Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orientační cena kuchyně

Od: nutt* odpovědí: 33 změna:
Zdravím rádci,
příští měsíc se chystáme do kuchyňského studia objednat si kuchyň do podkroví, jelikož je to naše první kuchyně nemáme absolutně odhad kolik by si mohlo studio říci, tak bych chtěl poprosit Vás zkušenější zda byste mohli alespoň orientačně odhadnout cenu.
.
Kuchyně bude ve tvaru U s ostrůvkem. Rozměry U 2x4x2m a ostrůvku 1x2m spotřebiče budou vestavěné ale od studia je nechceme tudíž cena bez spotřebičů. Jedná se pouze o spodní skříňky, horni se nám díky šikmině nikam nevejdou. Známí nám říkali že se musíme vejít do 100.000kc ale moc tomu nevěřím.
.
Děkuji za odpověďi a přeji hezký den NutT

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Studio Vás stáhne z kůže. Najděte si v inzerci menšího truhláře v okolí, navštivte ho a nechte si udělat podle Vašich představ cenový návrh. Porovnejte ho s návrhy dalších výrobců nábytku. Ceny budou velmi rozdílné. Nechte si předložit fotografie hotových kuchyňských sestav, které už výrobce realizoval. Každý pořádný výrobce je má. A pokud je solidní, poskytne Vám i reference předchozích zákazníků. Je vhodné je navštívit a okouknout kvalitu práce a zeptat se na zkušenosti zákazníka.
Pár ztracených dní hledání ušetří případné roky nespokojenosti.
doplněno 26.06.14 06:01: Když počítám 8 x 0,6 m pracovní plochy, to je 4,8 m2 plus 2 m2 ostrůvek, to je bratru 6,8 m2, odpočítám dvojdřez a sporák, zůstane velkorysých 5 m2 pracovní plochy.
Pro kolik lidí se bude vařit?
Jakou představu máte o materiálech na linku?
Masiv, dřevotříska? Kvalita pracovní desky? Doplňky?
Cena může být velmi různá.

hodnocení

0x

Hejkal má pravdu. *palec* Až budete vědět, pak ještě zajeďte do Polska, nemáte-li to příliš daleko. Takhle jsem to poradila našim mladým poté, kdy můj mladý soused takhle pořizoval kuchyň k veliké spokojenosti. K němu a pak k našim přijeli dva mužští, poměřili, vytáhli vzorkovník, materiály a fotky a plány a pc. Navrhli vychytávky a zlepšení. Pak přijeli znovu a dohodli všecičko napevno. Včetně montáže. Nabízeli obklady, ale to už si nejsem jistá, jak to bylo, protože naši dělali současně i koupelnu. S těmi Poláky jsou všichni nesmírně spokojení. S jejich prací i s cenou, která je o dost nižší, než u nás. Soused má novou kuchyň víc jak dva roky, naši víc jak rok.

hodnocení

0x

zhruba 10 - 15 tis za metr běžný linky.

zwiki*
hodnocení

0x

Zdravím. Známí mají pravdu.Do sto tisíc by jste se měli vejít.

nutt*
hodnocení

V kuchyni se bude vařit pro dva ale počítám s tím že kuchyně by měla vydržet alespoň 15-20let takže se může stát že přibudou další hladové krky :) Materiál bude určitě dřevotříska ale pracovní desku bychom chtěli kvalitní. Chci kuchyňské studio hlavně z důvodu porady kam umístit spotřebiče z praktického hlediska apod. Určitě studií navštívíme více a porovnáme ceny a služby.
.
Děkuji za reakce a přivítám další.
.
Hezký den NutT

hodnocení

0x

Souhlasím s Hejkalem. Nejlepší je nějaký malý šikovný truhlář, klidně z nějaké Horní Dolní s dobrými referencemi. Bývají velmi pečliví, vše udělají na míru a kvalitně. Za mě nejlepší poměr cena/výkon.

