Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka vs požadavek na faktury

Od: sajmonka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,chtěla bych někoho požádat o radu.Vzali jsme si hypotéku na dům a rekonstrukci.Přičemž peníze na rekonstrukci je třeba dokládat fakturamy.Můžu tedy přijít do obchodu, dejme tomu se stavebním materiálem, a zažádat si o nákup na fakturu,kterou ale zaplatím až po té ,co mi řijdou peníze z hypotéky?Laicky řečeno,já třeba 60000 Kč na schodiště nemám,takže ho potřebuji koupit na tu fakturu a zaplatit až po obdržení peněz z hypoteční banky...Nejsem živnostník.Mockrát děkuji za odpověď,já se v tomto fakt vůbec nevyznám.Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

Na to ta hypotéka je a je takto konstruovaná aby to takhle šlo. To o čem píšete je zálohová faktura, Ale také je nutné si to ověřit u vašeho poradce se kterým jste hypotéku sjednávali...Je to sice málo pravděpodobné, ale některý hypotéční ústav by mohl mít odlišné podmínky.

alf*
hodnocení

2x

všechno je možné, zálohovou FA budeš nejspíš muset doložit FA na zboží kde bude odečtena.

Je ale možné, že přijdeš a odejdeš se schody a FA v ruce, někdo udělá zálohu a čeká na úhradu, někdo vystaví FA na konkrétní zboží a vydá Vám ho po uhrazení. Je plno variant, chce to vědět co Vám povolí banka a co konkrétní dodavatel nebo prodejce, přičemž podmínky či požadavky banky bych bral vážněji, s prodejci (řemeslníky) je obvykle možná nějaká domluva tak aby se bance vyhovělo.

hodnocení

1x

takhle to prostě funguje. je důležité mít i vlastní peníze se kterými se vše platí a banka to pak zase dorovná a neustále dokola. My takhle měli v oběhu svých 250tis... bez nich bych lítal do banky kvůli každé blbosti a také pozor na časté čerpání - je to drahé!

Většinou banka dává 5 čerpání zdarma a pak už platíte jak mourovatý (500,- za každé další) - ale každá to má jinak.

petr123*
hodnocení

1x

Půjdeš do obchodu, oni ty vystaví fakturu, tu doneseš bance, banka to zaplatí a ty si až potom vezmeš od obchodu zboží. Na nezaplacenou fakturu ti podle mě 99% obchodníků zboží nedá.

Nebo jak bylo psáno tak zaplatit to z vlastních peněz a pak si to nechat od banky vrátit.

jarmik*
hodnocení

0x

Myslím, že co píší předřečníci, tak jsou rozumné věci. Ale jediné skutečné řešení je jít to připravit s Vaším poradcem v bance, aby to klaplo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]