Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Písek na beton

Od: jura32* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,může se použít písek co je na zdění i na beton?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

0x

Ne nemůže, protže maltový já v sobě obsažené i jíly, to by se s cementem nespojilo a díky vyšší vnitřní vlhkosti by se to i "rozhasilo".

doplněno 16.06.14 22:32:

"má v sobě"

2kedar*
hodnocení

0x

NE.! Písek obsahuje jíl a ten způsobí, že se Vám zrna písku nesloučí s cementem. Nejlepší řešení je, koupit betonářský štěrk.

Ten je jemný a dá se pěkně zahladit. Na hrubší práce je lepší kačírek, nebo betonářský štěrk. Nenasává tolik vody a beton je pak jako bunkr.! Pokud potřebujete voděodolný beton, pak je dobré tam nalít trošku vodního skla.

milan23*
Vodní sklo se používá(lo) pro betonáž při nízkých teplotách(rychlejší nárust počáteční pevnosti), na vodotěsný beton jsou jiné přísady.
Každopádně do betonu vždy ,,ostrý" písek, pokud jde o to někde něco na chvíli zamáznout stačí i prosívka:)
jura32*
hodnocení

voděodolný nepotřebuji,zůstal mi trochu písek na zdění,tak jsem ho chtěl využít na beton ale když to nejde tak ne no

a ten kačírek se smíchá jenom s tím cementem? to stačí nebo mám přidat písek jaký teda.

2kedar*

Pokud do štěrku, či kačírku přidáte písek, pak zásadně beton znehodnotíte.!

Venku Vám vydrží tak tři až pět let a pak se mrazem rozsype.

Takže ŽÁDNÝ písek.

jura32*
hodnocení

A neexistuje unimalt na beton?

doplněno 16.06.14 22:48:

nebo ten co používají cestáři na zimu by stačil?

doplněno 16.06.14 22:54:

právě potřebuju jenom něco zamáznout,takže asi v pytlích.

milan23*
Pokud do štěrku, či kačírku přidáte písek, pak zásadně beton znehodnotíte.
No to snad ne...?
Rád se poučím Vaším dalším příspěvkem
doplněno 16.06.14 22:56: Žádný písek...? *bzum*

zwiki*
hodnocení

0x

Zdar,milan23 má pravdu ,že do betonu "ostrý"písek tj. říční písek.Do základů to bylo i s kačírkem /velmi hrubý písek/ na betonové podlahy jemnější.Takže písek do malty se určitě nehodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]