Nejste přihlášen/a.
metr cyky stojí +-25 jistič 100 zásuvka 100 zapojení půl hoďky práce záleží jak "laciného" máte elektrikáře
bojler musí být zapojený na vypínač ten stojí cca 300 od jističe po vypínač se jede cyky kabelem a od vypínače do bojleru tam musí být pletený kabel do husího krku
Jsou různé možnosti zapojení. Pokud má bojler možnost připojení spínací nuly (HDO) a ta je vyvedena z rozvděče, tak kabel, krabice je za 150,- a práce 150,-. Pokud není možnost připojení nuly, tak potřebujete ještě stykač a jistič 2A pro jištění cívky. K ceně si pak ještě připočtěte cenu dopravy. Pokud je to ze Slaného, tak mohu dát typ na kolegu, ale pouze ve zprávě.
čerpám od revizáka taky jsem to měl do zásuvky a potřeboval jsem revizi a bylo mi řečeno že my ji nedá že ten bojler musí být zapojený tak jak jsem to popsal
Je to opravdu případ od případu. Norma stanoví, že sporák, kotel, bojler atd. musí mít svůj vlastní vypínací prvek. V současné elektroinstalaci je tímto vypínacím prvkem jistič na který nemí být přpojeno nic jiného. Někteří revizáci mají výklad tohoto pojmu vypínací prvek= vypínač. S tímto já a mnoho dalších kolegů nesouhlasí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.