Na míru znamená, že si můžete říct libovolnou šířku skříněk, libovolnou výšku, libovolný materiál, vzhled, prostě úplně všechno. Uříznou to, jak je potřeba. Velká výhoda, pokud v bytě není úplně rovná zeď ani to není překážka. Vše si dokáží upravit.

V kuchyňských studiích, často nabízejí typové kuchyně - sestaví Vám kuchyň z již hotových skříněk. Většinou lze upravit maximálně šířka, někdy ani to ne a pokud byste chtěli atypickou výšku skříněk - horních nebo spodních, tak je také problém.

Sousedi si pořídili kuchyňskou linku z takového typového plánu polské výroby a ač oni tvrdí, jak jsou spokojení, tak nám ostatním sousedům, co jsme to viděli, už tolik ne.. Řekla bych to tak jako navrch huj, vespod fuj.. Šuplíky už se jim po čase sem tam rozjedou, spodky těch šuplíků jsou z na mě celkem tenké překližky a madla by si zasloužila také lepší. Ale rozhodně neházím všechny do jednoho pytle..

S těmi Poláky je to jako se vším. Na čem se zákazník dohodne, na materiálu, na ceně. Když pořídí levně, nemůže čekat zázraky.

nutt*
hodnocení

Polsko máme daleko (Domažlicko) a stejně bych z toho měl strach ta Polská "kvalita" je až moc proslulá. Zkusím se kouknout po nějakém truhláři ale pořád se spíše přikláním k těm studiím. Kdybychom se kompletně i se spotřebiči vlezli do 150.000kc tak budu spokojen a spotřebiče mám spočítané na 40.000kc.
evka*

Na Domažlicku máte spoustu truhlářů. A šikovných. Studio je nesmysl a cena se kterou počítáte taky. A co takhle zajet do Německa. Aspoň okouknout možnosti?

Ježíš. My máme rozpočet na kuchyň do paneláku na 60 000 Kč, tož nějak málo...pro někoho.

nutt*
hodnocení

Každý má jiné představy a možnosti. My máme podkroví 120m2 a máme s přítelkyní vysněnou svou ideální kuchyň. Německo je drahé.

vysněná kuchyň to může říc jen někdo, kdo nic jiného v životě nepoznal. Nezlobte se ale neblázněte, jsou to jen věci a kuhyň vám neuvaří. Dobrý kuchař uvaří i na sporáku z 80 tych. let. Všicni dnes zblbli a vyhazují love do záchodu. Nedal bych za kuchini víc jak 30 t. Tu cenu co do toho vrazíte Vá to nikdy nepřinese, ale národ český zvlášť toto neřeší (chtěl jsem to napsat hůř). Člověk má jíst ptoto aby žil a ne žít aby jedl. Češi jsou kuchyněma umanutí a podle toho taky vypadají. Jeden vůl sestaví kuhyni za 150 - 200 litrů a ostatní voli jdou za ním (myslím to obecně bez potřeby urážení) . . . můj názor

lidus*
hodnocení

0x

Kuchyňkou linku pořídíte klidně do 10 000 bude to ale hrůza. Vaši vysněnou kuchyň bych do té 100 000 viděla, nemyslím si ale, že včetně vestavěných spotřebičů, to bude ještě něco stát. Orientačně-kuchyň na míru do paneláku 70 000 + protilinka 25 000 + myčka 12 000, sporák s el. troubou 10 000. V IKEA pořídíte levněji, kuchyň do paneláku včetně vestavěné myčky 35 000 + protilinka 15 000, cena je včetně všech kování + dojezdů a brzdiček šuplíků a otočného vnitřku skříňky na nádobí.(minulý týden kupováno, barva bílá, vysoký lesk) V IKEA koupíte i horní skříňky do šikmého podkrový. Než bych šla do drahého studia, podívala bych se jinde a eventuelně si nechala zpracovat nabídku od truhláře.

zajixxx*

Hmm, podívejte se po pěkné kuchyni, nafoťe to a poptejte se truhláře za kolik vám to přibližně udělá... (a bude to ohodně levněji.)

