Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manžeta na WC odpadní trubku

Od: icq* odpovědí: 10 změna:

Manžeta začala po 12 letech ukapávat. Musím oddělat záchod a koupit manžetu. Ale jakou?

Děkuji za radu.

Manžeta na WC odpadní trubku

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

5x

Zdravím . jsou dvě možnosti jak to udělat.

1. Změř si délku trubky a kup novou. Odmontuj WC nasaď trubku -připojovací trubka WC VIEGA - a znovu přišroubuj WC.

Rovnou si kup šrouby WC , protože ty starý s velkou pravděpodobností zatrhneš. Budeš potřebovat vrtačku ,vidiák. Pokud možno nepoužívej příklep. Silikon -mezi dlažbu a keramiku. Nějaký tuk na přechod na HT a mezi gumovou manžetu a keramiku.Stačí indulona .

2. Zkus tam zamáčknout nazpátek tu gumu a použij silikon ( mamut , tekutý hřebíky a pod.)

Pozor .Nikdy nešahej na nic co se týká vody v sobotu a neděli. Trošku s něčím pohneš a už to nemusíš dát nazpátek. Nech si na to dostatečnou časovou rezervu když budou otevřený obchody.

doplněno 20.06.14 23:58:

Ještě bych doplnil Zapomeň na flexi připojení.

Přidám se k instalatérovi.
Nechal jsem se nalákat na flexibilní trubku. Během pár dní začala kapat. Při bližším ohledání jsem našel na jednom "žebru" dírku. Silikon ji zalepil. Další den nová dírka. Vykousaná od potkana. Po čtyřech zalepených dírách mně došla trpělivost a vyměnil jsem ji za klasiku.
I tak jsem nějak očekával, že ta flexi dlouho to mechanické namáhání nevydrží...

hodnocení

2x

Změřte průměr a fotku vemte do obchodu (stačí telefon nebo foťák, nevím odkud jste sem obrázek vložil/a). Odborníc v obchodě už budou vědět.

hodnocení

2x

Na WC je prům 110mm. Dá se to i opravit, tu gumu co vybočuje z trubky zatlačit zpět, a pro jistotu mezi porcelán a gumovou manžetu aplikovat sanitární silikon. Anebo nebo koupit krátkou Flexi přípojku wc, starou přípojku plátkem na železo rozříznout, vyndat a flexi tam už pújde snadno dát, aniž by se demontovala mísa.

tomibender*
hodnocení

1x

Natlačil bych tam "medvědí hovno"

stirecek*
hodnocení

0x
Flexi připojení mně taky začalo ukapavat. Stačí medvědí hovno a je klid, popr silikon.

icq®
hodnocení

0x

Před skoro 6 lety jsem koupil lepidlo a spoj zalepil.

Skoro po 6 letech začal spoj propouštět.

Zoxidované lepidlo jsem odstranil.

A dal jsem tam tmely-silikony-lepidla.he/...

icq®
26.02.20 21:04
Manžeta na WC odpadní trubku #2
Manžeta na WC odpadní trubku #3
Manžeta na WC odpadní trubku #4
hop®

Tuhle manžetu nějaký blb vyndal z trubky a dasl obráceně...

icq®

Ano, to je možné. Pro developera to stavěli Ukrajinci. Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma medvedi hovno

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]