Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat lepicí pásku z plastového okna?

Od: hank4777* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,prosím o radu,mám na plastovém okně nalepenu krepovou lepící pásku a nejde sloupnout,poraďte jestli existuje nějaká specializovaná firma,která by mi mohla pomoci,nebo jestli někdo víte jak ji odstraním.Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katerina*
hodnocení

2x

pokud jste nechali na plastových oknech původní pásku a nejde dolů tak už bohužel s tím nic neuděláte. Spousta lidí tvrdí, že přípravky na to určené vám s tím pomohou, ale není tomu tak a ještě když si přečtete složení tak většinou všechny odstraňovače leptají plast tak pozor na to. Jediný způsob je sednout si k tomu a opatrně nehtem seškrabovat počítejte s týdení prací na jednom okně. Já to mám již za sebou stejnou chybu jsem udělala taky.

hank4777*
hodnocení

dík za radu,nevím jak velká máte okna.Já zničil tři velká paneláková,lodžiová okna včetně dveří a včera jsem za dvě hoďiny očistil tak 20 cm.Vidím to na celý jaro a kousek léta a nebo na výměnu,ale nemám zbytečných 75 000 kč.Ještě je jedna možnost,povznést se nad to a nechat to osudu,vždyď je to jen panelák.

jabraka*
hodnocení

2x

PVC odolává dobře alkalickým prostředkům.Zkuste teplý roztok sody,pokud to nepomůže,přitvrďte a použijte zředěný roztok louhu.

JABRAKA

hank4777*
hodnocení

díky za radu,která stojí za vyzkoušení.

lidka*

Hanku, dejte prosím vědět, zda to funguje podle jabraky. Asi budeme také muset zapracovat. Díky a hlavně úspěšné sundávání! *palec*

hank4777*
hodnocení

Lidko,určitě Vám výsledek mého snažení sdělím,ale nebude to hned,protože se teď na lodžie nedostanu.Pracuje tam firma na zateplení domu a pak teprve nastoupím já.Moc velkou naději na úspěch si nedávám.

kejki

Ne že bych se povznesl, ale prostě jsem se k tomu nedostal a můžu říct, že se neoloupe sama ani po třech letech. Kousky papíru se rozpadnou, část lepidla zůstane. Hnědou lepící jsem dostával dolů odlakovačem a po dvou letech není vidět, že by to okno poškodilo. Na krep se chystám s parní kačenou, ale už dlouho *hi*

Důležité - krepové pásky jsou různé, podle doby do které se mají odstranit! Taky jsou 24 hodinové! To jsem se dozvěděl náhodou v Hornbachu, kde je mají označené.

hodnocení

0x

Krepovou? O pásce, která bývá na dodaných oknech vím, že je nutno ji z oken co nejdříve po zasazení odstranit, jinak dojde k jejímu tzv. vpečení do povrchu okna a stává se prakticky neodstranitelnou!

Viz vyjádření jednoho z mnoha výrobců plastových oken: ablak.cz/...

hank4777*
hodnocení

Udělal jsem chybu,zateplují nám panelák a tak jsem chtěl nové rámy plastových oken ochránit a tak jsem je zalepil krepovou páskou.Jenže po 14. dnech ji nemůžu sundat,je úplně "vpečená" do rámů.Je nějaká naděje na záchranu,nebo zbývá výměna za nová okna?

drroman*
hodnocení

0x

zkuste Fixinelu pastu ,je to na plast a sundá z plastu rezavé fleky,šmouhy od gumy(kopance do dveří )

forpsi*
hodnocení

0x

Mám 100% úspěšnost se sprejem WD-40 (stačí malé balení 100 ml za +- 100 Kč). S jeho pomocí jsem dokázala odstranit samolepky ze všeho. Stačí je postříkat s mírným přesahem a počkat. Nejde to hned, zato pak lepenku setřete hadříkem bez jakýchkoli následků. Je to jakýsi olejíček a tak ani sklo ani plast nepoškodí. Klidně bych počkala i několik dnů - stojí to za to. Ten olej vzlíná a pronikne pod všechno až na pevnou plochu.

renatab*
hodnocení

0x

Také jsem na jednom okně měla nesundanou pásku a nešla ničím dolu. Nakonec se mi osvědčilo ji sundat za velice teplého dne , kdy na okno pálilo slunce a páska trochu změkla, potom šla dolů podstatně rychleji a zbytek dočistit Cifem na nádobí( lze s ním vyhladit i málé škrábance, ale jen bílá okna). Nesvíti-li slunce možná bych zkusila ne moc horký fén.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]