Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodní kámen

Od: shaleman* odpovědí: 3 změna:
Nedávno jsem tu řešil otázku mléčné barvy vody v bazénu. Na radu jsme použily azuro ca. Teď když bylo šeredně byl bazén přikrytý a veškerý vodní kámen klesl ke dnu. Jak ho odstraním? Zkoušel jsem vysát ale to je více práce než užitku protože se snadno rozdmýchá zpátky do vody. Nějaké rady jak ho zlikvidovat a zanechat koupatelnou vodu aniž bych ji musel vyměnit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nejsem si jistý, že je to vodní kámen, protože ten neklesá, ale na povrchu věcí se tvoří. Možná je to normální usazený prach (blátíčko). Na ten je dobrý ten vysavač, ale musí se to umět - pomalu a až ke dnu a tu vodu nevířit. Jinak, na vodní kámen pomáhá ocet. jestli tam podle velikosti bazénu jednu nebo dvě láhve nalijete, tak by to asi vadit nemělo. A ani by ta voda neměla být octem cítit. Ale, rozhodnutí je na Vás - já bych to udělal. Zdravím!

doplněno 24.06.14 18:24:

fisa - pravda, pravda.

fisa*

Stejně jako ocet funguje i kyselina citronová, já bych použil jí. :)

shaleman*
hodnocení

Tak už vím kde byl problém :). prohození odtokové hadici s přítokovou na filtraci způsobilo únik písku z filtrace do bazénu. Jsem hold debil, ale již vše v pořádku :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]