Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna starých plechových futer v paneláku

Od: teodor odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám dotaz, zda se dá v panelákovém domě, který je samý beton, vyměnit staré plechové vchodové futra (90 cm), které vám každý roztáhne a dostane se vám do bytu za nové ocelové zárubně, které (jestli to jde) následně vyplnit cihlami nebo něčím takovým, aby se nedali roztáhnout. Něco na ten způsob jako když vyzdíváte bytové jádro a zazdíváte ocelové zárubně. Prostě chci se zeptat, zda to jde a zda by mi to udělal třeba zedník děkuji moc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

oslovte rovnou firmu, která se zabývá prodejem (výrobou) bezpečnostních dveří. v tomto případě by vám měli být schopni vyměnit i zárubně...

mimochodem, kdysi jsem se o roztažení zárubní bavil s jedním kriminalistou, který se zabýval bytovými krádežemi. s tímto způsobem vloupání se za svou dvacetiletou praxi, údajně, nikdy nesetkal...

hodnocení

0x

Jde to a udělá Vám to kde kdo. Ale určitě to chce zároveň s novými zárubněmi zainvestovat i do nových bezpečbostních dveří, které mají vícebodové zamykání. Protože pokud budete mít i nadále na jedné straně panty a na druhé straně srandovní západku, byť zalezlou v sebelepších futrech, vždycky to půjde roztáhnout.

teodor
hodnocení

Ano na bezpečnostní dveře jsem taky myslel i ty budu vyměňovat, tedy ještě jednu malou otázku. Když ty zárubně vyměním a dám i nové bezpečnostní dveře půjde to potom roztáhnou nebo ne? Děkuji předem moc

rybp

Tak už odpověste někdo tazateli, KDYŽ TO TAK UDĚLÁTĚ JAK PÍŠETE tj. VÝMĚNA ZÁRUBNÍ VYPLNĚNÝCH!, NOVÝCH BEZPEČNOSTNÍCH DVEŘÍ TAK Ne! NIKDO TO NEROZTÁHNE. Jak tu píše kolega, že se s tím kriminalista nikdy nesetkal tak u nás v baráku už tak vykradli dva byty a úplně jakou tazatel podal otázku tak takovou otázkou jsem se já také ptal asi tak před dvěma lety mám to úplně stejně udělané ty zárubně jak chce tazatel. Teodoreudělá Vám to jakýkoli zedník BEZPEČNOST SE VYPLATÍ.

tady je obrázek dělali jsme to před dvěma lety... ty dveře jsme samozřejmě vyměnili to byly provizorní.

Výměna starých plechových futer v paneláku
teodor
hodnocení

Děkuji moc, za odpovědi, promyslím si to, zda oslovit nějakého šikovného zedníka, nebo oslovit firmičku. Díky

Roztažitelnost futer záleží pouze na velikosti použitého heveru :)

Samozřejmě, že kvalitně udělané bezp.zárubně a dveře by měly být dostatečně odolné.

I kdyby se někomu podařilo zárubně roztáhnout horizontálně, těžko se jim to povede i vertikálně, kde budete mít v nových dveřích taky západky.

To ten zloděj půjde radši oknem.

Faktem je, že pokud Vás bude chtít někdo mermomocí vykrást, tak Vás vykrade.

hodnocení

0x

zdravím, myslím, že se bojíte něčeho, co se nestává. Vloupání se dnes děje prostě otevření zámku. Futra nikdo neroztahuje, jak by to taky dělal? heverem, je to hlučné a maximálně nápadné. Dnes jsou technologie, že Vám odemkne zámek za několik sekund, tak proč by to dělal nejnemožnějsím způsobem. Koupil bych si pořádnej bezpečnostní zámek a šel bych klidně spát. Mj. jestli nejste zvlášť majetní, nikdo se k Vám vloupávat nebude. Můj názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]