Nejste přihlášen/a.
Dobry den,chteli by jsme se zeptat,mame stavebni pozemek ale inz. site nejsou na nem ale v dosahu , zajimalo nas jak je dostat na pozemek a jak se to pohybuje cenove.A jak moc velky problem to je.Moc by nam to pomohlo! Dekujeme!
Já bych osobně nejprve navštívila příslušný stavební úřad. Seznámila se s územním plánem obce - města a informovala se o záměrech v okolí Vaší parcely. Je možné, že se tam plánuje výstavba RD a potom by jistě bylo jednání ohledně inž.sítí snažší. A co když je v plánu někde poblíž postavit nějaký velký objekt - sklady, provozovnu apod.? Potom by asi následovaly dodavatelé jednotlivých inž. sítí. Protože když jsou sice na dosah (jaká vzdálenost), tak co když vedení nemá dostatečnou kapacitu? A důležitá je samozřejmě i přístupová komunikace na Váš pozemek. To potom bývá pozdě zjistit, že nemáte přístup. A nebo, že tam je sice nějaká cesta, ovšem přes cizí pozemek a není v KN věcné břemeno ve prospěch Vaší parcely. A to samé může být i u vedení inž.sítí. Sice mohou být v dosahu, ale překážkou může být vedení přes cizí pozemek, pokud nejsou vyloženě na hranici Vašeho pozemku. Ceny jsem měla někde v archivu PC, ale nebudou už aktuální. Kouknu a případně doplním.
doplněno 14.04.09 18:08:Zkuste se podívat na tento aktuální ceník, zda tam něco neobjevíte. Já jsem sice u sebe nějaké ceny objevila, ale budou staré cca 8-10 let, takže je ani nedávám. Potom jsem si ještě vzpomněla, že některé obce a města vybírají místní poplatek za napojení na inženýrské sítě vybudované samosprávou. U nás tyto poplatky schválené nebyly, tak s nimi nemám zkušenost. Ale raději se na to pozeptejte, pokud půjdete na úřad.
no,pozemek je na kraji zastavby,a stavet se tam nejspise bude , protoze v tesne blizkosti byli prodany 2 pozemky.a stou pristupovou komunikaci nevim,pozemek je takova louka rozprodana na 3 casti takze tam zatim zadna ceste neni!
No jak říkám, jděte na STÚ a nechte si všechno vysvětlit, případně vezměte stavebního technika na místo a ptejte se. Pokud jste to kupovali přes realitku, oni jsou občas vykukové. Když tam nejsou jasné některé záležitosti, tak nasadí příznivou cenu, ale majitel, pokud se moc nevyzná, tak se potom diví. Tak hodně zdaru!
Zde je ještě ten místní poplatek. Ale jak říkám, není moc obvyklý.
Poplatek za zhodnocení stavebního pozemkuPoplatek za zhodnocení stavebního pozemku možností jeho připojení na stavbu vodovodu nebo kanalizace platí vlastník stavebního pozemku zhodnoceného možností připojení na obcí vybudovanou stavbu vodovodu nebo kanalizace po nabytí účinnosti zákona o vodovodech a kanalizacích. Má-li k tomuto stavebnímu pozemku vlastnické právo více subjektů, jsou povinny platit poplatek společně a nerozdílně.
Poplatek se platí obci, na jejímž území se nachází stavební pozemek.
Sazba poplatku nesmí přesáhnout rozdíl ceny stavebního pozemku bez možnosti připojení na obcí vybudovanou stavbu vodovodu nebo kanalizace a ceny stavebního pozemku s touto možností. Cena stavebního pozemku v obci se stanoví podle zvláštního právního předpisu v kalendářním roce, ve kterém nabylo právní moci kolaudační rozhodnutí pro stavbu vodovodu nebo kanalizace obcí vybudované. Výše sazby na 1 m2 zhodnoceného stavebního pozemku stanoví obec v obecně závazné vyhlášce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.