Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna trvalého bydliště na MU

Od: neke odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit z celkem zvláštní situaci. Podala jsem výpověd dnešním dnem a to k termínu 30.4.09 nic méně budu od 1.5.09 vedena na úřadu práce, ale stěhuji se do Olomouce spíše řečeno do Šternberku. Ale trvalé bydliště mám vedené v Ostravě u rodiču,ale na pracovní úřadě musím být vedená v místě trvalé adresy dá se toto nějak vyřešit? Jde totiž o to že tam kde budu bydlet není možnost se domluvit a nahlásit se na trvalé bydliště pronajimatel tuto možnost zamítá.Ve štěrnberku budu jen v podnájmu. A práci si potřebuji najít v místě kde budu bydlet.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina*
hodnocení

0x

Trvalé bydliště si neměníte asi jen tak ze zbytečných důvodů. Všude hlašte své trvale bydliště ale nechte si do poznámky napsat své přechodné bydliště. kam vám bude chodit pošta atd. v tomto by neměl být žádný problém je to běžná věc.

lidka*
hodnocení

0x

Zkuste se domluvit na ÚP v Ostravě, zda by Vás nemohli předat do evidence v místě skutečného bydliště. Ale moc nadějí tomu nedávám. I když v Ostravě vědí, jak to je s nezaměstnaností - no za zkoušku to stojí, ne? Já vím, že pronajímatelé se brání nahlášení trvalého bydliště. I když budete v podnájmu, zkuste se domluvit s majitelem. Bylo by to možná méně složité. Navrhněte mu, ať dá do podnájemní smlouvy ujednání, že po ukončení podnájemní smlouvy se zavazujete, že do 15 dnů se odhlásíte z trvalého pobytu. A klidně bych porušení tohoto ujednání podpořila smluvní pokutou např. ve výši 10 tis. Kč. A navíc jako přílohu bych navrhla doplnit souhlasem rodičů, že po ukončení podnájmu se můžete znovu přehlásit k nim. Na to by mohl slyšet, to by měl právně ošetřené a nemusel by se obávat komplikací s případným nuceným odhlášením. Tak třeba se to povede! *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]