Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s mravenci v bytě?

Od: zuzee* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, dnes ráno jsem zjistila že máme v bytě mravence - na chodbě, v koupelně, komoře WC a lezli i do jkuchyně. Měli jsme je i v loni ale ne tolik. Co s tím. Vystříkala jsem to biolitem /to vždy pomohlamax.na pár týdnů). Chtěla bych se zeptat jestli je nějaký přípravek jako prevence - chtěla bych to dát do skřínky kde máme jídlo, takže neco netoxického.

tím biolitem se mi taky nechce pořád stříkat, máme malé děti... Vím že sousedi pod nama to mají taky, říkali ž e jim to lozí i po jídle, nám se to vždy podařilo zlikvidovat.

děkuji za odpovědi.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Zuzee, mám to psané jenom heslovitě, snad se v tom vyznáte. Ale je to všechno to, co by Vám a potravinám nemělo uškodit.

mravenci kuchyň vytřít francovkou a franc.na mističku každý 3.den

osolený celer posypaný skořicí

kvasnice s cukrem (medem)rozpustit ve vlažné vodě

houbičku v cukrové vodě, nechat je nalézt, zničit, vymýt a znovu namočit

přípravek Rebel, sůl, pepř nebo prášek do peč. na cestičky - nemají rádi vůni rajčat a kerblíku. Platí i na mouchy.

zuzee*
hodnocení

Cestičky si zatím nestačili udělat. včera tam ti mravenci nebyli a ráno plno. Tak jsem to aspon vystříkala tím biolitem, naštěstí jsem to měla doma. Tu francovku vyzkouším.

lidka*

Já jsem dávala to sušené droždí s cukrem na mističky (tenkrát jsem měla ještě návod bez vody). Je fakt, že byl na chvíli pokoj, ale zase se objevili. Hodně štěstí v boji s vetřelci!*jasne*

doplněno 16.04.09 11:47:

A je fakt, že se mi objevili také na jaře, když už bylo hezky. Ještě jsem říkala - potvory, mažte ven! *bum*

zuzee*
hodnocení

My se stejně budeme stěhovat (doufám že už na konci května) tady to bydlení je otřesné. Jde mi hlavně o to aby to tu nelozilo a aby se to nedostalo do jídla.

innkas*
hodnocení

2x

Někde jsem četla,že mravencům vadí sůl a taky prý hladká mouka.Zkuste to(tedy ne obojí najednou,jsou to dvě různé rady)

Já bych možná zkusila med,ty mrchy jdou na sladké,ale přilepí se a už nevylezou.

wwm
hodnocení

0x

přípravek BIOKILL

zuzee*
hodnocení

A je to vhodné i u té skřínky s potravinama?

A ještě bych se chtěla zeptat, budeme se stěhovat, je možné že si ty mravence vezměme s sebou? Nebo máme raději vše zkontrolovat?

Nemůže se jednat o faraony - mravenci jsou to malý, tročku narezlý, s tmavším zadkem

Téměř jistě se jedná o faraony
nanoit.cz/...

zuzee*
hodnocení

Asi jsou to faraoni, podle té fotky to tak vypadá.

ještě že se budeme stěhovat. ještě jednou se ptám jestli si je náhodou nemůžeme vzít do nového bytu s sebou. To by mě opravdu vytočilo.

wwm
zuzee*
hodnocení

Děkuji, to vipadá že by to mohlo být ono. on ten biolit opravdu zrovna moc nevoní, i když pomáhá.

dusatka*
hodnocení

0x

Kupte si takové ty "krabičky", mají to v každé drogerii, chvilku to trvá, než to zabere, ale je to velmi účinné, navštívili nás mnohokrát, ale po rozmístění krabiček vždy zas odtáhli.

jabraka*
hodnocení

0x

Potíže s jakýmikoliv mravenci jsou především v jejich královně.Jsou společenský hmyz a proto likvidace dělnic nic neřeší.Stále se líhne spousta nových a za chvíli zaplaví dům nanovo.Musíme s nimi bojovat znalostí jejich fyziologie.a života.Faraoni konkrétně dají přednost masu a bílkovinným výrobkům.Ve sladkých buchtách se jim nihkdy nezalíbilo,ale na tuhové housce si pochutnávali .Spíše ukusují a odnášejí do hnízda.Také okamžitě objeví kousek salámu či klobásy.

Na faraony platí prostředek

Ten mravenci odnesou do hnízda a jeho pomalý účinek na vyvíjející se larvy pomalu zlikviduje celé hnízdo.

Těch prostředků s podobnou funkcí je řada.Stačí je umístit na cestičku nejčastějšího výskytu a za chvíli je pokoj.

Jinak faraoni potřebují na svoji existenci poměrně vysoké teploty až kolem 25 st C,proto snížením teploty omezí svůj pohyb.

JABRAKA

troja*
hodnocení

0x

Mravence lehce stříknu biolitem a potom je připevním lakem na vlasy a ty další taky - nejsou blbý a jdou jinam. V paneláku jsme je měli nejvýše 2-3 dny

bejzalubos*
hodnocení

0x

dobrý den už jste skusil(a) takové ty domečky kde je pro mravence jed (chemie).Nebo jim kápněte trochu medu + (savo a taky něco toxického např:kyselinu do záchodu . Hlavně to musíte dát odkud mravenci lezou a pak by to mohlo fungovat já to skoušel a už je tam doma nemám. kdyby jste potřebovali z něčim poradit pište na bejzalubos@seznam.cz

bejzalubos*
hodnocení

0x

Já se mravenci zabívam to máte jedno totiž ty mravenci se objeví skoro v každém domě takže to máte jedno

petitpet*
hodnocení

0x

Tady najdeš určitě odpověď na otázku, jak se zbavit mravenců. Sama jsem rady vyzkoušela *palec*

www.ireceptar.cz//...

Co s mravenci v bytě?

zuziii
hodnocení

0x

Zkuste nastrouhat křidu do víček a rozmístit po bytě,u mě to funguje.Snad bude i u vás.

nicolet
hodnocení

0x

pokavad mate mravence v bite tak jsi navlhcete ocet z hadrou a obetrete stoli.najdete cil jejiho uzemi kde sidli a potom nastrikaz biolitem ale prvne musite dat pric všeskere kvetinace protoze se tam castecne ubitujou. :):)

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Tato diskuse mě vedla k zamyšlení. Vždyť ti proklínaní mravenci jsou vlastně v právu! Oni tu žili mnohem dříve než my, lidé. To my jsme vetřelci v jejich světě! Proto se přimlouvám za méně drastická řešení. Mě se osvědčilo třeba natřít cestičky, plochy kde se nejvíce zdržují česnekem a česnek umístit i do otvorů, kudy přilézají. Přišel jsem na to úplně náhodou, když jsem si dělal topinky. Tak zkuste zapokusničit a nevražděte je. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]