Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smaltovaný hrnec vs sklokeramická deska

Od: ujendys* odpovědí: 7 změna:

smaltovaný hrnec je vhodný na sklokeramickou desku?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

0x

Vhodný zrovna není,ale chce to zkusit.Tím se nic nezkazí.Třeba ten Váš zrovna bude vařit.

hodnocení

0x

Je kovovej, tak nevidim duvod proc by to nefungovalo.

doplněno 19.06.14 09:40:

Jeste je dost dulezity co je pod sklokeramickou deskou: indukce nebo topne telesa.

fido*

Bud jsem blbej já nebo Tvá odpověď? Co má společného sklokeramická deska s tím, že je hrdec kovovej? Nepleteš si to s jiným typem?

Myslím ( ted jsi mne ale tedy hodně zmátl), že mám sklokeramiku na chatě a ohřívam na něm i hrnky na kafe a ten FAKT není kovový.

fido*
hodnocení

0x

Abych tedy odpověděl na dotaz:

ANO Smalotovaný je velmi vhodný, má rovné dno ( tedy by měl mít), stejně jako jiné hrnce které mají rovné dno. Ale lze použít i s nerovným dnem uplně bez obtíží. Používím starou pánev co má zakulacené dno a vše je OK. Jediné co není OK, že nevyužívám veškerou energii, která deska produkuje.

Ale tu energii nevyužíváte nikde: Světlo doma dopadá i na jiné předměty než na které koukáte, TV hraje i když mrkáte a otočíte se na děti, v toaletě teče voda i na místa, které nepotřebujete splachovat, WC papír utrhujeme větší než "přesně",... takže ta trocha tepla mne tolik netíží ... za přesnídavku taky platím 9.90 i když ji výrobce prodává dodavatelům za 3.10 ...

Když dáte sklokeramiku na 1 stupen, můžete na ni položit hrnek s kafem aby se ohřál ...

sonyboj*
hodnocení

0x

Smaltovaný hrnec na sklokeramické desce vůbec ničemu nevadí. My v jiných nevaříme a žádný problém s tím nemáme. :)

zdenkakv*
hodnocení

0x

Odpověď - máme také sklokeramickou varnou desku a můžete na ní vařit v čemkoliv, kromě tedy umělých hmot. Nejjednodužší je to vyzkoušet - nééééééé? (INDUKCE JE PAK JINÉ KAFE)

hodnocení

0x

Dobry den, obecne muzete pouzit cokoli. Idealne by to melo mit rovne dno, aby prenos tepla fungoval po 100% sna hrnce. I bez toho to pujde, ale budete mit mezi hrncem a varnou deskou vzduch, pres ktery budete ohrivat spis okoli. Polozte krnec na plotnu a uvidite, jestli se vam tam bude kolibat, nebo ne. Hadal by jsem, ze ejstli jste hrnec nekdy nespalila, tak bude mit dno krasne rovne.

Dodatek, i smalt lze pouzit na indukci, minimalne ten, co se mi dostal pod ruce. Staci jen overit magnetem. Magnet se prilepi = ok pro indukci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]