Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uchycení okapových svodů

Od: chucky1® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

potřebuju připevnit svody k baráku. Zateplení je již provedeno polystyrenem 30cm včetně finálky. Napadlo mi koupit tyto objímky:

ventilatoryzlin.cz/...

a dát to na nerezovou závitovou tyč až do zdiva na chemickou kotvu. Nevím akorát jak přes tu sílu zateplení dostat chemii až do zdiva. Nebo by jste měli nějaký jiný nápad jak uchytit objímky? Klasické objímky na svody mají krátký trn a při nastavení by to asi nebylo ono a navíc mám průměr svodů 91mm.

Děkuji za radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Použil bych hmoždinky do polystyrenu. Drží to jak čert a na svod okapu to bude dostatečné.

doplněno 07.07.14 12:13:

Svody jsem na to konkrétně nevěšel, ale EPS vydrží víc než si většina lidí myslí.

Pro klid v duši bych na svodu použil třeba o 2 objímky víc než je obvyklé.

Uchycení okapových svodů

Dobra volba i pro tepelne mosty, jen s tim osobne nemam zkusenost. Co sjem slysel, tak reakce 50/50. Je fajn se dozvedet, ze to funguje od nekoho, kdo to vyzkousel

mili3478*
hodnocení

0x

Dobry den,sice jsem jeste do 30cm polystyrenu objimky nedaval, ale resili jsme problem v 15cm izolaci, vyresili jsme to, uriznutim trubek pul coulovych , ktere jsme zabuduvali do fasady jeste pred zateplovanim,potom jsme jen svodove objimky vsunuli do trubek a pouzili tekute kotvy, musim rict ze to drzelo perfektne, horsi to bude ale s temi tepelnymi mosty, u mensi tloustky izolace objimky proste nadvarim,ale neni spatne pouzit taky hmozdinky do polystyrenu, ale objimky bych dal alespon co dva metry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]