Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava komínu

Od: kono odpovědí: 7 změna:

Potřebují provést opravu komínu nad střešní krytinou, chci použit bíle cihly. Jakou hotovou maltu na vyzdění komínu použit a čím vyspárovat?

Děkuji.

Oprava komínu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestli nemáte komín vyvložkovaný tak bílou cihlu nééé má velkou nasáklavost a za pár let bude dehtová jinak maltu jakoukoliv pro silnou násáklavost třeba tady

m-servis.cz/...

kono
hodnocení

komín je vložkovaný - topím plynem.

Oprava komínu #2

zwiki*
hodnocení

1x

Na vyzdění komínu jsou určené jen vypálené cihly. Bílé cihly můžete použít na ozdobný plot.

kono
hodnocení

Ano ale, vidím více komínu z takového materiálu, než plotu. Plot mam, teď řeším komín.

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Z dlouhodobějšího hlediska tyhle cihly nejsou dobrý nápad. Ani, kdyby byly zadarmo. Jak se říká. Zadarmo drahý. To už radši kovově vypálené kanalizační, šamotky, nebo konec komína z nějakého prafabrikátu. Nebo to vyzdít klasickýma, potom olepit perlinkou a nakonec třeba oplechovat. Potom už nikdy nepolezeš na ten komín. Ještě by šlo udělat, ten konec nad střechou, trojkombinací z nerezu.

Tyhle cihly nejsou určeny na stavbu komína, je to snad i jedno z nejhorších řešení. Ne jen, že z dlouhodobého hlediska mají nízkou životnost, ale i mizerně drží na maltě. Pakud přeci jen u toho to záměru zůstanete, tak udělejte kvalitní betonovou hlavu s přesahem přz komínové těleso. Pomalu většina komínů co jsem viděl měla tyto cihly uvolněny.

2kedar*
hodnocení

1x

Zdravím.! Můj otec chtěl při rekonstrukci baráku bílý komín. Zedník mu doporučoval klasickou pálenou cihlu.

Táta bohužel prosadil svou a komín (nad střechou) je z bílých cihel. Tatík už je léta "na pravdě Boží" a mi zůstalo trápení s komínem. Každý rok jsem musel opravovat vydrolené cihly, praskliny a kdovíco. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem celý komín komplet přespároval, natáhl do hladka a napustil vodním sklem. Pak jsem celý komín natáhl silikátovou omítkou a natřel fasádní barvou. Od té doby mám celkem pokoj. Před použitím bílých cihel na komín Vás důrazně varuji.! Jen si přiděláte práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]