Nejste přihlášen/a.
Potřebuji vyměnit pojistný ventil u bojleru, a v obchodě mi nabízí nějaký italský, který nemá žádnou páčku, nebo kolečko na odpuštění vody. Lze ho bezpečně použít?
Zdravím Pokusím se to trošku shrnout. Ano i italské pojistné ventily mají zpětnou klapku. Mám s nimi ovšem špatné zkušenosti. Nejlepší dle mého názoru je pojistný ventil Myjava . Půlcoul asi 540 kč. Je asi 2-3 x dražší než ital. Teoreticky všechny ventily které jsou na trhu a mají osvědčení by měly jít bezpečně použít. Být vámi , tak si prvně změřím stavební délku ( průměr je samozřejmost) , aby jste při výměně neměl problémy.
Výměna : Prvně si změřím tlak ! Pojišťovák otvírá při 6,3 bar. Pokud tam mám více jak 4,5 bar, tak vsazuji redučák nebo expanzku. Pojišťovák by při běžném provozu neměl ukapávat. Když už ho budete měnit a nemáte tam vypouštěcí ventil , tak to udělejte při jednom. Vypoušťák byste měl vsadit na téčko mezi bojlerem a pojišťovákem. Celý bojler nemusíte vypouštět. Já to dělám tak , že uzavřu všecny ventily na teplou vodu a přívod do bojleru. Otevřu vypoušťák a nebo pojišťovák. Až mi přestane téct voda - podtlak v bojleru , tak měním. Pokud to děláte dostatečně rychle , tak nemusíte vypouštět bojler. Ukápne jen pár kapek do hadry.
Jen aby byl pojistny a zpetny, se mi to zda moc male aby mel v sobe i zpetny ventil.
doplněno 28.06.14 08:45:Ja bych ty italske smejdy nebral
doplněno 28.06.14 08:47:vzdyt to ani nepujde rozebrat a vycistit
doplněno 28.06.14 09:09:Tenhle je uz casem provereny, obcas staci otocit klobouckem co je nahore, at se vycisti sedlo ventilu
Ahoj. Ano, některé věci jsou zadarmo drahé. A když jde o BEZPEČNOST, není vhodné na ní šetřit. Vždyť jde o pár stokorun a je to na dlouho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.