Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze vybourat zničenou roznášecí desku?

Od: jakubmusil* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
po vytrhání parket a kompletním odstranění asfaltu se odekryla betonová roznášecí deska. Bohužel je na mnoha místech vydrolená a po celé délce 2x příčně prasklá. V jednom místě u zdi jsme dokonce rukou odstranily odlomený a vydrolený beton, po kterém zůstala díra o rozměrech 300x150x60 až k asfaltové izolaci. Sanace v takovém rozsahu je finančně neúnosná.
Jelikož je byt v prvním patře a je stavěný v 50. letech jsou nerovnosti této podlahy místy až 5 cm. Rozhodli jsme se proto původní roznášecí desku vybourat (rozřezat a demontovat) a udělat desku novou pomocí kari sítí a zavlhlého betonového potěru z místí betonárky.
A teď k dotazu. Je možné tuto roznášecí desku odstranit a nahradit ji novou roznášecí deskou tak, jak to zamýšlíme? Je nutné v tomto případě vyjádření statika? Neohrozí odstranění původní špatné roznášecí desky tuto podlahu a strop dolního pokoje? Nová roznášecí deska bude o 1cm vyšší než ta původní. Bude tedy 70mm vysoká. Pokoj má 15m2.
Rozpočet máme díky této špatné desce natolik napjatý, že bohužel nepřichází v úvahu externí firma.
Předem Vám velice děkuji za odpověd,
Jakub

Lze vybourat zničenou roznášecí desku?
Lze vybourat zničenou roznášecí desku? #2
Lze vybourat zničenou roznášecí desku? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co to je "Betonová roznášecí deska"? Takový pojem neznám. Dle Vašich fotek jde jen a pouze o tzv úpodkladní beton,který není nosný!

doplněno 16.06.14 15:43:

Na fotu není pořádně vidět,ale dle mne klidně vybourat a nově zabetonovat s karisítí dle Vašich dat je třeba 1,05m3 betonu zaokrouhleno 1,1m3! .Rozhodnutí ja na Vás co s tím,jen jak píší nade mnou doplněte nebop nafotte jak vypadá strop po onou deskou, a lepší foto sondy-otvoru co se vydrilil beton!Prostě pro úplou radu třeba víc a lepších dat!

Oprav výše-ne úpodkladní ale jen podkladní!

milan23*
hodnocení

0x
A víte co je pod tou ,,škvárohlínou" či co to je jako nosná kce stropu?A je to RD nebo nějaký ,,činžák"?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jako zásadní informace mi tu chybí skladba toho stropu. Kolik a jaké trámy a z čeho jsou? Dřevo, nějaké železo, rozpon zdí? Jejich stav? V jakém stavu je strop pod touto podlahou? Nějaké praskliny? Jestli se to nějak houpe? Pak se dá řešit to další. Potom by se ani třeba nemuselo nic víc řešit a stačilo by ty nerovnosti jen precizně zarovnat nivelačkou. Co tam v patře dělá ta izolace? Jestli to je někdy z 50tých let, tak se mi to moc nezdá. Tyhle úpravy se moc běžně nedělaly. Maximálně nátěr asfaltem pod koupelnami. Jako u tý mý původní z 30tých let, než jsem ji zrušil. Tak sem ještě něco doplň. Ahoj.

doplněno 16.06.14 15:42:

Přidám. Já jsem na baráku vybourával ,,roznášecí betonovou desku,, jako základ pro jednoduchý komín, co byl založen mezi trámy v 1 patře. Jestli je jen nějak popraskaná ta vaše, nemusí to znamenat, že je zničená. Opakuji, houpe se to? Praská to dole na spodku toho stropu?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Kubo Musile, já jsem si myslel, že jsi se tu chtěl něco dozvědět? A tak proto se tu ještě ukážeš a doplníš něco k věci. Pak je docela otázka, jestli jsi nějaké reakce od nás vůbec očekával!

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Udělal bych to co zamýšlíte.To bude asi nejlepší.V betonárce se zeptejte jestli dělají lehčený beton,kterým by jste nahradil stávající podklad/roznášecí beton neznám:) /

humbucker*

Ahoj. A Zwigi, co vás obá dva, vede k názoru, tam něco nabetonovávat, když do teď nevíte, jakou ten strop má vlastně konstrukci? Pořád platí, že než se cokoliv spáchá, má se zjistit co tam je a v jakém je to stavu! To pak třeba muže spadnout na hlavu těm dole to staré i s tím nově přidaným. Je to logické, ne?

hodnocení

0x

Jen doplnění ,tazatel již asi nemá zájem o řešení,ale nedá mi doplnit své poznatky!

Jde jen a poiuze o podkladní beton,který není nosný! Opravil bych(osobně já sám sobě!) tu díru zalitím betonem a po zatvrdnutí vylil samoniveleční hmotou,samozřejmě po důkladném vymetení pracha nečistot a po penetrci nejraději jen vodou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]