Nejste přihlášen/a.
Zdravím, tak jsem konečně zprovoznil bazén. Bohužel voda nebyla úplně průzračná, tak jsem dle návodu použil Flokul, který by tu vodu měl projasnit. Je to 24h a voda je modrá . Jako kdybych použil prací prášek. Nemáte někdo zkušenosti?
ještě doplním, že měření pH a chloru v normě.
No právě, je mi divné, že tazatel použil vločkovač tak brzo, proto jsem se ptal, jekého druhu byl ten zákal, jestli organický, nebo anorganický.
Ahoj. Bazénová chemie výrobců a dodavatelů bazénů se dost přeceňuje. I nad ceňuje. Prozradím kouzelné dvousloví. : Modrá skalice. 21m3 dvě rovné lžičky.
doplněno 14.06.14 12:53:Aplikuje se to ve velmi malém množství a tak to reaguje jen tou úpravou vody. Co to nemá rádo, jsou světle barvené vlásky dam. To se sousedovic dcerka proměnila ve Volšovečka. Ale, oni si do tý vody přidali ještě něco dalšího z nějaké chemické úpravy kovů. S pouhou skalicí už nemají žádnou potíž.
Ahoj, záleží na tom, jakého původu bylo to prvotní zabarvení vody, jestli šlo o organický, nebo anorganický částice.
doplněno 14.06.14 11:45:absolutně nechápu to doplnění, informace o pH a o obsahu chloru je nic neříkající a téměř zbytečná. Údržba bazénové vody je celkem složitá věc a člověk by měl něco znát o biologii a o chemii, není to o tom, že se naleje ,,něco,, do vody a ona bude jako křišťál. Musíme znát původce zákalu, zdroj vody, obsah bazénu, byl li bazén před napuštěním vyčištěný, nebo jedná li se o starou vodu, kterou chcete vyčistit, co to znamená zprovoznit bazén?
bazén byl vypuštěn, vydrhnut, vyčištěn, napuštěn křištálově čistou vodou a druhý den chytal modromléčnou barvu. Byl použit Flokul ale bez výsledku. Tím doplněním jsem se chtěl vyhnout otázkám typu "a máte ho zachlórovaný? Máte v pořádku pH?" což jsou první odpovědi na různých fórech. Bazén provozujeme již několik let. Nikdy se nám toto nestalo. Proto píšu sem.
doplněno 14.06.14 12:17:pvní den byla nádherná voda. mohl bych spočítat vzorce na plachtě na dně jak byla nádherná. Jak z pohádky
a ještě poslední dovětek... vodu používáme studniční. někde jsem zaslechl, že to dělá kamenitá voda. Ale jak se toho zbavit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.