Nejste přihlášen/a.
Hejkal má pravdu. Až budete vědět, pak ještě zajeďte do Polska, nemáte-li to příliš daleko. Takhle jsem to poradila našim mladým poté, kdy můj mladý soused takhle pořizoval kuchyň k veliké spokojenosti. K němu a pak k našim přijeli dva mužští, poměřili, vytáhli vzorkovník, materiály a fotky a plány a pc. Navrhli vychytávky a zlepšení. Pak přijeli znovu a dohodli všecičko napevno. Včetně montáže. Nabízeli obklady, ale to už si nejsem jistá, jak to bylo, protože naši dělali současně i koupelnu. S těmi Poláky jsou všichni nesmírně spokojení. S jejich prací i s cenou, která je o dost nižší, než u nás. Soused má novou kuchyň víc jak dva roky, naši víc jak rok.
Souhlasím s Hejkalem. Nejlepší je nějaký malý šikovný truhlář, klidně z nějaké Horní Dolní s dobrými referencemi. Bývají velmi pečliví, vše udělají na míru a kvalitně. Za mě nejlepší poměr cena/výkon.
Na míru znamená, že si můžete říct libovolnou šířku skříněk, libovolnou výšku, libovolný materiál, vzhled, prostě úplně všechno. Uříznou to, jak je potřeba. Velká výhoda, pokud v bytě není úplně rovná zeď ani to není překážka. Vše si dokáží upravit.
V kuchyňských studiích, často nabízejí typové kuchyně - sestaví Vám kuchyň z již hotových skříněk. Většinou lze upravit maximálně šířka, někdy ani to ne a pokud byste chtěli atypickou výšku skříněk - horních nebo spodních, tak je také problém.
Sousedi si pořídili kuchyňskou linku z takového typového plánu polské výroby a ač oni tvrdí, jak jsou spokojení, tak nám ostatním sousedům, co jsme to viděli, už tolik ne.. Řekla bych to tak jako navrch huj, vespod fuj.. Šuplíky už se jim po čase sem tam rozjedou, spodky těch šuplíků jsou z na mě celkem tenké překližky a madla by si zasloužila také lepší. Ale rozhodně neházím všechny do jednoho pytle..
S těmi Poláky je to jako se vším. Na čem se zákazník dohodne, na materiálu, na ceně. Když pořídí levně, nemůže čekat zázraky.
Na Domažlicku máte spoustu truhlářů. A šikovných. Studio je nesmysl a cena se kterou počítáte taky. A co takhle zajet do Německa. Aspoň okouknout možnosti?
vysněná kuchyň to může říc jen někdo, kdo nic jiného v životě nepoznal. Nezlobte se ale neblázněte, jsou to jen věci a kuhyň vám neuvaří. Dobrý kuchař uvaří i na sporáku z 80 tych. let. Všicni dnes zblbli a vyhazují love do záchodu. Nedal bych za kuchini víc jak 30 t. Tu cenu co do toho vrazíte Vá to nikdy nepřinese, ale národ český zvlášť toto neřeší (chtěl jsem to napsat hůř). Člověk má jíst ptoto aby žil a ne žít aby jedl. Češi jsou kuchyněma umanutí a podle toho taky vypadají. Jeden vůl sestaví kuhyni za 150 - 200 litrů a ostatní voli jdou za ním (myslím to obecně bez potřeby urážení) . . . můj názor
Kuchyňkou linku pořídíte klidně do 10 000 bude to ale hrůza. Vaši vysněnou kuchyň bych do té 100 000 viděla, nemyslím si ale, že včetně vestavěných spotřebičů, to bude ještě něco stát. Orientačně-kuchyň na míru do paneláku 70 000 + protilinka 25 000 + myčka 12 000, sporák s el. troubou 10 000. V IKEA pořídíte levněji, kuchyň do paneláku včetně vestavěné myčky 35 000 + protilinka 15 000, cena je včetně všech kování + dojezdů a brzdiček šuplíků a otočného vnitřku skříňky na nádobí.(minulý týden kupováno, barva bílá, vysoký lesk) V IKEA koupíte i horní skříňky do šikmého podkrový. Než bych šla do drahého studia, podívala bych se jinde a eventuelně si nechala zpracovat nabídku od truhláře.
Prave take resim novou kuchyn,byla jsem ve studiu,donesla jsem si svuj plan-jiz vytisten ve 3D,vim presne co chci,kuchyn je take U 3,50 3,20 3,50 =10,20BM a zatim je navrh (BEZ SPOTREBICU!) na 190 000KC-sem myslela ze upadnu!Ted hledam variantu truhlar a uvidim,v Nemecku jsem byla i se spotrebici na 10 000€.Ty kuchyne jsou snad pozlacene?
