Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Přednesu problém. Je to asi pro pokrývače,klempíře. Je střecha o velmi malém spádu. Dřevěná a pokrytá asfaltovými podkladními pásy. Až ke kraji, na tom na kraji je přitučený okapní plech. Je to ten tmavě hnědý a asi to není hliník. Na to vše jsou navařeny vrchní pásy se zeleným posypem jako fajnový. Po letech se celý okrajový pruh odlepil a v podélné půli se ohrnul nahoru díky větru, co fouknul z druhé strany. Na tom plechu zůstal asfalt z pásu asi ve 2 % plochy. Plech některé lepenáče povytáhl. A dotaz zní. Jak to nyní řešit? Něčím tu plochu natřít jako asfaltovým lepidlem? Nebo to držení podpořit natlučením lepenáčů z vrchu? Protože ten spodek toho pásu se asi nedá tak dobře odtavit jako IPA? Když to nevydrželo držet v celkové délce asi 20 metrů. Je to staré-nové asi 13 let. Díky za nějaký názor. Ahoj.
Asfaltovy pas stary 13let,uz muze byt dost krehky a lamat se , zalezi z jakeho je materialu,SBS nebo OXIDOVANY, ja bych to natrel ,pokud mam PENETRALEM ALN , pak bych nahral horakem a prilepil zpatky, ale predtim bych vrutama posrouboval okapovy plech
doplněno 23.06.14 15:23:Asfaltove lepidlo nedoporucuji, nelepi a steka, ale pouziva se jak pisou kolegove bitumenovy tmel v tubach, nebo ve vetsim baleni se da koupit treba asfaltova opravna sterka DEN-BIT U
doplněno 23.06.14 15:36:oprava PENETRAL ALP
kolego, dejte foto..
doplněno 23.06.14 21:30:Kolego, bude jen spekulovat,
hřebíky zatlouci zpět, nebo vytáhnou a vedle, leneku co nedrží přivařit asfaltem, rovněž i šindele.
nebo studenou cestou a lepidlem..
Já bych vařil..
doplněno 24.06.14 11:13:Když kvalitně navařím asfalt na plech, tak ho nemůžu sundat.
Ahoj. Milane, nedám. U mobila mi vypadla čočka a foťák jsem někomu půjčil. Mám něco doplnit? Tou opravnou stěrkou jsme na jedné garáži zaplňovali praskliny a nerovnosti. Tam to fungovalo. Jen nevím, jestli ten bitumen bude neodtržitelně větrem, držet.
doplněno 23.06.14 23:20:Když to ti chlapi tenkrát dělali, nemohl jsem být u toho. Dělalo a dělá to dojem, že to bylo k tomu plechu docela pevně přichycený. Co mě překvapilo, že to po tom odchlípnutí nenechalo moc stop toho asfaltu na tom plechu. Jestli to povolilo díky vysokým teplotám v posledním období? A postupně se to poskládalo i z let minulých. A fouknutím větru od východu, který normálně stále fouká od západu. Asi se zájmem nahlédnu přez rameno najatému živnostníčkovi, co s tím bude vymýšlet a dělat. Když tak poreferuji. Ahoj.
Mozna prave nepouzil tu penetraci, kterou by se to melo natrit pred natavenim asfaltovych pasu,kazde poruseni pracovniho postupu se driv nebo pozdeji projevi
doplněno 24.06.14 05:14:Malokdy se vidi ze by byl na okap nalepen asfaltovy pas a pak teprve sindel, spojeni ipa plech byva dosti rizikove, zvlast kdyz se neudela poradne, maji jinou tepelnou roztaznost, jde to videt i na tech vylezlych lepenkovych hrebicich, zrejme to dost pracovalo a casem nekvalitne prilepeny pas se odlepil a na malem sklonu dojde lehce k podfouknuti,Misto lepenkovych hrebiku bych kazdopadne dal vruty, nebo to opet vyleze.
Ta skladba byla jinak. Prkna, asfaltový pás, na konci okapní plech a teprve na něj asi 1 cm od kraje ten sypanej Šindel v pásu. Jeho horní část je chycena hřebíky a na to přivařen další horní pás. Když byla střecha plechová, tak divoký vítr nadzvedl ten zádržný plech i s tím okapním a zamával s částí krytiny jako s plachtou. A 25 let staré hřebíky lezly z prken jako nové. Možná by měly nějak reznout. To by pak držely víc. Pravda je, že jich tam mohlo být víc. A ten zádržný plech měl být o 10 cm širší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.