Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla bych někoho požádat o radu.Vzali jsme si hypotéku na dům a rekonstrukci.Přičemž peníze na rekonstrukci je třeba dokládat fakturamy.Můžu tedy přijít do obchodu, dejme tomu se stavebním materiálem, a zažádat si o nákup na fakturu,kterou ale zaplatím až po té ,co mi řijdou peníze z hypotéky?Laicky řečeno,já třeba 60000 Kč na schodiště nemám,takže ho potřebuji koupit na tu fakturu a zaplatit až po obdržení peněz z hypoteční banky...Nejsem živnostník.Mockrát děkuji za odpověď,já se v tomto fakt vůbec nevyznám.Děkuji
všechno je možné, zálohovou FA budeš nejspíš muset doložit FA na zboží kde bude odečtena.
Je ale možné, že přijdeš a odejdeš se schody a FA v ruce, někdo udělá zálohu a čeká na úhradu, někdo vystaví FA na konkrétní zboží a vydá Vám ho po uhrazení. Je plno variant, chce to vědět co Vám povolí banka a co konkrétní dodavatel nebo prodejce, přičemž podmínky či požadavky banky bych bral vážněji, s prodejci (řemeslníky) je obvykle možná nějaká domluva tak aby se bance vyhovělo.
takhle to prostě funguje. je důležité mít i vlastní peníze se kterými se vše platí a banka to pak zase dorovná a neustále dokola. My takhle měli v oběhu svých 250tis... bez nich bych lítal do banky kvůli každé blbosti a také pozor na časté čerpání - je to drahé!
Většinou banka dává 5 čerpání zdarma a pak už platíte jak mourovatý (500,- za každé další) - ale každá to má jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.