Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlahová voština + Liapor

Od: tomeji* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.Chtěl bych poradit o kombinaci podlahové voštiny od fermacellu a zásypu provedeného liaporem. Dělám rekonstrukci podkrovní místnosti.

Stávající skladba podlahy byla:

- rákos

- prkna

- trámy

- prkna

- hobra

- beton

Beton a hobru jsem vyhodil.V té hobře byli cestičky vykousané od myší.Jedná se mi o to aby se nevysypal liapor do meziprostoru když to prokoušou myši. Dal by se použít přímo voštinový zásyp od fermacellu, ale ten je podle jejich stránek těžší (Objemová hmotnost: 1.500 kg/m3. Zrnitost 1 - 4 mm) Liapor je lehčí, a zrnitost je stejná Při použití voštiny by se eventuelně vysypala jenom ta komůrka a neudělalo by to velký trychtýř.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

osobně jsem to dělal z Liaporu. na prkna jsem položil folii a na okrajích přesahy, aby neprotekl mezírkami mezi prkny. vůbec jsem nepomýšlel nad tím, že by tam někdo mohl vykousat díry. jedině místo folie použít něco, co myši nekoušou. Liapor je každopádně dobrá volba. objemová hmotnost je podstatně nižší. co třeba lehčený beton z Liaporu

tomeji*
hodnocení

co jste použil za fólii?

nad tím betonem jsem taky uvažoval, ale...

nechci zbytečne zatěžovat konstrukci a taky zrání betonu je 28 dní ,ale vyschnutí je podstatně delší.

před 3 roky jsem dělal beton s podlahovkou a betonoval jsem začátkem srpna a lino pokládal na konci listopadu, právě kvůli vlhkosti. Jezdil na to chlápek a měřil vlhkost. a to jsem v podlaze po měsíci topil. Tady to bude bez topení a nejsu si jistej jak dlouho by trvalo, než na to budu moct položit plovoučku.

olaf71*

pevnou parotěsnou folii

jabraka*
hodnocení

0x

Zasypávat dutiny stropu liaporem nepokládám za nejlepší řešení.Pokud se nejedná současně o tepelnou izolaci,je vhodnější materiál hmotnější.Ten více tlumí zvuky.V některých doporučených aplikacích stropů se dokonce používají betonové desky.Nášlapná vrstva pak z Fermacelu,nebo Rigiduru.Domnívám se tedy,že staré zásypy škvárou a stavební sutí je škoda vybírat.Pokud jde o to,aby zásyp nepropadal,nepoužíval bych spíše geotextilii,nebo diffuzní folii.

JABRAKA

tomeji*
hodnocení

Úplně mi není jasné proč odpovídáte v tomto vláknu.

Já v meziprostoru nic nemám a snažím se přijít na to, jak to udělat, aby se tam nic nedostalo.

Jinak přímo na stánkách Liaporu jsou skladby různých stropů a tam se dutina vysypávají.Já osobně bych spíš volil foukanou izolaci, a je jedno jakou jestli minerál nebo papír.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]