Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Dostal jsem tento dvoupístový kompresor.Chtěl by jsem jej využít jako kompr.na foukání pneu.Co všechno kromě pohoného motoru je ještě potřebné doplnit?Jaké otáčky motoru je také potřeba zvolit vzhledem k pohonému kolu kompr.a jeho optimalních provozních otáček?Musí být připojena vyrovnávací tlaková nádrž?
2x
Pokud s tím chcete jen foukat gumy, tak to nemusí mít vzdušník. Jak už však bylo řečeno, nejde o vzduchový kompresor, nýbrž kompresor z chlazení starých chladících boxů , který z již uvedených důvodů není nejvhodnější. Když k tomu přičteme poměrně značnou velikost, skutečně to není nejideálnější zdroj stlačeného vzduchu. Ovšem otáčky motoru vám mohu prozradit - měly 1400 ot/min.
kdysi jsem tenhle kompresor dostal a udělal s použitím dalších částí pěkný kompresor, jako z fabriky. když jsem spočítal, co mě stál (kolečka 600,odkalovač 200, nová řemenice na zakázku 800, řemeny,motor,vzdušník,manometr, tlak.spínač atd) tak jsem si mohl koupit nový, fabrický, lepší a podstatně výkonější. jediné co mě hřálo, byl pocit, že se mi povedl pěknej kousek. pak jsem ho prodal za 15 stovek.
2x
Na nahuštění pneu Vám bohatě postačí nějaký starý kompresor z ledničky. Stačí dát na sání nějaký filtr a o výstup už se starat nemusíte. Tedy, pokud ho hodně nenakloníte a nenasaje olej z nádržky. Používám ho přes dvacet let a furt fachčí. Natlakuje klidně 10.Bar. Takže bacha.
Na výstup jsem nasadil kyslíkovou hadici z autogenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.