Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou barvu na kovové sloupky?

Od: requied® odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

doporučíte nějakou barvu na vhodnou na natření nových kovových sloupků?

Celkem mi vychází že potřebuji cca 20l, takže když nebude extra drahá tím lépe. Rád bych ale aby vydržela alespoň 10let.

Koukal jsem po jednovrstvých barvách (primalex, hostagrund, hammerite), co jsem našel tak cena je celkem šílená.

doplněno 28.06.14 23:00:

Teď jsem narazil na barvu Hodisol, má to být jednovrstvá barva (základ+vrch) a cena je podezřele nízká.

Neznáte ji někdo?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
nebudu zastírat, že jsem poměrně velká "konzerva"co se týká natírání a použití barev. Takže moje doporučení je použít léty odzkoušené kombinace barev
- jako základ barvu syntetickou S2000, pro venkovní použití nejlépe v červenohnědém (ale možno je i v šedém) odstínu - nanášení štětcem ve dvou vrstvách
- jako vrchní nátěr použít syntetický email S 2013Industrol - nanášení štětcem (ale možno i stříkáním) ve dvou vrstvách.

Při pečlivé práci, důkladném roztírání (a u základu též pořádném zatření barvy do pórů základního materiálu) je postup sice trochu časově náročnější (hlavně doba schnutí a protvrdnutí barvy), ale po protvrdnutí se jedná o jeden z nejtrvanlivějších systémů nátěrů - potvrzeno i jedním starším (z roku 2001) z testů životnosti /....

hodnocení

Super díky za odkaz na ten test... *palec*

Takže skončím u hammerite. našel jsem ho na internetu ve výprodeji za 384,- / 2,5l.

Takže není asi co řešit.

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Už jsem to tu psal v podobném příspěvku a použil jsem a používám tu barvu z rodiny Hemerajtů. Tuhle firmu už někdo převzal a vyrábějí něco podobného.Já to 3+1 beru v lesku a bez kladívkové úpravy. A natírám to dvakrát i třikrát a je to pak na dlouho.

Trochu jsem rozpačitý z té nové úpravy Luxolu. Je hustější, rychleji to schne, ale ta řidina loni mi po třech nátěrech udělala nějak lesklejší tmavější povrch. Jestli to není tím, že to dřevo, je z těch, co na tom včera seděl pták a dneska se to už natírá.

Sousedi si natírali plechy na střeše nějakým Festem a Hostagruntem a nátěr byl takový mdlý. Takový už jako nový vyšisovaný. Prostě hnus velebnosti.

hodnocení

1x

suříkovou barvu a něco na to...

pokud by vám nevadila stříbrná barva lze použít barvu na střechy s příměsí hliníku.je to asfalt a hliník,po zaschnutí nelepí a má sříbrný efekt a cena není tak hrozná,dělá to snad paramo

hodnocení

tak stříbrná barva mi nevadí, je mi celkem jedno jakou to bude mít barvu.

jinak jsem teď koukal na barvy od parama a našel jsem jen gumoasfaltové. Nikde ale nepíšou jak moc je to vhodné jako ochrana proti reznutí.

jinak cena je docela dobrá, ale zase to má mnohem větší spotřebu než normální barvy

je to něco jako aluna.kryvost výborná,jmenuje se to reflexol,použil jsem to na starou pozink střechu,i sloupky,a dokonce i starý rezatý plot a drželo to na něm do vyhození -)

vaccent*

Dobrý den.

Lidová tvořivost? Aluna i Reflexol NEOBSAHUJÍ inhibitory koroze, jsou určeny na ochranu asfaltových povrchů proti přehřívání a tím dagradaci povrchů.

na pozinku drží a střecha je jak nová, po 5 letech přetřu a mam zas klid.,mam poltovku

111®
hodnocení

0x

Já použil Alkyton ke spokojenosti: alkyton.cz/...

zwiki*
hodnocení

0x

Zdravím. Levná barva na kovy je Eternal. barvy-eternal.cz/...

hodnocení

Na eternal jsem také koukal, ale nemám dobré zkušenosti s vodou ředitelnými barvami

vaccent*
hodnocení

0x

Dobré zkušenosti mám s barvou Zinorex. Patří bohužel také mezi dražší. Za největší držák považuji Superfest, mám jím natřené parapety na jih a branky a sloupky již více než 16 let a drží. Bohužel léty matní. Obdobná (nechci říci opsaná) je barva Fest B - levnější, od jiného výrobce a "mladší" . tu jsem nezkoušel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]