Nejste přihlášen/a.
Bydlíme v činžovním domě kde se jednotlivé byty odprodaly vlastníkům včetně sklepů. V jednom sklepě je i moje plynová přípojka. Letos jsem přešel na plyn. Nechal jsem namontovat plynoměr a po týdnu přišel soused, že si mám plynoměr dát jinam, že je to jeho sklep. Jsou i přípojky na chodbě, ale ty se vztahují na byty, které jsou vystavěny ve střední části domu. Je nějaká obrana? V kupních smlouvách máme uvedeno, že plynové přípojky jsou společným vlastnicvím všech vlastníků bytů.
Děkuji za rady
Dobrý den, jestli tomu dobře rozumím, tak jste nechal zřídit plynoměr v cizím sklepě. Proč?
Vy nevite (z dokladů k bytu), který sklep je Váš? Byl ten sklep uzamčený a kdo ho odemkl při montáži plynoměru? Proč si neumístíte plynoměr do svého sklepa? Jakou obranu a proti komu máte na mysli? Máte k plynoměru přístup nebo si půjčujete klíče od sklepa od souseda? Zdravím!
doplněno 14.06.14 23:39:Právníka vynechte a řešte to na schůzi SVJ nebo jen s vedením SVJ (ale, něco se stalo špatně při převodu bytů - tam už to mělo být ošetřeno nebo vyřešeno technicky před převodem bytů).
Čemu říkáte přípojka? Od plynoměru dál jsou trubky Vaše. Nechápu, jak jste mohl dát plynoměr do cizího (předpokládám) zamčeného sklepa. Nebo tam trubky už byly připravené a plynárny je jen osadily měřákem? Nešlo by to řešit výměnou sklepa se "sousedem"?
doplněno 14.06.14 23:11:V tom případě by to mělo být právně ošetřené, prakticky byste měl mít přístup do sklepa, kde máte hlavní uzávěr plynu. Tohle je záležitost pro právníka...
U vás jsou majitelé bytů asi desinformováni.Bytový dům v osobním vlastnictví se skládá s jednotlivých bytů a prostor společných.Sem patří i sklepní koje,pokud nejsou sklepy odděleny a mají vlastní vchod.Pokud si lidé napsali do smlouvy klauzuli o osobním vlasnictví i sklepních prostor,je to nesmysl.Plynovou přípojku s hlavním uzávěrem nelze realizovat individuálně.V každém bytě má majitel vždy samostatný uzávěr a měřidlo.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.