Přechodné období bez sporáku-remoska/pečící h

Od: Datum: 24.06.14 15:13 odpovědí: 8 změna: 25.06.14 15:30

dobrý den,

stěhujeme se na 1rok do bytu, kde je jen dvouplotýnkový vařič. troubu bychom vyřešili něčím měnším, co by nám zůstalo i nadále.

máte někdo zkušenosti, jaký je rozdíl mezi moderní novou remoskou (cca 2500kč) a elektrickými pánvemi? (např. eta 2160)

babička vždycky používala remosku a je mi to i sympatické, nicméně pro etu je k dobru cena. (cca 1200,-)

navíc eta je hranatá, to mi pro vaření,pečení,smažení přijde praktičtější než kulatá nádoba

prosím o zkušenosti a názory(ověřené :) )


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 24.06.14 15:25
avatar

Na Etu se vyflákněte, už to není co to bývalo.

A kulatý tvar sice možná oceníte při přípravě jídla, ale bude Vás velice štvát při čištění.

doplněno 24.06.14 15:37:

Motal...Hranatý tvar sice možná oceníte při přípravě jídla, ale bude Vás velice štvát při čištění.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.06.14 15:33
avatar

Má pánev pokličku? Neupečete v ní ani buchtu, ani maso, kuře, francouzské brambory, šunkafleky, plněné papriky, toasty zapečené se sýrem. V remosce ano. ;) Dnes jsem v ní pekla kuřecí křidélka na bramborách.

doplněno 24.06.14 15:52:

Možná, že když nakouknete do bazaru, najdete. A když najdete ten spodní díl, hrnec, v nepřilnavé úpravě místo hliníku, bude to výhra.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: asd*
Datum: 24.06.14 16:16

Jednoznačně remosku a tipl bych že lepší bude ta stará poctivá...

Jinak můžu doporučit indukční jednoplotnu z Lidlu - skladná, výborně vaří, za dobré peníze. Nevýhoda je jen že umí jen hrnce s feromagnetickým dnem. Oproti klasické dvouplotýnce to je nebe a dudy (máme jí jako záložní když dojde plyn v bombě)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lego®
Datum: 24.06.14 18:11
avatar

Proc by indukce neumela smaltovane nadobi?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lego®
Datum: 24.06.14 18:10
avatar

Remoska topila shora a panev smazi zdola?
Sel bych do remosky i kdyz bych se musel ucit v ni varit.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.06.14 18:44
avatar

dobrý den, když se ptáte na rozdíl, tak remoska je mnohem všestrannější, můžete v ní dělat všechno to, co v troubě... v el.pánvi můžete pouze smažit, sice perfektně, ale nic víc... takže jak píší ostatní, určitě bych šla do remosky - zdravím :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: slamenypanacek
Datum: 25.06.14 07:53

ta elektrická pánev má pokličku. je sice skleněná, což nevím jak se v ní peče.

v popisu píší, že je určená:

elektrická víceúčelová pánev (pečení, smažení, dušení, zapékání, vaření) (např. ETA 0161)

Od: alik®
Datum: 25.06.14 15:30

Jednoznačně si kupte remosku. Mám asi půl roku novou Etu za 2400kč, černý titanový kastrol a nerezové víko a spotřeba jen 400w. Jsem moc spokojená upeču bůček, fleky, brambory, buchtu, prostě vše jako v troubě, ale s mensí spotřebou energie. Pouze kachna se tam nevejde.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.