Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení bojleru - cena instalace

Od: kladivko odpovědí: 13 změna:
Dobrý den.
Přátelé, kolik by mě mohlo stát zapojení bojleru? Jde mě pouze o kabeláž. Bojler je 150 litrů Tatramat. Vzdálenost od jističe zhruba pět metrů. Nepotřebuji doklad. Moc děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

metr cyky stojí +-25 jistič 100 zásuvka 100 zapojení půl hoďky práce záleží jak "laciného" máte elektrikáře

kladivkoc
hodnocení

Vlastně ani žádného elektrikáře nemám. Ale pokud je to tak, mohl bych se do pár stovek vejít. Děkuji
pcmani*

bojler musí být zapojený na vypínač ten stojí cca 300 od jističe po vypínač se jede cyky kabelem a od vypínače do bojleru tam musí být pletený kabel do husího krku

To slyším prvně že by před bojlerem musel být vypínač a pletený kabel...

můžete napsat odkud čerpáte?

co je to pletený kabel?

k čemu tam musí být krk?

hodnocení

1x

Jsou různé možnosti zapojení. Pokud má bojler možnost připojení spínací nuly (HDO) a ta je vyvedena z rozvděče, tak kabel, krabice je za 150,- a práce 150,-. Pokud není možnost připojení nuly, tak potřebujete ještě stykač a jistič 2A pro jištění cívky. K ceně si pak ještě připočtěte cenu dopravy. Pokud je to ze Slaného, tak mohu dát typ na kolegu, ale pouze ve zprávě.

pcmani*

čerpám od revizáka taky jsem to měl do zásuvky a potřeboval jsem revizi a bylo mi řečeno že my ji nedá že ten bojler musí být zapojený tak jak jsem to popsal

Je to opravdu případ od případu. Norma stanoví, že sporák, kotel, bojler atd. musí mít svůj vlastní vypínací prvek. V současné elektroinstalaci je tímto vypínacím prvkem jistič na který nemí být přpojeno nic jiného. Někteří revizáci mají výklad tohoto pojmu vypínací prvek= vypínač. S tímto já a mnoho dalších kolegů nesouhlasí.

kladivko
hodnocení

Dobrý den. Pokud bych mohl poprosit, kontakt na mě je email a to cryon@seznam.cz děkuji. Bojler potřebuji zapojit na HDO to na baráku zřízené je.

hodnocení

0x

jestli jste z JMK tak vám to zapojím za pár korun

kladivko
hodnocení

Prosím vás zapojení bojleru bude kousíček od Slaného.

doktpr365*
hodnocení

0x

Na co vypínač,jde přes jistič,pletený kabel asi CYSY? Někdo to má i do zásuvky na noční proud.

kladivko
hodnocení

Ten bojler bude potřeba zapojit na noční proud, respektive tak, abych mohl hřát vodu když mi jede nízký tarif.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení bojleru

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]