Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
podobná otázka už tady jednou byla, ale před rokem a nejsem si jistá, jak moc se za tu dobu změnily sazby za plyn a elektřinu. Budeme se ve dvou stěhovat a vůbec nevím, jak nastavit zálohy na plyn a elektřinu. Byt o výměře 50m2, 2+kk. Topení v obýváku (spojený s kuchynským koutem a chodbou) a v ložnici a ohřev vody na plynový kotel. Možnost vytápění koupelny a kuchynského koutu elektrickým topením v podlaze. V týdnu během dne v bytě moc nebudeme, s televizí nepočítám, el. kamna cca. jednou za dva dny a pračka poběží dva dny v měsíci. Nevíte někdo, jaké zálohy by mohly být optimální a jestli se více vyplatí topit elektřinou či plynem?
Děkuji.
Mám stejný byt,mám zálohy nastavené: plyn 1000,-,elektřinu 500,- vodu 250,- a jelikož nepřetápím,neplýtvám a snažím se ospotřebách přemýšlet,tak to v pohodě stačí a ještě mi i vrací přeplatky v řádu stokorun,takže tak akorát.Traduje se,že topit elektřinou je hodně drahé,plyn není také žádná láce,ale ještě to jakž takž jde.
Ahoj. Vynásob si 2x to co si platí Ivik a měli by jste se vejít. Zapisujte si měsíční spotřebu všech komodit, a el. vynásobte asi 5Kč, plyn asi 12Kč a vodu 100Kč. +- by jste se třeba mohli vejít. Jestli začínáte už nyní, mohli by jste si svýma zálohama v létě, předplatit dražší náklady v zimních měsících. Do jisté míry, se to dá vypozorovat, posčítat. Spotřeba vody se dříve odhadovala na 150 litrů na osobu a den. Dnes to může být i méně. Voda, třeba u nás, stojí 93.43 Kč za m3. Tak ať to výjde.
Já mám 2+1 o ploše 70 m2 a za plyn platím cca 1600 Kč měsíčně. Patřím spíše k zimomřivějším lidem, takže topím v zimě trochu víc a topím od září do dubna, loni jsem zapl i jeden týden v létě, byla mi zima.
Vy máte menší byt, takže těch 1000-1200 Kč na měsíc by mělo stačit.
Hodně záleží také na kvalitě a stáří kotle, můj kotel je starý necelé dva roky a je kondenzační.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.