Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat jaká je max. velikost hluku na balkoně panelového domu(6 pater a dva paneláky spojené). Já bydlím v 1 patře.
Jedná se mi o to, jestli bych mohl mít na balkoně motor z nějaké sekačky, autoalternátor, pohon by byl dřevoplynem, kterým bych nabíjel akumulátory ve fotovoltaické elektrárně, když zrovna nesvítí. Výfuk by jsem měl veden po straně mezi balkony plastovými trubkami (splodiny ochlazeny). Já bydlím v prvním patře. Jak daleko by byl zvuk slyšet.
motor by běžel max.30min 1-3 do týdne.
Měl bych se zeptat sousedů, kdy v týdnu by bylo nejlepší mít spuštěnej motor.
Já vim že nejlepší by bylo si proud brát ze sítě, ale motor a alternátor bych mohl mít za cenu šrotu.
Měl bych se zeptat sousedů, kdy v týdnu by bylo nejlepší mít spuštěnej motor.
Ano, to je velmi dobrý nápad. Odpověd si troufám celkem s jistotou předjímat, stejně jako místo, kam Vás dotyční hbitě pošlou.
Ono je to asi tak, že sekačka není zrovna tichý stroj, navíc nějaký samodomo bastl také nebude bezhlučnný. Když si toto umístíte na balkon, vážně nebudete příliš populární...
Človíčku, človíčku, tak tohle bych asi nedělal. Jednak to vážně dělá kravál a i tři půlhodiny týtně za chvíli lidem polezou na nervy. Další nebezpečí je v tom, že ten motor může rušit televizní a rádiový signál, nebude-li to dokonale odrušené. Ale měl bych alternativní řešení. Co takhle napojit to na rotoped? Večer u televize nasednete, uděláte něco pro svoje zdraví, baterie dobijete a nikoho tím rušit nebudete
teda vás bych za souseda nechtěl, v paneláku :D jinak je to dobrej nápad, jak vysí..t sousedy
max hladina hluku je nastavena mimo dopravu přes den na 50dB, v noci 40dB, ale nesmíte tím hlukem nebo smradem obtěžovat sousedy nad míru obvyklou lokalitě. Co tohle znamená nevím, to by zřejmě určil soud v případě sporu.
A já blbec jsem se bál dát na balkon venkovní jednotku klimatizace, vidím, že proti motoru ze sekačky jsem malej pán
Klimatizace na balkoně je O.K., jen je důležité ji postavit na pěnovou gumu, aby se vibrace od kompresoru nepřenášely do panelu. Mám to tak už pár let a z ulice to není slyšet a z bytu při zavřených oknech taky ne. Sousední balkony jsou odděleny panelem, takže tam se hluk nešíří. Ale ta klima má mnohem menší hlukovou hladinu, než motor ze sekačky, to je něco jiného, zrovna dneska před barákem sekali a musel jsem ubednit okna, ten kravál byl slyšet i přes plastová okna
30minut 1-3 týdně bych já osobně jako soused vydržela, jenomže já vedle Vás nebydlím. Musíte umět zapůsobit na sousedy, nebo je motivovat at´ si to taky pořídí. Jinak myslím, že ne každý je jak já , takže i kdyby to bylo piano, tak jim to bude vadit. Bydlela jsem v paneláku a kluk jezdil na brulích a na skejtu , tenkrát mu bylo cca 9let a soused , známý stěžovatel na něj řval, že jezdí do protismšeru, že má jezdit ve slepé ulice, nějak podle pravidel, široko daleko nebylo autu, Už tam nebydlíme, ale ted´ je tam aut po hodně, tenkrát to bylo neobydlené , rozestavěné nově sídliště.
Takže to záleží na tom, kdo vedle Vás bydlí.
To je tedy hodně ,,blbej,,nápad! Sousedé můžou pracovat různě na směny,takže někteří budou spát po noční,někteří před noční a večer? Myslím,že v paneláku nebude žádná doba správná na váš záměr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.