Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Dnes jsme po týdnu otevřeli bazén a zjistili jsme na dně malé asi 1cm veliké červené hubené žížalky.Bazén máme 3,66 s výškou 91cm.Po napuštění jsem do něj dala podle návodu savo.Máme jen kartušovoi filtraci.Dnes jsme urputně lovili,filtrovali a dala jsem znovu savo. Doposud jsme měli bazén pouze obdélníkový, nafukovací.Nikdy jsem to v bazénu neviděla.Co to je a jak se to tam mohlo dostat?.Co udělat,aby to už nikdy nebylo?Děkuji
Dobrý den, bude to nějaká příroda, která vleze všude. Ale, člověku to asi škodit nebude, tak to moc neřešte - v rybníku to bude horší. Mohou to být larvičky komárů, které mají bazény v oblibě. Jedovaté to nebude - snad je to nepříjemné jen esteticky. Možná je to známka toho, že máte čistou vodu. Zdravím!
doplněno 28.06.14 09:23:totak - to s tím potápníkem mohu potvrdit. Kouše a bolí to. A když ho vyhodím síťkou až k sousedům, tak se vrátí - musím ho mrsknout hodně daleko. Naštěstí má při mé větší snaze i slušný dolet .
Jen to vylovte a neřešte. Pod horním nafukovacím okrajem z venku se nám normálně drží žížaly, většinou jsou tam mrtvé. Proč tam lezou nechápu. Letos jsme vodu poprvé přezimovali a po zimě jsme tam objevili mnoho života vč potápníků a něčeho co má spoustu noh a je poloprůhledné. Vypadá to jak malý škorpion bez klepet.
Vylovit a neřešit. Stejně s tím nic jiného neuděláte
zkoušet je zabít nebo vypudit chlorem/chemii nejde. Oni ji přežijí, možná jim ubližuje, ale ne tolik aby byť za týden umřeli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.