Nejste přihlášen/a.
Potřebují provést opravu komínu nad střešní krytinou, chci použit bíle cihly. Jakou hotovou maltu na vyzdění komínu použit a čím vyspárovat?
Děkuji.
Ahoj. Z dlouhodobějšího hlediska tyhle cihly nejsou dobrý nápad. Ani, kdyby byly zadarmo. Jak se říká. Zadarmo drahý. To už radši kovově vypálené kanalizační, šamotky, nebo konec komína z nějakého prafabrikátu. Nebo to vyzdít klasickýma, potom olepit perlinkou a nakonec třeba oplechovat. Potom už nikdy nepolezeš na ten komín. Ještě by šlo udělat, ten konec nad střechou, trojkombinací z nerezu.
Tyhle cihly nejsou určeny na stavbu komína, je to snad i jedno z nejhorších řešení. Ne jen, že z dlouhodobého hlediska mají nízkou životnost, ale i mizerně drží na maltě. Pakud přeci jen u toho to záměru zůstanete, tak udělejte kvalitní betonovou hlavu s přesahem přz komínové těleso. Pomalu většina komínů co jsem viděl měla tyto cihly uvolněny.
Zdravím.! Můj otec chtěl při rekonstrukci baráku bílý komín. Zedník mu doporučoval klasickou pálenou cihlu.
Táta bohužel prosadil svou a komín (nad střechou) je z bílých cihel. Tatík už je léta "na pravdě Boží" a mi zůstalo trápení s komínem. Každý rok jsem musel opravovat vydrolené cihly, praskliny a kdovíco. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem celý komín komplet přespároval, natáhl do hladka a napustil vodním sklem. Pak jsem celý komín natáhl silikátovou omítkou a natřel fasádní barvou. Od té doby mám celkem pokoj. Před použitím bílých cihel na komín Vás důrazně varuji.! Jen si přiděláte práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.