Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce podlahy

Od: olda* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

mám v plánu rekonstrukci dvou podlah u cca 100 let stareho baračku. U země v rozích se mi objevuje plísen, tudíž je nejvyšší čas. Nevím, z čeho je podlaha složena, ale předpokládám, že pod parketama je beton a pod betonem pouze škvára. Tu bych vybral a odvezl. Chtěl bych se zeptat na skládání následných vrstev. Dolů na hlínu bych položil cca 4 cm vrstvu betonu, na to izolační vsrtvu, kterou bych spojil s izolací při podříznutí domu. Na to bych položil 15cm polystyren a na to ...a ted nevím, jestli musí opět přijit 5 cm betonu s nebo jestli by bylo jednodušší dát rovnou vrstvu Liaporu a na to OSB desky.

diky za vaše názory a nápady

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je to podlaha v přízemí,tak pod beton bych doporučil asi 10 cm štěrku jako drenáž,povrch srovnat betonem a na to hydroizolační folii a polystyren.Na něj lze položit desku Rigidur podlahy jako nášlapnou,plovoucí.A krycí vrstvu,dlažbu,lino,koberec vinyl lamely.

JABRAKA

olda*
hodnocení

znamená to tedy, že na polystyren se již nemusí dávat beton? je to lepší volba přímo na pol. dát tyto desky Rigidur ( popř OSB desky )? abych řekl pravdu, nikde jsem tento postup nečetl. pokaždé byl na polys.beton.

Ahoj Jardo,

Vůbec nechápu, proč by měl být pod betonem kámen jako drenáž. Vysvětlíš mi, prosím, princip drenáže pod hydroizolační vrstvou?

Děkuji

asd*
hodnocení

0x

Pokud budou napojené hydroizolace zdí a podlahy tak je to OK.

Beton/ liapor + OSB, rigidur - fungovat bude všechno, asi nejlepší je beton (hlavně z důvodu hmoty s velkou tepelnou setrvačností - v trvale obývaném to je lepší, na chatě kde potřebujete rychle vytopit zase horší. Např. v létě se byt tak rychle nepřehřeje - musí se ohřát ten beton/ osb se ohřeje hned)

Nezapomeňte na dilataci okolo

hodnocení

0x

Oldo, Váš postup je OK.

Navrch na EPS můžete dát přímo OSB, beton není nutný, tak jak to popisuje správně asd.

olda*
hodnocení

děkuji za váš poznatek. jedná se o trvale obydlený dům ve meště. podlahy jsou oproti chodníku cca 95 cm nad zemí. mám planu vyhodit starou podlahu, podříznout barak a spojit tuto izolaci s izolaci v podlaze. na polys. dám tedy OSB desky bez betonu ( pokud tedy není nutné ) budu dělat dvě místnosti o velikosti 5,5x4,5m a 5,2x3,2 m. mám na to 14 dní. předpokládám, že bych to měl stihnout. topit zde budu krbovymi kamny v zimě. do podlahy nemám v plánu dávat topení. udělám to tedy tak, jak jsem popisoval. diky za info a názory

asd*

jj

beton je hmota která akumuluje teplo = tepelná setrvačnost = do nárazově vytápěné chaty bych dal osb, do baráku jednoznačně beton

asd, opět 1*, *palec*

olda*
hodnocení

děkuji mockrát za radu. ještě se zeptám...možná hloupe. má cenu na beton dávat OSB desky? předpodkládám, že je to asi zbytečné. jde mi o to, jestli když se nebude topit, nebude beton přílíš chladny v případě, že na něj dám pouze koberec

jabraka*

Oldo,proto je tu možnost suché podlahy,Rigidur,nebo i OSB desky.Pak bych se rozhodl pro ten levnější produkt.

JB

jabraka*

Beton samozřejmě teplo akumuluje,ale také se tím značně zvětšují ztráty.Vytápíme pro krtky!

