Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit Sokl

Od: 80martin80 odpovědí: 10 změna:

Dobry den potreboval bych radu co ze soklem u stareho domu je to podsklepene sokl je z cihel okopal jsem po nekolikate omytku nektere cihly jsou rozpadle a te co stim ve sklepu je vlhkost jelikoz pri desti tam mame vodu to nejak vyresim ale co z venku ze soklem nekdo radi zateplit XPS a nekdo zase dat tam nopovku a sterk tak nevim co stim dekuji za radu P: Truhlar

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pkd se neudělá vodorovná hydroizolace tak vše ostatní je dle materiálu na rok až pár roků,prostě není to v řádu desítek let.pkd to chcete jen rychle "zkulturnit" na rok až tři tak použít sanační omítku a dole udělat při styku s chodníkem spáru(va ohození a zatvrdnutí třeba řez flexou!)

Na vlhku se zateplovat sice dá ,ale nemá to smysl!

hodnocení

1x

Milan 23 a Diesel radí dobře. Musíte buď odstranit příčinu vlhnutí, nebo jí zakrýt a odvětrávat. Bez fotek nelze dát dobrou radu, ale pokud použijete profily CD, na ně přiděláte cetris, natřeta fasádní barvou, dlouho to bude krásné. Jen nesmíte zapomenout na odvětrání prostor za deskou..

80martin80
hodnocení

diky pricinu vlhnuti odstranim pomoci studanky ve sklepu ty cetris desky mam je dat jak hluboko do zeme sokl co mam odkryty je od dlazby asi1,5 metru zbytek jsem neodkopaval dekuji

Není třeba do země, stačí jen 1 cm..

milan23*
hodnocení

0x
Buď podříznout a doplnit izolaci nebo můžete na rošt našroubovat cetris desky,v nich vyříznout větrací otvory, osadit mřížkou a povrchově upravit.Další možnost je na způsob gabionové zdi, už jsem několik takto upravených soklů viděl a podle mě to vypadá moc pěkně.
Nopovka vám nepomůže, polystyren by ještě zhoršil rozpad cihel.
doplněno 21.06.14 12:05: Nějaká ta drenáž nebo trativod by taky neuškodily
80martin80
hodnocení

Dekuji za radu ale jelikoz nejsem zednik sice si hromadu veci udelam ale na tohle si netroufnu podriznuti urcite neni neco jednoducheho na rost myslite na selou odkrytou plochu nebo i 80cm do zeme dekuji za rady

milan23*
Stačí jen pohledová část ale nevím jestli chcete vyřešit jen nevzhledný sokl nebo i příčinu.
doplněno 23.06.14 21:31: Nepíšete žádné parametry stavby-poloha v terénu,poloha v zástavbě, kvalita podloží,hloubka založení,úroveň podlah,odvádění srážkových vod ze zpevněných ploch,hydroizolace,stav zdiva nad soklem, množství vody ve sklepě závislé na množství srážek,vodoteč v blízkosti stavby,studna/vrt, materiálová skladba domu,reference starousedlíků.
Je opravdu mnoho přícin vlhnutí zdiva,někdy ani není možné je odstranit všechny ,ale přiměřenými zásahy je minimalizovat.Každopádně zde nečekejte spásnou radu,tu můžete dostat jen po detailním průzkumu stavby a jejího okolí .Maximálně Vás můžeme nasměrovat správným směrem.
doplněno 24.06.14 19:45: Člověk nemusí být hned zedník, aby mohl napsat např. bydlím na samotě u lesa, pod kopcem, vedle potok, kam kopnu samý jíl, nemám okapy,omítka je odfouklá kam poklepu, když den prší mám ve sklepě metr vody,chalupa je z vepřovic a lidi ze vsi říkali že tu býval močál...
80martin80
hodnocení

Pricinu znam vlhko ve sklepe a z druhe strany byl septik ten uz jsem zrusil kazdy radi neco jineho moc tomu nerozumim nejsem zednik dekuji

80martin80
hodnocení

Nepisu protoze tomu moc nerozumim nejsem zednik shanel jsem nejakeho zednika v okoli a ti nemaji but cas nebo mi radi ruzne veci jako ze staci nopovka a husi krk a tak ruzne

80martin80
hodnocení

dobre zkusim to ve sklepu je vykopana dira kde je neustale voda kdyz se kopal sklep hloubs a hloubs porad voda tak se to zalilo betonem a udelala se studanka kdyz potom zaprsi tece tam ze spodu voda staci se vsaknout ale tece tam a ze strany kde je jiz zmineny sokl ja dvur byval zde septik blizko baraku ten jsem zrusil u lesa nebydlime jsou zde domy v rade nad sebou je to v mirne kopci takze kdyz zaprsi mam ve sklepu vodu no chalupa je vetsinou z tvarnic a cihel ten sokl je cihlovy okapal jsem starou omitku maltu az na cihly nektere se upne droli nektere jsem uz vymenil byli uplne rozpadle sokl je siroky asi 6 metru na vysku od dlazby ma 1,5 metru pod dlazbu jsem jeste nekopl jelikoz cekam na radu co stim jak uz jsem psal nekdo mio radi abych tam dal nopovku husi krk a mam pry klid ale nejdrive musi se zbavit vody ve sklepe tedy vlhka kdyz neprsi je to ok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]