Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Nevíte někdo čím a jak mám udělat díru o průměru 22cm do průchledného plastu o síle 5mm? Nedělá to třeba někde nějaká firma?
Přímočarou pilkou s nejužším plátkem. Pokud možno, tak na nejnižší rychlost a málo tlačit. Plast má při vyšších
řezných rychlostech tendenci se pálit čímž můžete plátek "přilepit" jako na žvýkačku. Nejlépe použít plátek na kov.
Má malé zoubky, které plast netrhají. Běžně s tím řežu Polykarbonát i organické sklo (Plexisklo).
Kuželový nebo stupňovitý vrták, nízké otáčky. Lze použít na všechny tenké materiály. Nabídka těchto vrtáků nepřeberná.
Kuželový vrták, který by zvládl díru 22cm bude vážit cca 20kg. Takže pochybuji že se vyrábí
Jinak nejlepší a nejjednodušší je opravdu ta přímočará pilka. Hrany začistit pilníkem a vyleštit plamenem.
jde o to co je to za plast. Pokud tvrzený polystyren tak to se dá zaškrábnout rýsovací jehlou nebo strjnickým kružítkem a pakvylomit, tedy pokud je tem plast volný a pak se bude aplikovat. Pokud není tato možnost, pak viz výše...
Tady nejde jen o to, kolik bude stát samotná díra.!
1. Musím tu desku někam odvézt (což mě stojí peníze)
2. Cena samotné práce.
3. Odvoz.
Pokud Vám to stojí za to, a chcete mít díru naprosto perfektní, pak ano.
Osobně vůbec netuším, k čemu to bude. Kdyby jste to už v požadavku přiblížil, pak můžeme něco řešit.
M.J. Přímočarku má každý druhý trouba (včetně mě ) tak v čem je problém.? Plátek se dá pořídit za 20.-Kč.
Na plexi si ocelovým kružidlem vyznačím průměr a ten zvýrazním centrofixem. Pak do vnitřního kruhu navrtám otvor, který je o málo větší než plátek pilky a jedu. Pak se to dá zahladit jemným šmirglem na látce, ne na papíru.! 200-300. Dokončit se to může zaleštěním brusnou pastou (Silichrom) a máte naprosto profesionální díru.
jenže mě nejde o tu díru ale o ten 22cm plexi kruh. Ten by se měl otáčet uvnitř plexiskla a mezera mezi tím by měla být co nejmenší. A to bych pilkou nikdy neudělal. A kolik to teda může stát tou vodní řezačkou?
Tak o co vlastně jde..? Dozvíme se tajemství..? je to tak.?
Poté se to musí samozřejmě dělat ze dvou kusů (pokud vyžadujete minimální vůli)
V základní desce se vyřízne otvor o daném průměru a pak se veme jiná deska, ze které vyříznem vnitřní kruh o stejném průměru.
Leštěním/broušením se patřičně zmenší.
Díru o průměru 22cm do plexi Vám vyfrkne i každý, kdo má dřevoobráběcí CNC buď za pár korun, nebo lahev. Sám jsem podobné kraviny dělal x-krát, záleží, jak moc na to spěcháte, je dost možné, že budu mít brzo zase nějakou mašinku na předváděčku. Pak by nebyl problém udělat jak díru (tam je však otázka, kolik materiálu je kolem, aby to bylo za co chytit.
BTW - napadlo mě - velmi přesně a hezky dělá z plexi - obyč laser !
doplněno 26.06.14 19:13:Známý ho má a dělá na tom pěkné věci - pokud vím, není to až tak extra drahé
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.