JABRAKA

asd*

15 cm polystyren ;) Krtkům by topilo pokud by to bylo na hlíně...

olda*
hodnocení

ještě bych měl otázku na podříznutí baráku. barák stojí na velkých pískovcových kamenech ( je možné, že jsou za nimi cihly, to nevím ). při podřezávání je je lepší dávat plech nebo mám upřednostnit jiný postup? mám v plánu vykopat podlahu, barák podříznout, a následně do podlah dát IPU a tu spojit s podříznutýmy zdmi. jen si nedokážu představit, jak napojit plechy a IPU. navrhujete zde nějaký postup?

Jaký druh dodatečné hydroizolace Vám doporučí ten, co to bude dělat. Napojení plechu a lepenky je snadné, navaří se plamenem..

doplněno 19.06.14 08:59:

Lepenku uděláte sám, plech jen firma.

az*
hodnocení

0x

Ahoj rekonst. stary dum z roku 1870. Jedna se o grunt o sile obvodovych sten cca 80 cm. V rozich obvodovych mistnosti se objevuje nepravidelne vlhka mapa cca 15cm nad podlahu ktera je "tesne" nad urovni terenu. Podlahy jsou drevene, dost pravdepodobne puvodni. hydroizolace zadna.

vlhkost se pry zacala objevovat v obdobi kdy se v ulici ktera je cca 4m od baraku vykopala kanalizace. Navrhuji tedy obkopat barak a polozit nopku a drenaz. Protoze je v planu i rekonstrukce podlah potreboval bych poradit s jejich konstrukci. Mistnosti o ktere se jedna nejsou podsklepeny. trosku se bojim betonovat abych neutesnil vlhkost pod betonem a nezhorsil jeste vice zavhhani sten. Zaroven chci do zimy bydlet a prace na baraku je hromada, proto se nechci poustet do zadneho harakiri. Na druhou stranu radeji dnes harakiri a nez dnes to odbyt a pristi rok nanovo :o). Je tedy vhodnym resenim vykopat podlahu polozit kolem sten drenaz na jednom konci vyvedenou ven a na druhem na pudu; zasypat sterkem, folie, izolace, osb?

Diky za radu

az, co si slibujete od toho, že dáte nopovku a drenáž? Vám chybí vodorovná hydroizolace, a to nopovka nenahradí..

a drenáž? Vy tam máte spodní vodu?

doplněno 23.06.14 21:51:

Vážený pane, je jen na Vás co uděláte. Asi před hodinou se ozval po skype tazatel z Kladna s podbným dotazem. Pobavili jsme se, vysvětlil jsme mu, že to nebude fungovat, přesněji jsem mu dával otázky a příklady. Nechá si to rozmyslet a zítra si připraví další dotazy. Já již teď vím, že to nebude kopat, páč závada je jinde..

doplněno 25.06.14 10:48:

Poslední týden až 14 dní denně někdo zavolá ohledně vlhkosti podlahy. Naposledy dnes paní z Vrchlabí. Po půlhodinové debatě ví, že nopovka to nezachrání, vodorovně trubky položené taky ne..

Na fotce je pod kobercem vlhko, když odděláte koberec, tak povrch oschne a bude klídek, ale vlhkost bude stále v podloží a ve stěnách..jen povrch bude oschlý..

az*

nevim co si od toho slibovat ... spodni voda to asi neni, vzhledem k tomu, ze vedle baraku je studna ve ktere je voda deset metru hluboko.

Dodatacna vodorovna izolace v mnohdy kamenych zakladech a stenach o takovych silach?!?

Dnes jsem barak definitivne vyklizel a vsiml si, ze je vlhkost pouze v jedne stene ... a to ve vnitrni, obvodove jsou suche, napada me, jestli treba v teto stene nezustala nejaka strara trubka na kterou uz vsichni zapomeli, a ona se ted pripomina.

az*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak betonovat podlahu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]