Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím vás nemáte někdo zkušenosti s nějakým elektronickým zabezpečovacím systémem? Tento víkend se nám podařilo vyrušit zloděje v našem bytě 4+1. Utekl nám, ale naštěstí si odnesl jen nějakou hotovost. Náš byt se nachází v panelovém domě v přízemí, takže se knám dá vloupat přes 6 oken a samozřejmě hlavními dveřmi ze vchodu. Mřížím se chci vyhnout už z estetického hlediska a taky to není zrovna levná záležitost. Ještě nás napadly venkovní rolety, ale když jsem se ptala na cenu, tahle možnost taky odpadla. Poraďte nám prosím nějaký kvalitní domácí zabezpečovací systém za rozumnou cenu, nebo znáte jinou možnost jak se bránit proti vloupání?
Děkuji Martina
Naši známý mají alarm, pohybová čidla po bytě a napojení na městskou policii, platí 350 měsíčně. Ale údajně už se na městskou nově připojit nedá a musí se platit soukromá firma a to je dražší. Nebo máte jen čidla a systém vás vyrozumí na váš mobil, že se něco děje. To zaplatíte jen tu instalaci zařízení. Dá se to nakombinovat i s hlídáním otevření oken atd.
Dobrý den,
no právě tohle mě zajímá. Pohybové čidla atd. Zda s tím má někdo zkušenosti. Na internetu jsem viděla prodávat bezdrátový systém cca za 5.000,- Kč dají se dokoupit pohybové čidla za 1000,- různé detektory otevření či vysklení oken atd. Taky jsem slyšela, že některé čidla jsou dost citlivé, že alarm může spustit i pavouk a tak. O té speciální folii taky uvažujeme + speciální zámek do hlavních dveří. Náš problém jsou hlavně okna.
Děkuji za info. Martina
Pokud nejste ochotni investovat do mechanickeho zabezpeceni (napriklad ty rolety, mrize, folie, bezpecnostni dvere a pod.), coz jsou zakladni prvky zabezpeceni, tak zrejme budete muset sedet doma na zadku a hlidat.
možná malé pések by vám mohl pomoct. Znám to...nadělá to takový kravál, že to každého zloděja odradí. a štěká skoro na všecko kromě jídla. :-O Mira
Malej pejsek by se ale mohl také stát obětí lapků a tak by se mohl nakonec i on stát prostředkem k obohacení zlodějů. Dokonalá obrana není, alespoň ne v možnostech běžných občanů - nejsou totiž schopni ji zaplatit. A pojišťovny nejsou ochotny hradit takto způsobené škody, přesněji řečeno, kladou si tak nákladné podmínky, že je lepší prostě nezamykat a cennosti mít umístěné někde v trezorech bank. Přízemí paneláku je přímo ideální pro nezvané hosty... Trošku lepší je to v rodinných domcích, kde si sousedé své nemovitosti vzájemně střeží a eventuální štěkot miláčků na zahradách zvyšuje jejich pozornost. Tak to vidím já. Ostatně právě štěkot našeho psa (NO) zabránil naší utlačované menšině v krádeži měděné klempířiny na mém domě.
Nejhorší na vstupu chmatáků je to, že často nadělají větší škodu svým chováním v bytě, než odnesením cenností...
To je pravda, ale u nás naštěstí nic nerozbil, ale zato všechno porozházel. Malý pejsek časem bude, až budou děti. Zatím by ho neměl kdo venčit když jsme v zaměstnání. A taky kdyby byl pes, nemůže být zapnutý detektor pohybu.
Miro, bezva nápad! To je fakticky dobré řešení. Zloděj jistě nepoleze tam, kde štěká pejsek a půjde tam, kde si v klidu nakrade. A navíc Martino získáte nejlepšího přítele člověka. Zvažte to - určitě lepší než mříže. A když ho trochu vychováte, aby neštěkal zbytečně, dávám tomuto návrhu nejlepší ocenění!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.