Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvonění zvonku

Od: keissy* odpovědí: 4 změna:

dobrý den,chci se zde někoho zeptat zda by mi mohl poradit se zvonkem.občas v noci se sam od sebe zblázní a nejde vypnout.takže to vypíname v rozvaděči jističem, ktery je před trafem.zvonek je elektronicky s melodiemi.do zvonku jsou přivedené tři dráty a zapojeny jen dva.totéž je to i u zvonkových tlačítek.děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

logické vysvětlení to moc nemá, snad sirka v tlačítku...:), :)

doktpr365*
hodnocení

0x

Před léty se mi to také stávalo.Mysleli jsme si,že si někdo dělá srandu.Několikrát jsme stihli hned otevřít a nikdo tam.Pomohla až výměna zvonku.Elektronika se protě někdy zbláznila a bylo to.Stačí nějaký impulz v síti.

111®

souhlasím...můžeto dělat nějaký kondík...

sam51*
hodnocení

0x
U Vás se jedná o elektronický zvonek. Je li napájen střídavým proudem,má v sobě usměrňovač s filtračními kondenzátory. Je li kapacita kondenzátorů veliká,kondenzátor se nabije na max.kapacitu a po čase sám zvonek spustí. Zmenšit kapacitu kondenzátoru ve zdroji,nebo na kondenzátory paralerně připájet vybíjecí odpory. Jako je připájen odpor na kondezátoru v trubicové zářivce. Odpor nesmí mít malou hodnotu. Vytvářel by prakticky zkrat na kondenzátoru. Stačí odpor 0.25 wattu a 150 až 200 kiloohmů.
doplněno 19.06.14 08:23: Tzv. RC člen,nebo zkusit přidat do napajecího zdroje stabilizátor a ten nedovolí,aby se napětí ze zdroje zvyšovalo. V paneláku jsem měl interkom se sousedkou a kabely byly vedené šachtou podle kabelů do bytů. Z těchto kabelů se indukovalo napětí do kabelů interkomu a ten blbnul,dokud jsem oba inerkomy nepropojil stíněnými kabely.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení zvonku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]