Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Třešně a tvaroh = riziko?

Od: laya odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, dnes budu k obědu dělat palačinky. Na náplň bych chtěla použít rozvařené (podušené) třešně (včera natrhané) a smícháné s plnotučným tvarohem. Co myslíte? Koleduji si tím o střevní potíže? Vím, že mléko a třešně se nesnesou. Ale budou povařené... Má s tím někdo zkušenost? Děkuji!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlada*
hodnocení

3x

Zdravím

Osobně si dělám třešně nebo višně s mlékem a s cukrem, tak jak jahody. Neměl jsem nikdy problémy. Myslím si, že když se jí třešně, že člověk neví kdy přestat. Těžko se to odhaduje a na posezení se sní i víc jak kilo. Pak se vypije litr studené vody a žaludek se brání.

doplněno 22.06.14 09:21:

Běžně se prodávají třešňové jogurty

2kedar*
hodnocení

2x

S tvarohem klidně.! Tvaroh je z kysaného mléka a tím už je lépe stravitelnější, než mléko samotné.

Moje mamka (75) mléko nemůže, ale klidně sblajzne na posezení kostku tvarohu. *hi*

Doporučuji přidat trošku vanilkového, nebo skořicového cukru a bude to mňamka.! *palec*

laya
hodnocení

Děkuji za odpovědi! Jste zlatí:)

hodnocení

0x

Tomu rozvařenému ovoci se v Čechách říká žahour? Jak se má správně dělat? Jak ho děláte vy?

doplněno 23.06.14 15:55:

No jo. V Ostravě se také tohle slovo nepoužívá, ale pohledala jsem recept. Je to vlastně rozmačkané, rozvařené ovoce s cukrem a máslem. Zahuštěné smetanou se škrobem nebo pudinkem. Úplně jsem si nadělala chutě. Budu to muset uvařit.

laya

Hlásím, že nám po těch rozvařených třešních s tvarohem opravdu nic nebylo. A byla to mňamka!:) Omlouvám se, ale o žahouru jsem nikdy neslyšela. Třešně jsem rozvařila, aby byly měkčí. A vlastně jsem je jen podusila na pánvi s troškou vody a cukru. Pěkný den!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]