Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám takový dotaz. Nechal jsem si vyměnit špaletová okna za plast. Samozřejmě jsem pak musel kolem oken dát cc 5cm polystyrenu. Ted mám dotaz jak napojit zdi.
Na staré zdi je lepidlo perlinka lepidlo štuk
A ted chci na těch 5 cm polyše dát plastový roh s perlinkou, ale jak mám řešit přesah na starou zeď. to mám na staré zdi otukat štuk až na perlinku abych to napojil. Nebostačí zalamovákem zaříznout do roviny a perlinky bez přesahu jen k sobě přiožit.
Nedokáži si to dost technicky představit jak bych seškrabával štuk s lepidlem. TO tu stávající perlinku potrhám
Půjčil jsem si obrázek z jiné diskuse
czmirage,
za autorství fotky budu požadovat poplatek v podobě řízkové pochoutky, až se jedno potkáme..
Jak mám tu ruku, pak ten polyš musíte zkrátit o 0,5cm oproti té zdi nalevo. Na tento roh dáte roh PVC s perlinkou a lepidlem přilepíte a zatáhnete. Každopádně nalevo bude vidět přechod staré a nové...
štuk s lepidlem obrousíte hladítkem na broušení lepidla..
doplněno 23.06.14 17:55:řízek a řízková pochoutka je něco jiného!
ano lepidlo zatáhněte přes polyš až na starou omítku, kterou lehce seškrábnete, aby po štuku nebyla boule..Nevím kolik dáváte EPS, ale lišta má 10cm perlinku, tak to by u 5 cm silného polyše stačilo...+5cm perlinky a lepidla přes polyš..
Jemný štuk po zaschnutí zabrousíte a hustší barvou do ztracena...
autorství respektují a řízek také
Díky za radu. Ten polyš už mám nalepen a o nějaký ten mm kratší než je sousedící stěna.
Mám tedy hladítkem na broušení lepidla strhnout štuk a lepidlo ze staré zdi?
Pořád nevím ten správný postup. Nebo stačí zaperlinkovat a natáhnout lepidlo pouze na ten polystyren. Štuk pak poté přetáhnout trochu na starou zed a pak jen zbrousit do tracena
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.