Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dům z lodních kontejnerů

Od: huip odpovědí: 19 změna:

Ahoj,

udělal jsem malej návrh toho, jak by mohl vypadat dům z osmi 6*2m lodních kontejnerů. Budova má 2 patra (přízemí + patro) a balkón (nad obývákem). Jsem naprostý amatér a tak bych se chtěl zeptat na to, jaká jsou podle Vás úskalí takovéhoto bydlení a prosím i o zhodnocení mého amatérského návrhu z malování. :) Navrhněte vylepšení, popřípadě mne pochvalte. :D Uprostřed domu je malý dvorek se stolem a grilem, který bude vybaven zatahovací střechou a na zemi podél prosklených posuvných dveří bude odvodňovací žlábek s mřížkou.

Dům z lodních kontejnerů

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hloupý nápad to není. V republice je několik firem, které obytné konťasy vyrábí, je sice fakt, že to není úprava cargo kontejneru, ale stavba něčeho, co je primárně určeno k bydlení, jako kancelář či sanitární blok, ale myslím, že by Vám to mohlo být přinejmenším inspirací.

fagus.cz/...

frame*
hodnocení

1x

Pod očima mi prošlo spoustu stavebních výkresů, studií a návrhů. Zde mám velký problém se zorientovat. Bylo by vhodné 1.NP a 2.NP udělat do dvou obrázků. Pokud si na to troufnete, tak doporučuji vytvořit pohledy ze všech 4 stran. Ten dvoreček s grilem je možná malinko architektonicky zajímavý, ale je v rozporu s kompakností (energetikou) o které se zmiňujete. Vhodnější je podobné věci umísťovat k obvodu domu. Jinak k samotným kontejnerům. Ze začátku to zní jako fajn npad, ale je to drahé, pracné, neefektivní, neflexibilní, energeticky náročné, atd. Sem tam výjde nějaký článek o bydlení kde je prezentace podobného domu uvedeno. Zkkuste zagooglit:

bydleni.idnes.cz/...

paw*
hodnocení

0x

Ten vas navrh je k bydleni nebo se jedna o skolni cviceni?

Pokud chcete delat ten dum z 2 vrstev kontasu, tak ten dvorek dejte az do 1. patra. Pac to bude jinak temna dira.

huip
hodnocení

NN, není to školní cvíčo. Spíš se tak trochu nudim a vzhledem k tomu, že jsem právě zrekonstruoval by a nemám do čeho píchnout, na což nejsem zvyklý, tak přemýšlím co robit... :-D Toť vše.. Díky za odpověď a radu. :)

huip
20.06.14 12:25
hodnocení

*byt

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, toto má být nezávazný návrh nebo by se to mělo realizovat? Nebude třeba nějaké povolení, profesionální projekt a kolaudace? Do jakého to má být prostředí nebo klimatických podmínek? Máte vyřešen pozemek a přípojky energií? Je to pro trvalé bydlení?

Zdravím!

doplněno 20.06.14 12:28:

huip - nuda je sviňa, ale může vyprodukovat dílo i geniální. Jestli to je toto, nevím. Snad by to věděl Cimrman, ale ten Vám to už nezhodnotí.

huip
hodnocení

Jedná se o předběžný nástřel toho, jak bych si takový dům zhruba představoval. Zohlednil jsem elergetickou nenáročnost stavby, a proto jsem se pokusil ji navrhnout co nejvíce kompaktní, aby byla malá ztrátovost. Dům bude stát na louce s přípojkou na vodu, kanalizaci a plyn. Normy a podobné věci zatím neřeším. Dům je koncipován pro pár a dítě.

Prijde mi to trochu velke. Vnitrni sirka kontejneru je 230 cm a hloubka kuchynske linky kolem 60-80 cm.

huip
hodnocení

Určitě máte pravdu. Měřítko jsem neřešil.

hodnocení

0x

Když se podíváte co stojí ten "lodní kontejner" (30-50tis + cca 10000 doprava na 1ks), tak tento koncept opustíte a zvolíte dřevostavbu u které nejste ničím omezen a kvalita bydlení bude mnohem lepší.

Stavět z lodních kontejnerů má snad význam pouze u velkých přístavů kde se jich spousta vyřazuje.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Před časem jsem při hlídání staveniště přežil v podobném kontejneru 5 nocí při minus 12°C.Otázka tedy zní:jakým způsobem chceš tyto kontejnery zateplit,aby jsi se nestal Eskymákem?

culibrk
hodnocení

0x

Téma bydlení v "kontejneru"je pro mě stále velkou záhadou. Jak tak čtu, stává se to skoro módou. Ale jaké kontejnery se ke stavbě používají? Běžné, jako jsou třeba tyto malikcont.cz/... nebo img.logismarket.cz/... atd., nebo jsou to nějaké spešl kontejnery? A jaké mají tepelné vlastnosti? Dají se nějak zateplit? Teď jsem nedávno koukal na to, že z nich postavili školku, či za domem nám z nich mají postavit nějaké volnočasové centrum pro děti. Jak to je se zajištěním hygieny, především hlavně proti hlodavcům?

Jinak vám fandím, vůbec tomu nerozumím, ale návrh vypadá skvěle :)

buss
hodnocení

0x

Možná poradí ve Vsetíně - Poschla, pan Č...k.

zelenydabel*
hodnocení

0x

koma-modular-construction/...

Stačí si zajet na dny NATO armáda tam měla zubní ordinaci v lodním kontejneru. Co se týče modulových staveb odkaz výše.
Klasické lodní kontejnery bych nepoužíval, jsou drahé jak už psali jiní + další věci...

hodnocení

0x

úskalí bude naprostá absence tepelné izolace. Pkud by to stavební úřad nepovolil, nedivil bych se. Je to v naší české krajině docela úlet.

culibrk

No přesně! Já fakt nechápu, jak v tom mohou být třeba ty školky ...

No přesně! Já fakt nechápu, jak v tom mohou být třeba ty školky..

. Problém je však v tom, že nechápete to, že jedna věc je námořní kontejner - což je skutečně plechová bedna určená jen a pouze na manipulaci a přepravu. Ovšem zcela jiná věc jsou obytné moduly, které mají tvar kontejnerů vč toho, že mají manipulační zámky v rozích proto, aby se s nimi dalo manipulovat a přepravovat je na vozidlech pro transport kontejnerů. Do výroben těchto modulů jezdím, takže vím, že to je naprosto v pohodě obyvatelné celoročně. fagus.cz/...

da

a jaká je cena takových obyvatelných kontejnerů?

fifalona

cena obytných kontejnerů je zlodějská.Je to dobrý byznys.To už se vyplatí postavit dům z tvárnic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]