Nejste přihlášen/a.
Manžeta začala po 12 letech ukapávat. Musím oddělat záchod a koupit manžetu. Ale jakou?
Děkuji za radu.
Zdravím . jsou dvě možnosti jak to udělat.
1. Změř si délku trubky a kup novou. Odmontuj WC nasaď trubku -připojovací trubka WC VIEGA - a znovu přišroubuj WC.
Rovnou si kup šrouby WC , protože ty starý s velkou pravděpodobností zatrhneš. Budeš potřebovat vrtačku ,vidiák. Pokud možno nepoužívej příklep. Silikon -mezi dlažbu a keramiku. Nějaký tuk na přechod na HT a mezi gumovou manžetu a keramiku.Stačí indulona .
2. Zkus tam zamáčknout nazpátek tu gumu a použij silikon ( mamut , tekutý hřebíky a pod.)
Pozor .Nikdy nešahej na nic co se týká vody v sobotu a neděli. Trošku s něčím pohneš a už to nemusíš dát nazpátek. Nech si na to dostatečnou časovou rezervu když budou otevřený obchody.
doplněno 20.06.14 23:58:Ještě bych doplnil Zapomeň na flexi připojení.
Na WC je prům 110mm. Dá se to i opravit, tu gumu co vybočuje z trubky zatlačit zpět, a pro jistotu mezi porcelán a gumovou manžetu aplikovat sanitární silikon. Anebo nebo koupit krátkou Flexi přípojku wc, starou přípojku plátkem na železo rozříznout, vyndat a flexi tam už pújde snadno dát, aniž by se demontovala mísa.
Před skoro 6 lety jsem koupil lepidlo a spoj zalepil.
Skoro po 6 letech začal spoj propouštět.
Zoxidované lepidlo jsem odstranil.
A dal jsem tam tmely-silikony-lepidla.he/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.