nic riskovat.
Taky uz jsem par bojleru namontoval,ale deformace bojleru mi prijde hodne nepravdepodobna,nekdy je to nejjednodussi vysvetleni pravdive, neni proste jen trochu promackly plech, neoprel se nekdo o ten bojler, za tim plechem je izolace,je mozne ze je to jen promackle
uz z vas nekdo videl takovou deformaci?
doplněno 29.06.14 22:09:plech vlivem tepla pracuje,neni v okoli nejaky zdroj tepla?
doplněno 29.06.14 22:17:jeste me napadlo jestli se casem nemuze zmensovat ta izolace v bojleru a to muze mit za nasledek mirnou deformaci.
V blízkosti žádný zdroj tepla ani mrazu není, bojler se nachází ve špajzu hned vedle kuchyně a je tam sko stejná teplota, jako v kuchyni. Našla jsem účet, bojler byl kupovaný v březnu 2013, tak mi přijde divné, že by se ta izolace takhle rychle srazila.
Pravděpodobně tam vznikl podtlak, který zdeformoval boiler a to díky malého přístupu vody.
Ahoj. Elísku, ten boiler je tlaková nádoba. A je po celé ploše zabalena izolací a vrchním oplechováním. Poněkud je otázka, co se na tom výrobku vyboulilo. A čím. Jestli je pořád v záruce, měl by se povolat technik z Dražic, nebo z nasmlouvané servisní firmy. Jak tu píše instalater, snížit tlak a sledovat, co to dělá.
doplněno 29.06.14 22:10:Ten výrobek je pořád v záruce. Nenechte se vyprovokovat k něčemu, co tu záruku zruší. Byla by to škoda peněz. I pod ten deklík by se měl dívat někdo, kdo ví, co se tam dá vidět a co od toho očekávat.
Nějak si tu deformaci nedokážu představit, nebylo by foto?
Zkuste ještě oddeklovat spodní kryt od elektrikařiny a nafotit. Pozor, radši si shoďte jistič od boljleru...
Při zahřátí vody nabývá na objemu. Může být vadný pojišťovák. Při připojování elektriky , jak jste oddělávali spodní víko vám mohlo vyklouznout z jimky čidlo , které snímá teplotu vody. A jak píše kolega hop , nebylo by špatné sem dát fotografii. Nic to nemění na tom , že pokud je bojler deformován , tak se musí vyměnit , ale jsem prostě lidsky zvědavý.
Těžko se k tomu nějak vyjádřit . na těch fotografiích to není moc patrné a spíše mi to připadá , že je nějak vyklenutý obal od vlastní nádoby bojleru. Být vámi , tak bych zkusil oslovit emailem firmu Dražice a poslat ji tam tyto fotografie a požádal je jestli by mi k tomu mohli něco říci.
Pokud by to nebylo v záruce , tak bych oddělal horní plastové víko a odříznul izolaci , abych byl chytřejší , ale když je to jak říkáte rok starý , tak bych to bral přs firmu , která to montovala . Nespokojil bych se ale s ústním vyjádřením , že je to v pohodě , ale chtěl bych to na papíře.
Loni v prosinci jsem taky kupoval bojler Dražice. Ale mně zase se vysunulo spodní víko bojleru z obalu. Po zavolání na servis, co jim dělá servis Dražicím, přijeli opraváři, a hned mi nabídli peníze a nebo nový bojler. Řekli, že měli v poslední době více takových problémů a že je to tou pěnou použitou v izolaci. Nový běží v pohodě. Rozhodně to reklamujte, pokud je v záruce.
To je to dnešní šetření, no.
Podle mě je oprava jednoduchá - vylezte na židli a ten plastový poklop dejte zpátky do záhybů. Nic těžkého, ani na to nemusíte nikoho volat. Samotná tlaková nádoba je až uvnitř, toto je jen vrchní kryt. Už jsem viděl i ty plasty různě popraskané, taky se to odchlipovalo z té dolní části. Nic zvláštního. Pokud je bojler v záruce, zkusil bych ho reklamovat a radši s ním zatím nic nedělat, ať nepřijdete o záruku. Samozřejmě jinak bych z preventivních důvodů při vypnuté elektřině sundal ten spodní kryt a zkontroloval čidla termostatu a tepelné pojistky, a zda bojler někde neteče. Pokud ne, toto je jen estetická vada, bez vlivu na funkčnost.
¨Dřív bylo to horní i dolní lemování normálně z plechu a toto se vůbec nestávalo, plech nemá se jak zdeformovat. Pak tam začali dávat plast, jednak to esteticky nevypadá hezky a navíc to dělá tyto problémy. Dřív byly bojlery celé bílé bez nějakých nesmyslných tmavých plastů. Jediná výhoda je tam snad jen pro recyklaci, že se pak asi jen sundá ten plastový kryt a snáze se dostane k vlastní tlakové nádobě. Ale jinak je to o šetření a snižování hmotnosti, plast je levnější než plech...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.