Na kuchyni jsou nejdražší spotřebiče.

Velkou položku hrají také dvířka - není problém 1000Kč za jedny, kuchyńský plát je taky pálka.

hodnocení

0x

Prave take resim novou kuchyn,byla jsem ve studiu,donesla jsem si svuj plan-jiz vytisten ve 3D,vim presne co chci,kuchyn je take U 3,50 3,20 3,50 =10,20BM a zatim je navrh (BEZ SPOTREBICU!) na 190 000KC-sem myslela ze upadnu!Ted hledam variantu truhlar a uvidim,v Nemecku jsem byla i se spotrebici na 10 000€.Ty kuchyne jsou snad pozlacene?

nutt*
hodnocení

Dobrý den,
mohu se zeptat v kterém studiu jste byla?
.
Děkuji s pozdravem NutT

nutt*
hodnocení

Zdravím,
děkuji za Vaše názory a postřehy. Možná bych měl říci že na kuchyni šetřit nechceme a také nechceme ustupovat z našich požadavků. Nechceme nic extra spíše takový lepší střed. Dále kuchyň není do paneláku ale do domu na vesnici, v podkroví bude dominovat dřevo a chci aby sem kuchyně zapadla a hlavně aby byla kvalitní. Měl jsem možnost se kouknout u známých na jejich kuchyně ze studií a velice se mi líbily i zpracováním, kuchyně po 5 letech vypadá jako nová samozřejmě záleží také na přístupu a jak se k tomu kdo umí chovat.
.
Pokud někomu investice do bydlení kde plánuji žít celý život přijde vyhazování peněz do záchodu tak má asi odlišné priority. Mám rád kvalitní věci dotažené v detailech.
.
Jak jsem psal spotřebiče (varná deska velká + trouba + mikrovlnka + myčka) už máme vybrané vše vestavné a cena za všechny spotřebiče (bez lednice) je 40.000kc takže na kuchyň by zůstalo 110.000kc z plánovaného rozpočtu.
.
Na kuchyně z IKEA jsem koukal a opravdu to není co hledáme. Spíše začínám uvažovat nad tím truhlářem který se na kuchyně specializuje, budeme potřebovat udělat od truhláře vestavné skříně a pár věcí ze dřeva tak by to mohl udělat při jednom.
.
Podkroví se po roce a půl blíží do finále takže je těch věcí co musíme řešit a vymýšlet více.
.
Hezký den NutT
freade*

Ahoj, nevím jak je téma ještě aktuální, ale pokud chcete kuchyň, vestavěné skříně a třeba i šatnu, tak v Českých budějovicích je moc pěkné kuchyňské studio a dělají i právě ty vestavěné skříně, atd. Je to tam vážně obrovské a dle mého názoru kvalitní. Byla jsem tam s kamarádkou, zhruba před měsícem vybírat vybavení do nového domu a vyberete si tam jak moderní tak rustikální. Jelikož je kamarádka od prahy tak nakonec si to zadávala u nich na pobočce v Praze.

Konečná kalkulace měla být něco kolem 170 000,- i se spotřebiči a americkou lednicí.

hodnocení

0x

Pro nutt-je to studio v K.Varech-nazev ale radeji neuvedu.A take vybiram stredni cenovou hladinu-ale nejak se mi to nedari!A porad jsou to silene sumy!

timkim*
hodnocení

0x

Před 5 lety akce v Oresi.. Kuchyň 3x3 metry do L. Nejprve nám tam udělali rozpočet na 140 tisíc.. bez spotřebičů...samý blbosti navíc.. tak jsme to zredukovali. Kuchyně za 68 a set spotřebičů Zanussi (myčka, varná deska, trouba, odsavač) za 20. Do stovky jsem se vešli.

