Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak koupit byt (realitka, hypotéka)

Od: petrff odpovědí: 3 změna:

Chci koupit byt na hypotéku. Problém je, že v dané lokalitě, kde chci koupit, se mi nedaří najít přímého prodejce. Dal jsem inzeráty, ale žádný přímý prodejce se mi neozval. Všechny nabídky mají pod sebou realitky.

Protože budu brát hypotéku, banka chce kupní smlouvu (nebo budoucí kupní smlouvu), aby uvolnila peníze. Hypotéku mám předběžně předschválenou, prošel jsem prvním scoringem. Ale definitivní scoring dělají na úvěrovém oddělení a tam už právě chtějí tu kupní smlouvu (nebo budoucí kupní smlouvu).

Současně realitka chce podepsat rezervační smlouvu a složit zálohu 20.000 Kč.

S tím bych problém neměl, potíž je, že pokud banka nakonec hypotéku neschválí, tak nedojde ke koupi bytu a realitka mi sebere těch složených 20.000 Kč jako sankci. Takto jsou postavené smlouvy a nejde s tím hnout. Když jsem se snažil vyjednávat, tak realitky ztratily o další komunikaci zájem. Na jednu stranu je chápu, protože po určitou dobu blokují nemovitost, než banka schválí hypotéku a pošle peníze, na druhou stranu se mi to jeví jako snadný výdělek pro ně, za který neposkytnou adekvátní službu. A samozřejmě nechci jentak přijít o 20 tisíc.

Jaké máte zkušenosti s koupí bytu na hypotéku? Možná jsem něco upustil o čem nevím?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Bohuzel hypoteka atd... Je plne individualni, nikdo nevi kolik vydelavate, kolik vas je, atd... Atd... A neni-li primy prodejce neudelate nic a budete muset to risknout. Na tomto realitky vydelavaji a dostanou dalsi porci penez do kapsy po tom co to koupite.

iz*
hodnocení

0x

Já bych doporučila více trpělivosti a hledat dál. Realitkám nevěří čím dál víve lidí (a není divu), určitě přímého prodejce najdete.

sam51*
hodnocení

0x
Realitku NEBRAT ! Před pár lety mi zemřel bezva kamarád a jeho 19ti letý syn byt dostal. Peníze potřeboval hned a byt,který by prodal v pohodě za 300 tisíc prodal realitce za 180 tisíc. Realitka provedla nepatrné opravy a byt prodala za 340 tisíc. Radši počkat,jak se o tom tady zmiňují,nebo si na pc vytisknout letáčky ke koupi a vhodit je do kaslíků u domků-mám jich měsíčně v kaslíku x a nebo zvolit jinou lokalitu. Realitku NEBRAT ! JSOU TO NEŘÁDI !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]