Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
tlačí mě čas celkem a tak se chcu zeptat co mám dělat venku vypadá že bude pršet a ja potřebuji dnes napenetrovat zakladovou desku abych mohl nalepit lepenku co se stane když by mi to zmoklo? ... děkuji
Sice již asi pozdě, ale sdělím i svůj názor.
Ať si někdo porovná kvalitně provedenou hydroizolace s penetrací, nebo bez penetrace. Nepoznáte rozdíl.
Při podřezávání se určitě spojeje lepenka svařením, jinak se riskuje nekvalitní práce s následky.
doplněno 23.06.14 18:18:Mili, s Vámi rád povedu polemiku, páč se držíte tématu a jednáte bez urážení oponenta..
ale zkuste provest zkousku odtrhnutim.. já to zkusil, ale pokud lepenku kvalitně přivařím, nejde oddělat, jedině roztržením..pokud lepím na špatný silně prašný podklad, nepomůže ani penetrace...
jaká síla musí působit na lepenku, aby byla náchylná na odtrhnutí?
S tou střechou máte pravdu, ale to je jiné téma.
Lepenka v tomto případě má za účel zabránit průniku vlhkosti do horní stavby. To zvládne i bez penetrace, která je vhodná, nikoliv nutná.
milancukrar mate pravdu , ale zkuste provest zkousku odtrhnutim,ne nadarmo se to natira tou penetraci,pracovni postup proste nemuzete osidit, muze se to vymstit, ale souhlasim u zakladove desky to nehraje az takovou roli, prijdou tam dalsi vrstvy.
doplněno 23.06.14 15:02:Omlouvam se ze k tomu vzdy neco musim dodat, ale hydroizolace delam a dane tema me zajima.
doplněno 23.06.14 19:41:milancukrar nikdy nikoho neurazim, jen proto ze ma jiny nazor, maximalne nesouhlasim,hydroizolacemi se zabyvam16 let i kdybyste mel pravdu, ja si nemohu dovolit ,nenatrit beton pred natavovanim asfaltovych pasu, to je proste nepripustne i kdybych si byl jisty ,ze snad to bude drzet,protoze kdyz ne, tak me to nechaji zaplatit a ze stavby me vyzenou, ale jak jsem uz psal ja delam strechy a tam se ta penetrace pouzit musi, kdyz neco z toho postupu osidim , tak mi verte ze mi do strechy zatece.Jinak prijemny vecer.
Dobry den zwiky ja nesouhlasim, spravne by asfaltova penetrace nemela zmoknout driv nez zaschne, ale je horsi zpusob ji natirat na mokry podklad.V tom pripade bych pouzil Penetral ALP -M .ktery snese i mirnou vlhkost podkladu.Ja natavuji asfaltove pasy na strechy, ale pokud se jedna o zakladovou desku , snad to nebude az takovy problem.
doplněno 22.06.14 13:11:Penetrace musi vsat do podkladu , v pripade ze zmokne nevsaje a ztvrdne jen na povrchu, ale u zakladove desky to snad az tak nevadi u strechy bych si to nedovolil.
Ahoj. Tak to je otázka. Když se podřezává, tak se pod tu lepenku taky nepenetruje. Vůbec. Teda normálně.(Já jsem to nedělal.). Vložím do případu dotaz. Dokáže se ta uzavřená zakrytá vlhkost po děšti dostat vodorovně ke stranám základů a uniknout do okolního prostředí? Nebo tam nad těma základama zůstane na věky věků? Jinak, prodávají se i velké zakrývací plachty. Běžně to stavbaři používají.
doplněno 22.06.14 20:12:Ahoj. Mili, střecha je jiný případ. Ale, když jsem podřezával v přízemí, a nebo dělal novou podlahu pod koupelnu v 1 patře, vždy jsem ty pásy k sobě, na sebe svařoval. Tyhle věci se dělají skoro na furt, tak proč časem řešit nějakou prošlou vlhkost nějakou trhlinou, netěsností?
humbucker na strese se uzavrena vlhkost odparuje zveda izolaci a vytvari puchyre , ktere se pak museji rozrezat a znovu prelepit,ale verim ze ne vzdy je dobre pocasi na natavovani hydroizolace.
doplněno 22.06.14 14:10:Kdyz se podrezava tak se preci asfaltove pasy nenatavuji v tom pripade je penetrace zbytecna.
U základové desky není penetrace zas až tak důležitá. Není ani příliš velký problém, když lepenka není přilepena celoplošně, důležitá je především těsnost spojů lepenky. Na té lepence totiž bude po dokončení podlah takové zatížení, že se lepenka neposune ani nezvedne...
Navíc asfaltová penetrace (Penetral) není vodou ředitelná, takže ani velmi brzy po nátěru ji vodou nesmyjete...
@mili Penetrace se do podkladu "vsakuje" okamžitě při natírání. Takže je dobré ji natírat na suchý beton. Následný déšť už vsakování do podkladu neovlivní...
hop ve vsem souhlasim , ale tam je spis dulezitejsi ze nevsaje, potom celkem ztraci svuj smysl,ale u zakladove desky jak pisete by se dalo natavovat i bez ni ,dulezita je celkova vodotesnost.
doplněno 22.06.14 15:40:to vim , ale zmokly penetracni nater nevsaje, uschne na povrchu
spatne jsem to napsal, pokud hned po nateru zacne prset , nater nevsaje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.