Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci si udělat venkovní zastínění terasy. Umístění terasy je na jih a JZ. Tzn., že potřebuji zastínit terasu z boku a vrchní část. chci udělat pergolu do tvaru J v rozměrech dle obrázku.
Na stojny a obvodové trámy uvažuji 14x14 cm smrk nebo borovici. Myslím si ale, že bude nutno obvodové stěny zavětrovat (viz. čárkované trámky). Nevím ale, jaký průřez by měly mít tyto zavětrovací trámky. Délka bude kolem 5m , tak mám strach, že když bude 14x7 aby nedošlo vlivem venkoní vlhkosti k prohýbání tohoto trámu. Zároveň chci, aby to celé pěkně vypadalo.
Můžete někdo poradit? Návrh je naskicován v příloze. Omlouvám se za kvalitu nákresů, ale není to můj chleba, tak mi to moc nešlo.
Děkuji
VN
Hodně záleží na tom kolik máte financí. Jde o to, že pokud dáte masivnější trámy dál od sebe nebude to hezké střešní nebo trámy které budete mít nahoře stačí 10 x 10 s tím, že by neměli být od sebe vzdálené více než 50 cm. stojny by měli být 15 x 15. Trámy musí být velice dobře ošetřené nejlépe napuštěné fermeží. O trámy se samozřejmě musíte pak starat každý rok je prohlédnout a opětovně natřít aby ustáli venkovní počasí a nezačali vám hnít nebo praskat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.