Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
přemýšlím o koupi solární pyramidy na ohřev vody v bazénu. Hledal jsem přímo na stránkách Marimexu a našel jsem tam 2 druhy:
Mohl by mi nkdo říct jaký je mezi nimi rozdíl?
Dobrý den, ta odpověď na Vaši otázku je přímo na té stránce. Citace: "Rozdíl mezi solárním ohřevem Pyramida Sun a Pyramida je pouze v designu (základně). Rozměry a výkon je stejný." Ovšem, ve specifikaci je potom uvedeno, že ten první výrobek je pro bazén do 7 m3, má i tu základnu a je těžší. Ten druhý výrobek jen do 6 m3, bez základny a je lehčí. Jinak se to zdá stejné. Zdravím!
doplněno 16.06.14 10:24:otisk - bez čerpadla to fungovat nebude. Takže, musíte to napojit na filtrační čerpadlo, to bude studenou vodu prohánět černým ohřívačem a teplá (teplejší) se bude vracet do bazénu. A je to tam vidět i v tom videu. A jak je uvedeno i v jiném příspěvku, tak schopný kutil si to umí doma vyrobit a i lépe - stačí např. smotat hadici a použít černý podklad nebo povrch (černá barva pobírá nejvíce slunečního svitu a nejlépe ohřívá tu vodu). Toto je svým způsobem předražená zbytečnost.
Omlouvám se, moje chyba. Měl jsem si to celé pročíst pozorněji. V každém případě to opticky nejsou 2 stejné pyramidy. U té první (větši) je jednoznačně vidět, že se jedná spirálu, ale u te druhé jsou pouze kruhy. Nevíte jak ta funguje? Mě to přijde, že se voda vylije pod kryt a pak se z někama odebírá. Ale toť můj laický pohled na danou věc.
Bohužel nejsem šťastný majitel uvedeného produktu, přestože bazén provozuji. Vzhledem k tomu, že na povrch Země dopadá zhruba 1kW sluneční energie (teda když zrovna Slunce svítí a je v optimální poloze), vychází mi u uvedené solární pyramidy 0.59x0.59=0.35m2 max. výkon 350W a to se mě zdá zanedbatelné.
U kamaráda jsme to vyřešili tak, že jsme "u žida" odkoupili dva velké (60x150.cm) jednoduché deskové plechové radiátory.
Ty jsme pospojovali 3/4 hadicí s rychlospojkama. Natřeli jsme to černou matovkou. Je to mobilní a obdivuhodně účinné.
A celé to nevyšlo na víc, než 500,-Kč.!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.