Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechytáme programy v HD kvalitě

Od: kaj* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, prosím, je možné, že když je před námi jedním směrem vyšší budova než náš dům, že bychom neměli v HD kvalitě programy? Může se brát jen z jednoho vysílače? Neznáte nějaké stránky, kde by se dalo dle adresy zjistit, zda je to chyba či ne, zda tam je překážka v cestě? Anténář nás nutí do satelitu, vůbec tomu nerozumím, neuměla bych si žádný vybrat, štve mě to, teď má skoro každý satelit vypnutý a já jej budu muset kupovat?

Děkuji za odpověď!

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

josnow*
hodnocení

2x

V České republice se v současné době pro pozemní vysílání nepoužívá "HD kvalita" (vyjma testovacího vysílání v DVB-T2 v praze). Takže pokud opravdu chcete HD, musíte jít do satelitu nebo kabelového připojení, pokud jste v dosahu nějakého poskytovatele.

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. Jak tu píše správně Josnow, na našem území se zatím v HD kvalitě nevysílá. Právě díky ignorantům z České televize, a vlastně ze všech televizí, si mnoho diváků myslí, že když si ty televize dají k logu HD, znamená to, že i vysílají v tom HD. A nechali to tam i přez upozorňování, že je to špatně a klame to lidi. A stačilo tam ještě přidat, že tomu tak je jen při příjmu satelitního vysílání. Jestli je špatný příjem anténního přímu, jiné řešení než ten saťák(nebo kabel) nebude, Jen si pro ten HD příjem musíte pořídit větší parabolu aspoň 80cm, receiver pro HD a i televizní přijímač, který to HD dá. Já jsem si taky pořídil satelit proto, že se v našem městě špatně chytá signál. Ta sranda stojí 29 Kč měsíčně, platil jsem to přes pobočku Tip sport v jedné částce 348 Kč. Taky tomu nastavování a ladění vůbec nehovím, ale mám kamarádku, která mi to dává dohromady. Ptejte se, vždy někdo poradí.

kaj*
hodnocení

Děkuji za odpověď. A kolik Vás to vše stálo dohromady, když sečtete všechny pořizovací náklady? + Kolik tak se platí potom měsíčně? A jak se liší, když bych měla jen něco nejlevnějšího, jen v počtu stanic?

humbucker*

Ahoj. Zavspomínám. Původní telka bez HD asi 8 litrů. Současná Panasonic s HD úhlopř. 124cm zděděná. Cedník dokoupený větší 80 cm asi 850 Kč a receiver jsem dostal bez HD- šel dál sousedce s 60 cedníčkem. Ten HDéčkový seťák zase po bráchovi. Nové ty věci stály majlant. Když se netrvá na tom HáDéčkovým vybavení(někteří lidé ten rozdíl skoro nerozliší), jde to poschánět za pár stovek. Viděl jsem leták s cenou za asi 1500 Kč. V Semilech v elektře.Poskládat se dají různé díly za až překvapující ceny až v zarážející kvalitě. Má osobní operátorka satelitu jeden dokonce koupila na burze za pozor: 200 Kč. Já si pořídil jen ten základní výběr a je to asi 25 stanic-programů. Potom mi kámoška vyměnila kartu za nějakou spřaženou dvojkombinaci a to mi pak přibyly ještě nějaký Viasaty-Explorer a History, Spektra, Sport 5, Discovery CZ. Tak asi. A ta původní stála těch 348 Kč na rok. To doplňkový rozšíření v nějké akci se taky nějak doplácelo. Ale, dělilo se to půlkou.

doplněno 14.06.14 11:01:

Ahoj. Dobrej odkaz. Jen je trochu problém, když v dosahu není žádnej ani pomyslně viditelný vysílač. A místní doplněný dokrývač řeší jen ČT. Vše ostatní je samej odraz. Vady v případném příjmu signálu za bouřek, těch pár minut se dá vydržet. A třeba brácha byl na mě naštvanej, když jsem hned nerozeznal to HD od normálu. Kdo si má všímat nějaký trávy po jednotlivých lístkách a vlasech a fousech po jednotlivých chlupech. Že?

