Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes budu k obědu dělat palačinky. Na náplň bych chtěla použít rozvařené (podušené) třešně (včera natrhané) a smícháné s plnotučným tvarohem. Co myslíte? Koleduji si tím o střevní potíže? Vím, že mléko a třešně se nesnesou. Ale budou povařené... Má s tím někdo zkušenost? Děkuji!
Zdravím
Osobně si dělám třešně nebo višně s mlékem a s cukrem, tak jak jahody. Neměl jsem nikdy problémy. Myslím si, že když se jí třešně, že člověk neví kdy přestat. Těžko se to odhaduje a na posezení se sní i víc jak kilo. Pak se vypije litr studené vody a žaludek se brání.
doplněno 22.06.14 09:21:Běžně se prodávají třešňové jogurty
Tomu rozvařenému ovoci se v Čechách říká žahour? Jak se má správně dělat? Jak ho děláte vy?
doplněno 23.06.14 15:55:No jo. V Ostravě se také tohle slovo nepoužívá, ale pohledala jsem recept. Je to vlastně rozmačkané, rozvařené ovoce s cukrem a máslem. Zahuštěné smetanou se škrobem nebo pudinkem. Úplně jsem si nadělala chutě. Budu to muset uvařit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.