nutt*
hodnocení

Zdravím všechny,
ještě jednou všem děkuji za odpovědi a rady. Jelikož už máme na kuchyň složenou zálohu tak bych sem rád uvedl jak to tedy dopadlo a třeba to někomu dalšímu pomůže a nebude muset zakládat novou otázku.
.
Nakonec jsme zvolili kuchyňské studio Oresi, kde k mému překvapení byly ochotni udělat vše jak jsem chtěl, i když musím říci že občas jsem z nich měl nervy a to hlavně když jsem viděl jakým způsobem si pan zapisovat rozměry apod tudíž jsem vše ve finále raději Xkrat překontrolovával. Tvar kuchyně je tedy U o rozměrech 300x400x200 cm + středový panel o rozměrech 150x92cm. Skříňky máme z řady Dolti a všechny jsou opatřeny tlumicimi písty a dojezdy v případě šuplíků. V kuchyni máme pár "vychytávek" jako například trám který projíždí linkou apod. Spotřebiče jsme od oresi odmítli jelikož námi požadovanou značku nenabízí a i kdyby nabízeli tak ceny jsou stejně docela vysoko oproti prodejcům ektra.
.
Takže cena kuchyně bez spotřebičů skončila na rovných 80.000kc.
Na spotřebiče (varná deska 80cm, mikrovlnka, trouba, myčka) máme kalkulaci 36.000kc + digestoř 12.000kc a baterie s dřezem Franke 8.000kc
Cena nám vzrostla u lednice jelikož jsme si vybrali americkou za 40.000kc a také cena za výrobu atypické skříně na lednici byla vyšší.
.
Suma sumárum je celková cena kuchyně 176.000kc jak už jsem uváděl kdyby jsme si vybrali lednici v nižší cenové relaci byla by cena cca 150.000kc
.
TIP pro ty koho také čeká nová kuchyň. Nebojte se kontaktovat přímého prodejce Vámi vybraných spotřebičů o žádost na utváření setu přímo z Vámi vybraných spotřebičů a požádat o slevu. My takto ušetřili 10.000kc což není zas tak zanedbatelná částka, zvláště když jde o jeden email. :)
.
Všem přeji krásný den

machr*
hodnocení

0x

V kuchyňském studiu si nechte udělat návrh a dokumentaci (ta je zdarma) a tu rozešlete truhlářům s otázkou na cenu nikdy nezveřejňujte cenu kterou vám uečilo studio. Je to asi jako když se vás kokurent operátora ptá kolik platíte že to u něj bude mít levnější :) Chtějte jeho odhad na cenu a pokud možno vidět jeho práci a z jakého materiálu Nikdy opakuji nikdy neberte nic z MDF !

zajixxx*

Co pak máte proti MDF? :) ...z toho jsou všechny lisované dvířka u kuchyní :)

machr*

Možná tak v kuchyni za 5000,- z OBI :) Je to lisovaný odpad doslova prášek náchylný na vlhkost kroutí se do kuchyně nevhodné v podstatě na nic jen je levná výroba a dá se na to nalepit pěkná folie tak se to prodává :(

zajixxx*

Běžné... prakticky každá kuchyně je z odpadu ... pčínajíce laminem po kuchyňský plát...jen je tam nalepená pěkné fólie :)

Nikdy to masív netrumfne... ale ta nelidská cenana :)

roko

ta nelidska cena..

