Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karbonová vlákna pro výztuž panelu na balkóně

Od: jeeezismarja* odpovědí: 8 změna:

Při stavebně technickém průzkumu panelového domu bylo zjištěno, že se prohýbá lodžiový panel (po kterém chodíme) a bylo doporučeno pro snížení únosnosti vlivem nadměrného průhybu jej vyztužit ze spodní lícové strany karbonovými vlákny. Jsem z toho úúúúplně pitomej, kliknul jsem do vyhledávače na karbonová vlákna a objevilo se mi, jak je lze krásně využívat v automobilovém průmyslu. Poradíte mi někdo, co je tímto míněno ... Děkuji všem kdo mi podá bližší informaci.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kým Vám to bylo doporučeno? Nedokážu si představit, že by se prohýbal železobetonový panel směšného rozponu a auž vůbec si nedovedu představit, že ho narovná nějaké karbonové vlákno...

jeeezismarja*
hodnocení

Stavebně technický průzkum vypracoval ing.Miloš Valíček z Tachova

Tak se na to pana Valíčka zeptejte, z čeho vycházel. Na stránkách ČKAT jsem nalezl, že jeho obor je pozemní stavitelství, takže nějaký pojem by mít mohl.

Ale je taky klidně možné, že má kamaráda, který se zabýví výrobou skelných vláken.

doplněno 24.06.14 21:49:

*karbonových

moto*
hodnocení

0x

Tady jsou nějaké informace: stado.cz/...

Otázkou je samozřejmě cena. Skelná vlákna se do betonu používají dávno.

hodnocení

0x

To, co se lidově nazývá karbonové vlákno je skvělá věc. Ale háklivá. Nedovedu si představit jeho použití ve stavebnictví.

Nedovedu si ani představit důvod, proč zrovna tohle a ne třeba ocel.

Nedovedu si ani představit, že se prohýbá panel.

Radši na to pozvěte ještě někoho jiného, jestli Vás netahá za fusekli.

macek7411*
hodnocení

0x

Hloupé až debilní odpovědi do poradny rozhodně nepatří. Hezký článek o problematice jsem našel v článku ze Sanačních novin novinybetosan.wz.cz/...

jeeezismarja*
hodnocení

Četl jsem to, zajímavé ... a děkuji

Zajímavá informace. Není někde k nahlédnutí seznam staveb, kde k tomu v našich zemích došlo, případně kdo tomu dal certifikát?

Já jen abych věděl, kudy nechodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]