Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chtěl by jsem se zeptat,jestli nemáte někdo nějaký trik,jak odstranit mastný flek z čokolády..Sedl jsem si na kousek a čokoláda zůstala v celku,ani se nerozpustila,nebo tak něco,ale zůstal po ní mastný flek,doufám,že by to mohlo být od toho..možná je to mastný flek od něčeho jiného,takže prostě rada na mastný flek.. Dal jsem to vyprat a na flek jsem nanesl trochu jaru na nádobí,ale to nepomohlo..jedná se o teplákové kraťasy..Děkuji za radu..
Dobrý den, na běžnou mastnotu by měla stačit teplá voda a prací prášek. Pokud to nejde takto, tak snad vyzkoušet něco, jako např. čistý benzín. Ale, ta skvrna asi nebude od čokolády.
Zdravím!
Tento týden jsem mastný flek řešila na již starém, ale oblíbeném, bavlněném tričku. Dvakrát jsem ho vyprala v automatce s běžným prádlem na 40 stupňů, s tím, že už to nebudu řešit, staré tričko. Ale ejhle, po uschnutí mastný flek zůstal takový, jaký byl předtím. Protože bych to ale nevzala na sebe, tak jsem to hodila ještě jednou vyprat, ale se stejným výsledkem. Nakonec jsem musela překonat lenost, milou skvrnu lehce namočit a namydlit marseillským mýdlem, promnout, nechat chvíli působit a hodit do pračky. Skvrna zmizela. Doporučuji, kolikrát ani jar nepomůže, ale toto mýdlo opravdu funguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.