Souhlasim ze nektery lokality jsou na tom se signalem blbe.
Co IPTV? Nekteri ISP ji nabizej ve spolupraci s sledovanitv.cz/... .

magdalen*

HD signál nechytáme, ani o to nemám zájem, obraz mi stačí, jaký je. Na stanici JOJ vysílají nějaký pořad v kvalitě HD. Hodina nahrávky zabere GB, bez HD 1 hodinu. Čím to je, když kvalita není HD, jak píšete.

hodnocení

2x

No asi zalezi co si clovek predstavi pod pojem HD.
Jestli to co nabizeji vyrobci a poskytovatele, nebo az to co se cloveku libi nebo jak rekl Jara Cimrman: HD je Hodne Dobra kvalita.
Samozrejme, pokud mas moznost muzes brat signal z vice vysilacu.
Zkus se mrknout na Tvoji adresu a mozne vysilace na mapavysilacu.cz/... .

kaj*
hodnocení

A jak to mám udělat, abych brala signál z více vysílačů? To by se mi také líbilo, ale to mám nějak otočit anténou? Nevím, jak byhc mohla toto jinak ovlivnit jen přes nastavení v TV?

2 nebo vice anten natocit dle potreby + sloucit signaly a dovest je k TV. Bud si s tim clovek vyhraje nebo si poyve firmu.

paw*
hodnocení

0x
Jakym zpusoben vas neHD omezuje? Televize kostickuje? To muze byt zpusobeno jejimi naroky na signal. Resenim bude patrne bud zbourat stinici budovu nebo opravdu ten satelit ci kabel.

kaj*
hodnocení

Máme totiž neostrý mírně rozmazaný obraz. Navíc hůř vidím, takže dohromady mám z nové 102 cm televize jen špatné pocity.

hodnocení

0x

ČT 1HD, ČT 2HD, ČT Sport HD jdou v ČR naladit na muxu 7. Ten ovšem nemá plné pokrytí celého území. V různých regionech vysílá na různých frekvencích a je třeba nastavit polarizaci antény. Anténa by měla být širokopásmová. Jinak tyhle HDčka vysílají i regionální muxy. Většinou se frekvence v daném místě dají najít na netu.

kaj*
hodnocení

Prosím, rozhodla jsem se, že bych si platila od UPC balíček internet a digi TV. Na Digi TV prý dávají zdarma settopbox a ještě zdarma modem.

upc.cz/...

Cenově to vypadá dobře. Potom bychom si nemuseli instalovat drahý satelit, že? Satelit je jen od toho, aby měli lidé těch pořadů velkou spoustu, že? nebo je přes nsatelit obraz v TV ještě o kus lepší?

Děkuji.

Jestli chces kvalitu tak u digiTV ji nenajdes.
V soucasne dobe chytas jake programy? Jestli ma cenu vubec resit HD nebo jakejkoliv prijem (v HD toho moc neni).

kaj*
hodnocení

Asi kolem 20 programů. A ani jeden není v HD, kvalita obrazu strašná. Moc bych chtěla tu TV vrátit, ale nejde to už.

To HD akutně potřebuju. Ale jak? UPC je myslím dobrá firma.

jirkamatapat*

UPC může být sice dobrá firma,ale pořízení satelitu vyjde v nějakém časovém horizontu poměrně levněji.

doplněno 20.06.14 21:25:

Poplatky u UPC jsou měsíčně v rozmezí 250-600 Kč,zatímco poplatek u satelitu je měsíčně pouze 29 Kč.U satelitu lze přijímat v základu dvě družice,pomocí otočného zařízení družic více.Jaký satelitní komplet vybrat,to Vám poradí v každé prodejně satelitní techniky,kde mají i montéry,kteří jsou schopni Vám ten komplet namontovat a seřídit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]