drevotriskove lamino cca 8 000 / m3

borovicova sparovka cca 24 000 / m3

sparovka buk/dub cca 40-50 000 / m3

doplněno 28.08.14 06:51:

doplnim, ze na kuchyn se spotrebuje se vsim vsudy s velkou rezervou do 0.5 m3

machr*

Rád bych ještě upozornil případné šetřílky že šuplíčky musí mít kolejničky musíte mít pracovní desku :) Proti dřevotřískovému laminu nic nemám podle mně je to lepší než MDF ve slabé folii na kterou působí snad špatně i zemská přitažlivost. Dneska stejně nikdo nechce kuchyni dědit tak že dřevotříska postačí moje babička měla kredenc z masivu a to byla záležitost prvo epublikového truhláře a ten kredec se dědil dál a dál ;)

nutt*
hodnocení

Tak jen pro upřesnění jelikož se to někomu zda jako strašně šílená cena, i když mne přijde adekvátní možná by to truhlář udělal levněji ale většinou jsou zaneprázdněni a nelze se spoléhat na termín dodání který slíbí toť moje důvody proč jsem od nich upustil.
.
Dále mi přijde dost naivní porovnávat cenu kuchyně s cenou samotného lamina. Logicky musi byt v ceně zahrnuta několikrát doprava, práce, opotřebení strojů, elektřina atd. Dále se v ceně musí projevit čas prodejců kteří kuchyň plánuji apod, jenže tohle si moc lidí neuvědomuje a vypouští do světa takovéto názory. Samotné skříňky vyjdou na cca 20.000kc ale kde je pracovní deska, kování, spojovací materiál, montáž a další a další věci.
.
Hezký den NutT
tunor

Cena materiálu se porovnává jednoduše proto, že buď se "několikrát dopravuje", "opotřebovávájí se stroje" a "spotřebovává elektřina" i pokud se nechá dělat ne z lamina, ale z masivu. A v takovém případě je zjevné, že cenový rozdíl v materiálu (cena práce, montáž, kování atd. by měla být jinak stejná) je někde kolem pár tisícovek. Reálně ale firmy buď masiv ani nenabízejí, nebo za něj chtějí mnohonásobky.

Ano, za masív se opravdu chce mnohonásobně více peněz než za lamino.
Lamino uříznu, olepím a po vyvrtání je hotovo.
Masív musím buď draho koupit, nebo si ho pracně slepit. Po nařezání sice nemusím olepovat, můžu rovnou vrtat, ale pak to nastává. Tmelení, namáčení, broušení, moření a lakování. Mezi lakováním, aby se neřeklo, tak opět broušení.
tunor

"Masív musím buď draho koupit, nebo si ho pracně slepit. Po nařezání sice nemusím olepovat, můžu rovnou vrtat, ale pak to nastává. Tmelení, namáčení, broušení, moření a lakování. Mezi lakováním, aby se neřeklo, tak opět broušení"

Stejně jako se prodává plošný materiál lamino, tak se prodává spárovka. Pokud se nekoupí megashit, ale běžná truhlářská kvalita (A/A, nebo A/B), pak se nic netmelí, protože spárovka je již dávno zatmelená a plošně přebroušená (typicky hrubost 80-120).

Moření je volitelné.

Pokud místo (btw většinou naprosto hnusného) lakování (pokud opomineme pracný postup vrstvení a mokrého broušení polyuretanových laků pro vzhled ala klavírní lak) zvolíte olejovou úpravu, odpadne vám i dodatečné broušení.

Takže co strávíte u lamina s olepováním můžete u masivu věnovat na povrchovou úpravu (zas taková hrůza to taky není).

doplněno 29.08.14 19:48:

Mimochodem, výše uvedená orientační cena spárovky byla v relacích běžných pro truhlářskou kvalitu, takže "draho koupit" znamená v materiálu třeba i celých 10 000 Kč na celou kuchyň. Fakt hrůza...

jarekanet
hodnocení

0x
Do 100000 kc se urcite vejdete v pohode, ja je vyrabim i montuji
Dolejsi

pt®
hodnocení

0x

Dcera nechala dělat novou kuchyni s celou rekonstrukcí domu. Kuchyně je od truhláře, dřevěná a na míru se všemi vestavěnými spotřebiči, délka 5m, s ostrůvkem 2m a s americkou velkou lednicí. Foto je pohled z budoucí jídelny:

Orientační cena kuchyně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]