Ahoj, nevím jak je téma ještě aktuální, ale pokud chcete kuchyň, vestavěné skříně a třeba i šatnu, tak v Českých budějovicích je moc pěkné kuchyňské studio a dělají i právě ty vestavěné skříně, atd. Je to tam vážně obrovské a dle mého názoru kvalitní. Byla jsem tam s kamarádkou, zhruba před měsícem vybírat vybavení do nového domu a vyberete si tam jak moderní tak rustikální. Jelikož je kamarádka od prahy tak nakonec si to zadávala u nich na pobočce v Praze.
Konečná kalkulace měla být něco kolem 170 000,- i se spotřebiči a americkou lednicí.
V kuchyňském studiu si nechte udělat návrh a dokumentaci (ta je zdarma) a tu rozešlete truhlářům s otázkou na cenu nikdy nezveřejňujte cenu kterou vám uečilo studio. Je to asi jako když se vás kokurent operátora ptá kolik platíte že to u něj bude mít levnější Chtějte jeho odhad na cenu a pokud možno vidět jeho práci a z jakého materiálu Nikdy opakuji nikdy neberte nic z MDF !
Možná tak v kuchyni za 5000,- z OBI Je to lisovaný odpad doslova prášek náchylný na vlhkost kroutí se do kuchyně nevhodné v podstatě na nic jen je levná výroba a dá se na to nalepit pěkná folie tak se to prodává
Běžné... prakticky každá kuchyně je z odpadu ... pčínajíce laminem po kuchyňský plát...jen je tam nalepená pěkné fólie
Nikdy to masív netrumfne... ale ta nelidská cenana
ta nelidska cena..
drevotriskove lamino cca 8 000 / m3
borovicova sparovka cca 24 000 / m3
sparovka buk/dub cca 40-50 000 / m3
doplněno 28.08.14 06:51:doplnim, ze na kuchyn se spotrebuje se vsim vsudy s velkou rezervou do 0.5 m3
Rád bych ještě upozornil případné šetřílky že šuplíčky musí mít kolejničky musíte mít pracovní desku Proti dřevotřískovému laminu nic nemám podle mně je to lepší než MDF ve slabé folii na kterou působí snad špatně i zemská přitažlivost. Dneska stejně nikdo nechce kuchyni dědit tak že dřevotříska postačí moje babička měla kredenc z masivu a to byla záležitost prvo epublikového truhláře a ten kredec se dědil dál a dál
Cena materiálu se porovnává jednoduše proto, že buď se "několikrát dopravuje", "opotřebovávájí se stroje" a "spotřebovává elektřina" i pokud se nechá dělat ne z lamina, ale z masivu. A v takovém případě je zjevné, že cenový rozdíl v materiálu (cena práce, montáž, kování atd. by měla být jinak stejná) je někde kolem pár tisícovek. Reálně ale firmy buď masiv ani nenabízejí, nebo za něj chtějí mnohonásobky.
"Masív musím buď draho koupit, nebo si ho pracně slepit. Po nařezání sice nemusím olepovat, můžu rovnou vrtat, ale pak to nastává. Tmelení, namáčení, broušení, moření a lakování. Mezi lakováním, aby se neřeklo, tak opět broušení"
Stejně jako se prodává plošný materiál lamino, tak se prodává spárovka. Pokud se nekoupí megashit, ale běžná truhlářská kvalita (A/A, nebo A/B), pak se nic netmelí, protože spárovka je již dávno zatmelená a plošně přebroušená (typicky hrubost 80-120).
Moření je volitelné.
Pokud místo (btw většinou naprosto hnusného) lakování (pokud opomineme pracný postup vrstvení a mokrého broušení polyuretanových laků pro vzhled ala klavírní lak) zvolíte olejovou úpravu, odpadne vám i dodatečné broušení.
Takže co strávíte u lamina s olepováním můžete u masivu věnovat na povrchovou úpravu (zas taková hrůza to taky není).
doplněno 29.08.14 19:48:
Mimochodem, výše uvedená orientační cena spárovky byla v relacích běžných pro truhlářskou kvalitu, takže "draho koupit" znamená v materiálu třeba i celých 10 000 Kč na celou kuchyň. Fakt hrůza...
Dcera nechala dělat novou kuchyni s celou rekonstrukcí domu. Kuchyně je od truhláře, dřevěná a na míru se všemi vestavěnými spotřebiči, délka 5m, s ostrůvkem 2m a s americkou velkou lednicí. Foto je pohled z budoucí jídelny:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.