Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
udělal jsem malej návrh toho, jak by mohl vypadat dům z osmi 6*2m lodních kontejnerů. Budova má 2 patra (přízemí + patro) a balkón (nad obývákem). Jsem naprostý amatér a tak bych se chtěl zeptat na to, jaká jsou podle Vás úskalí takovéhoto bydlení a prosím i o zhodnocení mého amatérského návrhu z malování. Navrhněte vylepšení, popřípadě mne pochvalte. :D Uprostřed domu je malý dvorek se stolem a grilem, který bude vybaven zatahovací střechou a na zemi podél prosklených posuvných dveří bude odvodňovací žlábek s mřížkou.
Pod očima mi prošlo spoustu stavebních výkresů, studií a návrhů. Zde mám velký problém se zorientovat. Bylo by vhodné 1.NP a 2.NP udělat do dvou obrázků. Pokud si na to troufnete, tak doporučuji vytvořit pohledy ze všech 4 stran. Ten dvoreček s grilem je možná malinko architektonicky zajímavý, ale je v rozporu s kompakností (energetikou) o které se zmiňujete. Vhodnější je podobné věci umísťovat k obvodu domu. Jinak k samotným kontejnerům. Ze začátku to zní jako fajn npad, ale je to drahé, pracné, neefektivní, neflexibilní, energeticky náročné, atd. Sem tam výjde nějaký článek o bydlení kde je prezentace podobného domu uvedeno. Zkkuste zagooglit:
Ten vas navrh je k bydleni nebo se jedna o skolni cviceni?
Pokud chcete delat ten dum z 2 vrstev kontasu, tak ten dvorek dejte az do 1. patra. Pac to bude jinak temna dira.
Dobrý den, toto má být nezávazný návrh nebo by se to mělo realizovat? Nebude třeba nějaké povolení, profesionální projekt a kolaudace? Do jakého to má být prostředí nebo klimatických podmínek? Máte vyřešen pozemek a přípojky energií? Je to pro trvalé bydlení?
Zdravím!
doplněno 20.06.14 12:28:huip - nuda je sviňa, ale může vyprodukovat dílo i geniální. Jestli to je toto, nevím. Snad by to věděl Cimrman, ale ten Vám to už nezhodnotí.
Jedná se o předběžný nástřel toho, jak bych si takový dům zhruba představoval. Zohlednil jsem elergetickou nenáročnost stavby, a proto jsem se pokusil ji navrhnout co nejvíce kompaktní, aby byla malá ztrátovost. Dům bude stát na louce s přípojkou na vodu, kanalizaci a plyn. Normy a podobné věci zatím neřeším. Dům je koncipován pro pár a dítě.
Když se podíváte co stojí ten "lodní kontejner" (30-50tis + cca 10000 doprava na 1ks), tak tento koncept opustíte a zvolíte dřevostavbu u které nejste ničím omezen a kvalita bydlení bude mnohem lepší.
Stavět z lodních kontejnerů má snad význam pouze u velkých přístavů kde se jich spousta vyřazuje.
Téma bydlení v "kontejneru"je pro mě stále velkou záhadou. Jak tak čtu, stává se to skoro módou. Ale jaké kontejnery se ke stavbě používají? Běžné, jako jsou třeba tyto malikcont.cz/... nebo img.logismarket.cz/... atd., nebo jsou to nějaké spešl kontejnery? A jaké mají tepelné vlastnosti? Dají se nějak zateplit? Teď jsem nedávno koukal na to, že z nich postavili školku, či za domem nám z nich mají postavit nějaké volnočasové centrum pro děti. Jak to je se zajištěním hygieny, především hlavně proti hlodavcům?
Jinak vám fandím, vůbec tomu nerozumím, ale návrh vypadá skvěle
úskalí bude naprostá absence tepelné izolace. Pkud by to stavební úřad nepovolil, nedivil bych se. Je to v naší české krajině docela úlet.
No přesně! Já fakt nechápu, jak v tom mohou být třeba ty školky..
. Problém je však v tom, že nechápete to, že jedna věc je námořní kontejner - což je skutečně plechová bedna určená jen a pouze na manipulaci a přepravu. Ovšem zcela jiná věc jsou obytné moduly, které mají tvar kontejnerů vč toho, že mají manipulační zámky v rozích proto, aby se s nimi dalo manipulovat a přepravovat je na vozidlech pro transport kontejnerů. Do výroben těchto modulů jezdím, takže vím, že to je naprosto v pohodě obyvatelné celoročně. fagus.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.