Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak otevřít okénko

Od: klabanos odpovědí: 4 změna:

Ahoj, mám v koupelně malé okno (40x80) a jde otevřít pouze na ventilačku, nevíte někdo, jak se tato okna dají otevřít úplně? Potřebuji to k tomu, aby se to dalo omýt. Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

Ahoj, většinou mají tato okna z boku takovou pojistku, která se musí jakoby oddálit od okna. Je to takový plech se škvírou uprostřed a na okně je vrut, který je v té škvíře.

No, on to nebývá až tak vrut, jako spíše protikus těch nůžek. Každopádně každé sklopné okno se dá sklopit zcela, jen je třeba vědět, jak na to. Problém je v tom, že těch typů kování je velmi mnoho, bez fotky těžko radit. Jen malá nápověda - když okno sklopíte na ,,škvíru´´ zkuste se podívat, co brání tomu, aby se sklopilo dál - povětšinou to bývá plechový pásek (tzv nůžky) když si je prohlédnete, takřka vždy zjistíte, že se dá nějak jednoduše, bez nářadí, odjistit.

klabanos
hodnocení

Aha, já hledal pouze nahoře nějakou pojistku, ale tam nic nebylo. Tak se na to podívám, jak říkáte. Zatím děkuji.

hodnocení

0x

Spíš sem napiš jak moc pohybuješ pákou okna.

My máme okna, u kterých při zavřeném okně směřuje páka dolů. Abych okno otevřel a vytočil do stany, tak musím páku okna otočit do vodorovné polohy. Když pákou otočím ještě víc, tak páku otočím směrem nahoru a tím mám okno přestavené do polohy ventilačky. U tohoto okna máme ovládací páku na boční straně.

Pokud je ovládací páka okna na horní straně, tak má okno pouze ventilační polohu. V tom případě je tam páčka, kterou musíš pootočit a tím vyháknout táhlo od okna.

Vem si zrcátko a prohlídni to. Nějakou páku tam musíš najít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]