Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
po vytrhání parket a kompletním odstranění asfaltu se odekryla betonová roznášecí deska. Bohužel je na mnoha místech vydrolená a po celé délce 2x příčně prasklá. V jednom místě u zdi jsme dokonce rukou odstranily odlomený a vydrolený beton, po kterém zůstala díra o rozměrech 300x150x60 až k asfaltové izolaci. Sanace v takovém rozsahu je finančně neúnosná.
Jelikož je byt v prvním patře a je stavěný v 50. letech jsou nerovnosti této podlahy místy až 5 cm. Rozhodli jsme se proto původní roznášecí desku vybourat (rozřezat a demontovat) a udělat desku novou pomocí kari sítí a zavlhlého betonového potěru z místí betonárky.
A teď k dotazu. Je možné tuto roznášecí desku odstranit a nahradit ji novou roznášecí deskou tak, jak to zamýšlíme? Je nutné v tomto případě vyjádření statika? Neohrozí odstranění původní špatné roznášecí desky tuto podlahu a strop dolního pokoje? Nová roznášecí deska bude o 1cm vyšší než ta původní. Bude tedy 70mm vysoká. Pokoj má 15m2.
Rozpočet máme díky této špatné desce natolik napjatý, že bohužel nepřichází v úvahu externí firma.
Předem Vám velice děkuji za odpověd,
Jakub
Co to je "Betonová roznášecí deska"? Takový pojem neznám. Dle Vašich fotek jde jen a pouze o tzv úpodkladní beton,který není nosný!
doplněno 16.06.14 15:43:Na fotu není pořádně vidět,ale dle mne klidně vybourat a nově zabetonovat s karisítí dle Vašich dat je třeba 1,05m3 betonu zaokrouhleno 1,1m3! .Rozhodnutí ja na Vás co s tím,jen jak píší nade mnou doplněte nebop nafotte jak vypadá strop po onou deskou, a lepší foto sondy-otvoru co se vydrilil beton!Prostě pro úplou radu třeba víc a lepších dat!
Oprav výše-ne úpodkladní ale jen podkladní!
Ahoj. Jako zásadní informace mi tu chybí skladba toho stropu. Kolik a jaké trámy a z čeho jsou? Dřevo, nějaké železo, rozpon zdí? Jejich stav? V jakém stavu je strop pod touto podlahou? Nějaké praskliny? Jestli se to nějak houpe? Pak se dá řešit to další. Potom by se ani třeba nemuselo nic víc řešit a stačilo by ty nerovnosti jen precizně zarovnat nivelačkou. Co tam v patře dělá ta izolace? Jestli to je někdy z 50tých let, tak se mi to moc nezdá. Tyhle úpravy se moc běžně nedělaly. Maximálně nátěr asfaltem pod koupelnami. Jako u tý mý původní z 30tých let, než jsem ji zrušil. Tak sem ještě něco doplň. Ahoj.
doplněno 16.06.14 15:42:Přidám. Já jsem na baráku vybourával ,,roznášecí betonovou desku,, jako základ pro jednoduchý komín, co byl založen mezi trámy v 1 patře. Jestli je jen nějak popraskaná ta vaše, nemusí to znamenat, že je zničená. Opakuji, houpe se to? Praská to dole na spodku toho stropu?
Dobrý den.
Udělal bych to co zamýšlíte.To bude asi nejlepší.V betonárce se zeptejte jestli dělají lehčený beton,kterým by jste nahradil stávající podklad/roznášecí beton neznám /
Ahoj. A Zwigi, co vás obá dva, vede k názoru, tam něco nabetonovávat, když do teď nevíte, jakou ten strop má vlastně konstrukci? Pořád platí, že než se cokoliv spáchá, má se zjistit co tam je a v jakém je to stavu! To pak třeba muže spadnout na hlavu těm dole to staré i s tím nově přidaným. Je to logické, ne?
Jen doplnění ,tazatel již asi nemá zájem o řešení,ale nedá mi doplnit své poznatky!
Jde jen a poiuze o podkladní beton,který není nosný! Opravil bych(osobně já sám sobě!) tu díru zalitím betonem a po zatvrdnutí vylil samoniveleční hmotou,samozřejmě po důkladném vymetení pracha nečistot a po penetrci nejraději jen vodou!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.